Toepassingsscenario's en installatievormen van fotovoltaïsche beugels. Deel 1

- Dec 26, 2019-

Voorwoord

Met de ontwikkeling van fotovoltaïsche zonne-energie vandaag, is het kiezen van de juiste fotovoltaïsche ondersteuning volgens lokale omstandigheden een belangrijke link om de veilige en efficiënte werking van het volledige fotovoltaïsche systeem te garanderen. Uitgaande van de installatievorm kunnen de bestaande fotovoltaïsche beugels grofweg in twee categorieën worden verdeeld: fotovoltaïsche beugels op de grond en fotovoltaïsche beugels op het dak. Laten we beginnen met verschillende toepassingsscenario's om te praten over het kiezen van een fotovoltaïsche beugel die geschikt is voor de projectsite.

Ontwerp en selectie van fotovoltaïsche ondersteuning en voorzorgsmaatregelen tijdens de bouw


1. De installatiestructuur van de fotovoltaïsche array-beugel moet eenvoudig, sterk en duurzaam zijn. De materialen voor de productie en installatie van fotovoltaïsche array-steunen moeten bestand zijn tegen de ruwe omgeving van de projectlocatie, 25 jaar weersbestendigheid, corrosiebestendigheid en structurele sterkte garanderen. Geanodiseerd aluminium, gegalvaniseerd staal en roestvrij staal zijn allemaal ideale keuzes. Tegelijkertijd moeten de kwaliteitsvereisten voor de lasproductie van de beugel voldoen aan de vereisten van de nationale norm "Code voor bouwkwaliteitsacceptatie van staalconstructie-engineering" (GB 50205-2001). De array bracket is ontworpen om het gewicht zoveel mogelijk te verminderen om transport en installatie te vergemakkelijken.


2. Tijdens de bouw van de fotovoltaïsche array-fundering en ondersteuning is het noodzakelijk om schade aan de bijbehorende gebouwen en hulpfaciliteiten zoveel mogelijk te voorkomen. Als de lokale schade als gevolg van de constructie onvermijdelijk is, moet deze op tijd worden gerepareerd nadat de constructie is voltooid.


3. Wanneer de fotovoltaïsche array op het dak moet worden geïnstalleerd, moeten de ingebedde delen van de fundering en de versterking van de hoofdstructuur van het dak stevig worden gelast of verbonden. Als lassen of verbinding niet kan worden uitgevoerd vanwege structurele beperkingen, moeten maatregelen worden genomen om de focus erop te vergroten en te fixeren met draadaanscherping of stentverlenging. Nadat de fundering is vervaardigd, wordt de dakschade of het betrokken onderdeel waterdicht gemaakt volgens de eisen van de nationale norm "Richtlijnen voor de acceptatie van dakbedekkingskwaliteit" (GB 50207-2002) om waterlekkage en regenlekkage te voorkomen.


4. Het frame en de beugel van de fotovoltaïsche celmodule moeten betrouwbaar zijn verbonden met het aardingssysteem.


Gemeenschappelijke grondinstallatie en bevestigingsvormen

1. Hammer in de grondstapel


Meet de afstand op de installatieplaats en gebruik een heiblok om de kolom rechtstreeks in de grond te duwen, wat handig en snel is. Geotechnische grondtesten zijn vereist vóór installatie om de juiste penetratiediepte te bepalen.


De volgende soorten profielen zijn geschikt voor hamer-in-grondpalen, die worden geselecteerd op basis van de werkelijke situatie:


voordeel:

Hoge snelheid en sterk aanpassingsvermogen; dure prestaties; niet onderworpen aan seizoensgebonden temperatuur en andere beperkingen; eenvoudige verwijdering van grondpalen zonder het hergebruik van de installatieplaats te beïnvloeden2. Spiraal gemalen stapel

Als de installatieplaats te hard is of als er te veel steenslag is, is het niet handig om de kolom rechtstreeks in de grond te hameren, een spiraalvormige grondpaal kan worden gebruikt. Drijf de ingeschroefde stalen buis in de grond en bevestig de paal erop.


Voordelen: sterk aanpassingsvermogen, flexibele en diverse combinatie; niet onderworpen aan seizoensgebonden temperatuurbeperkingen; eenvoudige verwijdering van grondpalen, zonder het hergebruik van de installatieplaats te beïnvloeden.


3. geprefabriceerde cementfundering

Als de installatieplaats niet geschikt is voor plug-in grondpalen, kunt u ervoor kiezen om een cementfundering te maken. De beugel wordt op de cementfundering geplaatst en met bouten bevestigd.

Toepassingsvoorbeeld: ingebedde bout met cementfundering


Voordelen: goede sterkte, hoge precisie; sterk aanpassingsvermogen aan de grond.


4. Direct cement gieten

Een andere vorm van modderfundering is om de steun en het cement rechtstreeks te gieten. Op deze manier. In vergelijking met het bovenstaande wordt de tijd voor het vastschroeven en bevestigen bespaard, maar de positioneringsnauwkeurigheid van de ondersteunende kolom moet hoger zijn tijdens het gieten.


Toepassingsvoorbeeld: direct cement gieten

Voordelen: goede sterkte, hoge precisie; sterk aanpassingsvermogen aan de grond.