Voor- en nadelen van de grondschroefbasis van ondersteuningen voor fotovoltaïsche krachtcentrales

- Aug 01, 2018-

Grondschroefbasis

■ Definitie

De thermisch verzinkte stalen buispaal met spiraalvormige bladen wordt gebruikt onder de voorste en achterste kolommen van de solaire montagestructuren. De roterende messen kunnen groot of klein zijn, kunnen continu worden onderbroken en continu lassen wordt gebruikt tussen de roterende messen en de stalen buis. Tijdens het bouwproces worden professionele machines gebruikt om het in de grond te schroeven.

Het bovenste deel van de schroefpaalfundering wordt blootgesteld aan de grond en er wordt een schroefverbinding tussen de bovenste solarbeugel en de bovenste zonnepaneelsteun aangebracht. Door de zijwrijving tussen de zijkant van de stalen paal en de grond, verzet de bijtkracht tussen het roterende mes en de grond zich tegen de optrekkracht en de verticale belasting, en de heipaal tussen het paallichaam, de spiraal blad en het bodemlichaam Het effect is tegen horizontale belastingen.

■ Voordelen:

De constructiesnelheid is snel, er is geen nivellering nodig, er is geen graafwerk op de grond, maximale bescherming van de veldvegetatie en de site is gemakkelijk om het oorspronkelijke uiterlijk te herstellen, handig om de bovenste haak te verstellen en de hoogte van de beugel kan worden aangepast met het terrein. De impact op het milieu is klein, de benodigde arbeid is klein en de schroefhoop kan worden gebruikt voor secundair gebruik.

■ Nadelen:

De kosten zijn relatief hoog en speciale bouwmachines zijn nodig. Het belangrijkste is dat het horizontale basis draagvermogen nauw gerelateerd is aan de compactheid van de bodemlaag. De schroefpaalfundering vereist een zekere mate van compactheid van de grondlaag, in het bijzonder de ondiepe grondlaag dicht bij de grond. Kan te los zijn; de schroefpaalfundering heeft een slechte corrosiebestendigheid, hoewel dik thermisch verzinken kan worden gebruikt, maar het is moeilijk aan te passen aan een sterk corrosieve omgeving.