Toepassing van spiraalvormige grondstabiele fotovoltaïsche krachtcentrale

- Dec 27, 2019-

Op dit moment zijn de fundamenten van fotovoltaïsche dragers in grondgrondcentrales in principe in beton gegoten paalfunderingen. Spiraalvormige stalen paalfunderingen worden zelden gebruikt. De volgende editor introduceert deze "vertrouwde vreemdeling" voor iedereen om fotovoltaïsch te doen. Raadpleeg de selectie van de bracket-fundering.


Allereerst het type spiraalvormige stalen paal

De spiraalvormige stalen buis is een speciaal gevormde paal met een complex geometrisch oppervlak. Het bestaat uit een centrale stalen as verbonden met meerdere spiraalvormige bladen. Volgens de vorm van de mesopstelling is deze in het algemeen verdeeld in gelaagde stalen spiraalvormige stalen palen en continue stalen spiraalvormige stalen palen.


Ten tweede, de voordelen van stalen spiraalpalen


Gericht op de tekortkomingen van traditionele ter plaatse gegoten gewapende betonnen paalfunderingen voor fotovoltaïsche dragers, grondwerkzaamheden, milieuschade, lange bouwperiode, hoge bouwomstandigheden en moeilijke verwijdering, hebben spiraalpalen de volgende voordelen:


(1) De constructie is snel en economisch. Spiraalvormige stalen palen worden meestal met speciale machines gebouwd. Een spiraalvormige stalen paal kan in enkele minuten worden voltooid. De paalfundering kan direct na de bouw worden gebruikt. Er is geen probleem met de constructie en het onderhoud van beton, waardoor het salaris van één basispersoneel wordt bespaard. En de bouwmachines hebben een sterke mobiliteit, snelle in- en uitstapkosten zijn laag en kunnen elk moeilijk terrein of werk in nauwe ruimtes bereiken.


(2) Handige kwaliteitscontrole. Spiraalvormige stalen palen worden allemaal in de fabriek geproduceerd, om de ongelijke kwaliteit van het basisproces te voorkomen vanwege de verschillende technische niveaus van de bouwvakkers tijdens de constructie van de ter plaatse gegoten gewapende betonpalen.


(3) Milieuvriendelijk en recyclebaar. Bij de constructie van stalen palen is geen grondwerkontwikkeling vereist en wordt er ook direct geschroefd en zijn er bijna geen trillingen en geluid en is de ecologische schade het laagst. De stalen paal kan na gebruik achteruit worden getrokken zonder ondergrondse obstakels te verlaten en de site kan worden hersteld.


(4) De instelbaarheid van de montage van de fotovoltaïsche modulebeugel is hoog. Op dit moment is de grondcentrale in feite een fotovoltaïsche berg en het terrein is overwegend oneffen. Om de optimale helling van de fotovoltaïsche module te garanderen, moet de beugel gemakkelijk te installeren en verstelbaar zijn. Omdat de spiraalvormige stalen paal rechtstreeks met de beugel is verbonden met bouten, is de afstelbaarheid relatief concreet. De ingebouwde boutfundatie is groot, waardoor de installatieproblemen van de fotovoltaïsche beugel worden verminderd.


Problemen met stalen spiraalpalen


Het huidige probleem van spiraalstalen palen is het ontbreken van aangepaste normen, zoals prijsstellingsmethoden voor spiraalstalen palen, staalmaterialen, garantiejaren en after-sales service. Er zijn geen duidelijke vereisten die leiden tot diensten van ongelijke kwaliteit. Bovendien hebben spiraalpalen verschillende "algoritmen" in termen van prijsmethoden, staalmaterialen en garantiejaren, en er zijn grote verschillen tussen spiraalpaalfabrikanten. Het ontbreken van dergelijke aangepaste normen maakt het moeilijk om de kwaliteit van spiraalpalen te garanderen.


Bovendien is de ontwerplevensduur van fotovoltaïsche centrales over het algemeen 25 jaar, en is de corrosiebescherming van spiraalstalen palen gedurende 25 jaar niet gegarandeerd. Als het niet kan worden gegarandeerd, is er een probleem met het vervangen van de palen tijdens de operatieperiode, wat de bedrijfskosten zal verhogen.


Ten vierde, de verbinding van spiraalvormige stalen palen

Spiraalvormige stalen palen zijn voornamelijk verbonden met verschillende soorten bovenste beugels door bouten, flenzen en andere soorten, en ze kunnen de hoogte van de kolom flexibel aanpassen. De flens van de spiraalvormige stalen paal is gemaakt van een staalplaat van een bepaalde dikte en gelast met de centrale stalen as als geheel. Boutgaten zijn gereserveerd op de verbindingsflens om verbinding met de powerhead van de installatiemachine tijdens installatie te vergemakkelijken en om verbinding te maken met de bovenste steun. Sommige paaltypen kunnen niet worden geflensd, maar boutgaten zijn gereserveerd in het bovenste gedeelte en bouten zijn verbonden met de powerhead via de boutgaten tijdens de installatie, en kunnen ook worden gebruikt om verbinding te maken met de bovenste ondersteuning na installatie.


