Analyse van horizontale plaatsing van fotovoltaïsche modules

- Aug 25, 2018-

In fotovoltaïsche elektriciteitscentrales is of de componenten horizontaal of verticaal zijn gerangschikt een veelvoorkomend probleem. In het verleden, zijn er vele artikelen over dit: volgens de kenmerken van de component bypass diode instelling, wanneer sommige onderdelen worden geblokkeerd door de voorste rij-componenten, de laterale opstelling van de onderdelen is verticaal gerangschikt ten opzichte de onderdelen, welke meer elektriciteitsproductie kunnen behouden. vermogen. Nadat de onderste rij van cellen in het horizontaal gerangschikt onderdeel is geblokkeerd, als gevolg van de aanwezigheid van de bypass diode, is de desbetreffende cel voor dit onderdeel van de batterij slechts 20 van de onderste loops, en 40 van de bovenste twee lussen de bladen onaangetast zijn; terwijl de verticaal gerangschikt componenten in dit geval dat alle cellen worden beïnvloed zijn.

Dus na het kennen van dit verschijnsel, hopen we te weten verder wat het verschil is. Sommige mensen hebben in het vorige artikel online, experimenten gedaan. Wanneer de lateraal gearrangeerde componenten ongeveer 20% van het vermogen onder de occlusie verhouding verliezen, de verticaal gerangschikt component verliezen 90% hebben overschreden en je komt bijna 100%.
Uit dit resultaat, het verschil tussen de twee stelsels is zeer groot, maar dit experiment is alleen voor het punt van de lokale tijd. Wat we willen meer weten, is hoeveel dit verschil beïnvloedt de elektriciteitsproductie in een jaar voor de gehele PV-installatie. Overweegt dat het proces van gedeeltelijke occlusie tot totale occlusie niet te lang de werkelijke occlusie tijd voordat en nadat de occlusie tegelijkertijd lage straling duren zal is, dus het is zeker dat de werkelijke macht generatie verschil mag niet te groot. Echter het is niet realistisch om te vinden twee externe omstandigheden, en het is niet realistisch een fotovoltaïsch systeem met een horizontale regeling van componenten en een verticale opstelling van onderdelen voor één jaar. Dus, het is beschouwd als een relatief eenvoudige manier om te vergelijken met behulp van fotovoltaïsche systeem simulatie.
De simulatie van het PV-systeem wordt uitgevoerd met behulp van de PVsyst software. Ervan uitgaande dat de website van het project is in Peking, worden een 50kW string omvormer en de aangesloten apparaat tekenreeks waargenomen in het systeem. De string-omvormer wordt aangesloten op de 8 componenten. String, elk onderdeel is aangesloten in serie van 22 blokken.

Met 35° zonnepaneel installatie neiging rekken, wordt elke zonne-PV-bevestigingssteun geïnstalleerd met twee tekenreeksen, een totaal van 44 componenten, die in horizontale regeling en verticale indeling zijn gerangschikt. Goedkeuring door de horizontale regeling van 4 × 11-regeling, en de verticale rangschikking neemt 2 × 22. Regeling. De Noord-Zuid afstand is wordt berekend volgens de formule in GB50797-2012, en niet uitgebreid of verminderd.

De blauwe kleur in de figuur is de PV zonne-module montage gebied te vergelijken en vergeleken. Er zijn 4 groepen van 4 haken in totaal; het rode gebied geeft aan andere PV-arrays eromheen. Deze arrays alleen dienen als obstakels en ontvangt geen straling. De afmetingen van het model van de horizontale regeling en de verticale indeling van de componenten zijn verschillend van de Noord-Zuid afstand, en de andere zonnepaneel montage structuren zijn hetzelfde.
Ter simulering van de horizontale en verticale opstelling van de onderdelen, is het noodzakelijk om te simuleren van de drie bypass diodes nauwkeurig tot op de component, dus de Modulelayout moet zijn ingesteld in de PVsyst wanneer modelleren.

Twee regelingen worden gebruikt in Modulelayout: 4 × 11 component horizontale regeling (Fig. 3) en verticale opstelling (Fig. 4) van 2 × 22 onderdelen. Vanwege de string omvormer, omwille van de eerlijkheid, beide regelingen treffen een reeks verbindingsmethode van bovenste en onderste kolommen, de bovenstaande groep snaren zijn aangesloten op de dezelfde MPPT en de volgende groep tekenreeksen zijn verbonden met een ander MPPT.

Nadat de instelling is voltooid, de schaduw simulatie wordt uitgevoerd voor het berekenen van het bedrag van de macht generatie, het vermogen van de fotovoltaïsche array wordt genomen als het object van de vergelijking in het resultaat van de definitieve berekening en het resultaat van de uitvoer is als volgt:

Uit de simulatieresultaten, de horizontale en verticale opstelling van de onderdelen produceert een zeker verschil in kracht centrales, maar in het geval van dezelfde externe voorwaarden, het verschil tussen de twee is niet groot. Daarom, in de optimalisatie van de regeling, als de omstandigheden dit toelaten, de horizontale regeling kan worden geselecteerd; maar als er andere factoren, zoals haakjes, terrein, enz., het is niet nodig om aan te dringen op de horizontale regeling.