Aluminium en staal Wat is meer geschikt voor fotovoltaïsche ondersteuning?

- Aug 05, 2018-

Eerste. Anti-corrosie

Op dit moment is het belangrijkste corrosiewerende staal van de montagebeugel voor zonne-energie thermisch verzinkt 55-80 μm en is de aluminiumlegering 5-10 μm geanodiseerd.

In de atmosfeer bevindt de aluminiumlegering zich in de passiveringszone en wordt een dichte oxidefilm op het oppervlak gevormd, waardoor het contact van het oppervlak van het actieve aluminiumsubstraat met de omringende atmosfeer wordt belemmerd, zodat het een zeer goede corrosiebestendigheid heeft en de corrosiesnelheid neemt toe met de tijd. En verminderen.

Staal onder normale omstandigheden (C1-C4 omgeving), 80μm gegalvaniseerde dikte kan het gebruik van meer dan 20 jaar garanderen, maar in een industriële zone met een hoge luchtvochtigheid of een hoog zoutgehalte strand of zelfs gematigd zeewater, is de corrosiesnelheid sneller, de verzinkingshoeveelheid nodig 100μm, hierboven en vereist elk jaar een regelmatig onderhoud.

Aluminium is veel beter dan staal op het gebied van corrosiebescherming.

Ten tweede, andere aspecten van vergelijking

(1) Verschijning: er zijn vele soorten oppervlaktebehandelingsmethoden voor bevestigingsbeugels voor aluminium zonnepanelen, zoals anodiseren, chemisch polijsten, fluorkoolwaterstofsproeien en elektroforetisch schilderen. Het uiterlijk is mooi en kan zich aanpassen aan verschillende omgevingen met sterk corrosieve effecten.

Stalen zonne-energie-racking is over het algemeen thermisch verzinkt, oppervlakte-gespoten, geverfd en gecoat. Het uiterlijk is slechter dan het profiel van aluminiumlegering. Het is ook inferieur aan aluminiumprofielen in termen van corrosiebescherming.

(2) Dwarsdoorsnede-diversiteit: de algemene verwerkingsmethoden van aluminiumlegeringsprofielen omvatten extrusie, gieten, buigen en stempelen. Extrusieproductie is de huidige reguliere productiemethode. Door de extrusiematrijs te openen, kan elk willekeurig profielprofiel worden geproduceerd en is de productiesnelheid relatief snel.

Staal wordt over het algemeen gerold, gegoten, gebogen, gestempeld, enz. Op dit moment is walsen de meest gangbare productiemethode voor de productie van koudgevormd staal. De dwarsdoorsnede moet worden aangepast door de rollerset, maar de algemene machine kan alleen soortgelijke producten produceren na het vormen, de maat wordt aangepast en de vorm van de dwarsdoorsnede kan niet worden gewijzigd, zoals C-profiel staal, Z -vormige staal en andere secties. De rollende productiemethode is relatief gefixeerd en de productiesnelheid is relatief snel.

Ten derde, de uitgebreide prestatievergelijking

(1) Het profiel van aluminiumlegering is licht in gewicht, ziet er prachtig uit en is uitstekend bestand tegen corrosie. Het wordt over het algemeen gebruikt voor dakcentrales en sterk corrosieve omgevingen waar belasting is vereist. Het Baowei-systeem met kleurstalen plaat en de centrale voor chemische installaties maken bijvoorbeeld gebruik van aluminiumlegering als beugel. Er zullen betere resultaten zijn.

(2) Het staal heeft een hoge sterkte en is minder vervormd onder belasting en wordt in het algemeen gebruikt voor krachtcentrales onder normale omstandigheden of voor componenten met relatief grote krachten.

(3) Kosten: Onder normale omstandigheden is de basis winddruk 0,6 kN / m2 en de overspanning minder dan 2 m. De kosten van de aluminiumlegering zijn 1,3 - 1,5 keer zo hoog als die van de beugel van de staalconstructie. In het systeem met kleine overspanningen zijn de kosten van de beugel van aluminiumlegering en de stalen beugel (zoals het stalen dak in kleur) relatief klein en is de aluminiumlegering qua gewicht aanzienlijk lichter dan de stalen beugel, dus het is zeer geschikt voor de dakcentrale.