V. Structurele betrouwbaarheid van spiraalvormige stalen palen


Structurele betrouwbaarheid verwijst naar de veiligheid, toepasbaarheid en duurzaamheid van de structuur. De volgende editors zullen de structurele betrouwbaarheid van spiraalvormige stalen palen introduceren vanuit deze drie aspecten.


(1) Veiligheid van stalen spiraalpalen

Veiligheid heeft vooral betrekking op het draagvermogen van stalen spiraalpalen, die veilig is zonder schade.

Volgens relevante literatuur is de verandering van de bladsteekverhouding (bladsteek / bladdiameter) van spiraalvormige stalen palen een belangrijke factor die de uiteindelijke uittrekbaarheid en drukbelastbaarheid van stalen palen beïnvloedt. Volgens experimenteel onderzoek is het uiteindelijke draagvermogen van de pool optimaal wanneer de mesafstand S / D = 3 ~ 4. Voor kleine spiraalvormige stalen palen die gewoonlijk worden gebruikt in fotovoltaïsche funderingen wordt een bladsteek van S / D = 3 aanbevolen. Het uittrek- en druklagervermogen van een pool met twee messen neemt toe met de toename van de mesdiameter (vierkante mesdiameter) en heeft een ongeveer lineaire relatie. Vanuit het oogpunt van draagvermogen zijn dubbelbladige palen beter dan continubladige palen en hebben bepaalde constructievoordelen. De drukontwerpwaarde van het draagvermogen van de enkele pool van de spiraalpaal is ≤10KN, en de trekontwerpwaarde is ≤20KN, die voldoet aan de ontwerpvereisten. De "Ontwerpspecificatie voor fotovoltaïsche krachtcentrales" bepaalt ook spiraalpalen, maar specificeert alleen de bladdikte en breedte: de wanddikte van de stalen buis van de spiraalpaal mag niet minder zijn dan 4 mm en de bladuitbreidingsbreedte (diameter) is groter dan het laatste. Bij 20 mm moet de bladdikte groter zijn dan 5 mm, en wanneer de bladbreedte minder is dan 20 mm, mag de bladdikte niet minder zijn dan 2 mm en mag de verhouding tussen breedte en dikte niet groter zijn dan 30. De lengte van de spiraalvormige stalen paal is hetzelfde als de lengte van de ter plaatse gegoten gewapende betonnen paal, die in het algemeen ongeveer 2 m is.


(2) Toepasbaarheid van stalen spiraalpalen

Toepasbaarheid heeft voornamelijk betrekking op de problemen van vervorming en scheuren van spiraalvormige stalen palen.

Omdat de sterkte van de spiraalvormige stalen paal zelf relatief hoog is, heeft het fotovoltaïsche beugelsysteem geen bijzonder grote belasting op de spiraalvormige stalen paal en heeft de spiraalvormige stalen paal in het algemeen geen buitensporige vervorming en scheuren.


(3) Duurzaamheid van spiraalvormige stalen palen


Duurzaamheid verwijst voornamelijk naar de corrosiebescherming van stalen spiraalpalen, wat een belangrijk punt is voor stalen spiraalpalen.

Momenteel neemt de corrosiewerende metaalcomponenten in fotovoltaïsche centrales in het algemeen hete verzinkte corrosiewerende behandelingsmaatregelen aan. Volgens de "Ontwerpspecificatie voor fotovoltaïsche krachtcentrales" moet de verzinkte dikte, wanneer de thermisch verzinkte corrosiewerende behandeling voor spiraalpalen wordt toegepast, voldoen aan de huidige nationale norm "Technische vereisten en testmethoden voor thermisch verzinkte metaalcoatings" Gedekte stalen onderdelen "Volgens de voorschriften moet de minimale gegalvaniseerde dikte voldoen aan de volgende vereisten:


Hoewel er andere normen zijn, moet de corrosiewerende werking van stalen spiraalpalen voldoen aan de 25-jarige ontwerp-levensduurvereisten van fotovoltaïsche energiecentrales, en het kost tijd om te testen.


Toepassingsbereik van stalen spiraalpalen

Volgens de bovenstaande inleiding geeft de "Ontwerpspecificatie voor fotovoltaïsche krachtcentrales" ook de aanbevolen reikwijdte van spiraalpalen: wanneer het grondwaterniveau van de site laag is, is de diepte van de stabiele houdlaag groot, de constructie in de winter, de het terrein golft of de site vereist een hoge ecologische restauratie. In dit geval kan de fundering van de ondersteuning een spiraalvormige stapel zijn.