Basiskenmerken en toepassingsbereik van verschillende steunen voor fotovoltaïsche elektriciteitscentrales op de grond

- Dec 13, 2019-

Dit artikel introduceert voornamelijk de kenmerken en toepassingsmogelijkheden van een op de grond gebaseerde fotovoltaïsche energiecentrale onafhankelijke fundering, stripfundering, prefab fundering, boorpaalfundering, stalen spiraalvormige fundering.


I. Essentials van fotovoltaïsche energiecentrale stichting en ondersteuning ontwerp

Basis ontwerp

De belastingen die werken op basis van de ondersteuning van de fotovoltaïsche module omvatten hoofdzakelijk het eigengewicht van de beugel en de fotovoltaïsche module, windbelasting, sneeuwbelasting, temperatuurbelasting en seismische belasting. Onder hen wordt de windbelasting voornamelijk gebruikt voor controle. Daarom moet de fundering worden ontworpen om de stabiliteit van de fundering onder de windbelasting te waarborgen. Onder de windbelasting kan de fundering schade hebben zoals opheffing en breuk. Het basisontwerp zou dit effect moeten kunnen waarborgen. Er treedt geen schade op onder dwang.


Verbinding ontwerp

De verbindingen tussen de steunen kunnen worden gelast of geschroefd.

Boutverbindingen hebben een sterk aanpassingsvermogen aan structurele vervorming, kleine hoeveelheid staal en gemakkelijke productie, snelle en gemakkelijke constructie en installatie; lassen en constructie zijn langzamer, en stalen platen moeten worden ingebed in de fundering, en de hoeveelheid staal is groot; Lassers hebben een langeafstandsvoeding nodig om de locatie te betreden en het lassen op locatie wordt sterk beïnvloed door het weer.


Onafhankelijke stichting

Kenmerken van de onafhankelijke stichting:

De vorm is eenvoudig en de hoeveelheid graafwerk en opvulling is groot.

Het vereist minder geologische omstandigheden en eenvoudige bouwmethoden.

Na het uitgraven is er geen instorting van de wand van de funderingsgroef en is de vormingssnelheid van de funderingsgroef hoog.

Tijdens de constructie wordt de bekisting in één keer verwerkt en gevormd, die meerdere keren kan worden hergebruikt. De gebruiksmethode is eenvoudig en kan de hoeveelheid gieten effectief dagelijks verhogen. Tijdens het bouwproces zijn de hoeveelheid grondafgraving, de hoeveelheid gegoten beton, de hoeveelheid wapeningsstaal en de mechanische arbeidskosten klein, en de economische voordelen zijn duidelijk.


Toepassingsgebied:

Het is geschikt voor fotovoltaïsche energiecentraleprojecten met slechte geologische omstandigheden die niet kunnen voldoen aan de constructie van ter plaatse gegoten palen.

De bouwgrondlaag bevat in het algemeen blokken met een deeltjesgrootte groter dan 10 mm en het blokgehalte is hoog.


Ten tweede, de stripfundering

Kenmerken van de stripfundering:

De begraven diepte van de fundering kan relatief ondiep zijn, maar de hoeveelheid uitgraving en opvulling is groot en de hoeveelheid beton is relatief groot.

Toepassingsgebied:

Dit type fundering wordt meestal gebruikt in vlakke uniaxiale fotovoltaïsche dragers met een slecht draagvermogen van de fundering en hoge eisen voor ongelijke zettingen.

Door de funderingsbalken tussen de voorste en achterste pijlers van de fotovoltaïsche steun op te stellen, wordt het zwaartepunt van de fundering overgebracht tussen de voorste en achterste pijlers en wordt de anti-kantelarm van de fundering toegevoegd, die het kantelmoment van de fotovoltaïsche ondersteuning veroorzaakt door windbelasting alleen door zijn eigen gewicht; De bodem heeft een groot contactoppervlak en is geschikt voor gebieden waar het terrein vlak is en het grondwaterniveau laag is. Omdat het basisoppervlak relatief groot is, is het in het algemeen begraven tussen 200 - 300 mm.


3. Prefab paalfundering

Geprefabriceerde palen zijn verschillende materialen en verschillende vormen van palen (zoals houten palen, betonnen vierkante palen, voorgespannen betonnen paalpalen, stalen palen, enz.) Gemaakt in de fabriek of op de bouwplaats. De palen worden in zinkapparatuur gedreven en geperst. In of trillen in de bodem. De geprefabriceerde palen die in de Chinese bouwsector worden gebruikt, zijn hoofdzakelijk twee soorten: geprefabriceerde betonpalen en stalen palen.


Prefab stapelfuncties:

Het kan in batches worden geproduceerd en de bouwsnelheid is snel. Er is geen vullen en graven in de constructie en alleen eenvoudige nivellering van het veld is nodig. Wanneer echter statische druk of hamergereedschap wordt gebruikt om de stapel in de grond te persen, is de stapel gevoelig voor breuk en moet de bovenkant van de stapel worden versterkt met versterkt gaas om de kosten te verhogen, en de verticaliteit is niet gemakkelijk om garantie.


Voordelen: de productiekosten van geprefabriceerde palen zijn laag, de wapeningsverhouding is klein, staal wordt bespaard, de holle palen zijn milieuvriendelijk, de diameter is groot, het specifieke oppervlak is groot, het eenzijdige beton heeft een groot draagvermogen, de de constructie is eenvoudig en de technische moeilijkheid is laag.


Nadelen: het samendrukkend effect van geprefabriceerde palen is negatief in een verzadigde samenhangende grond, die kwaliteitsongevallen kan veroorzaken, zoals gebroken palen en het insnoeren van ingegoten palen. Voor geperste geprefabriceerde betonnen palen en stalen palen, zal het paallichaam drijven, het draagvermogen verminderen en de nederzetting verhogen; het is positief in losse grond en onverzadigde vulling, en het zal de rol van verdichting spelen en het draagvermogen vergroten.


Toepassingsgebied van de geprefabriceerde stapel:

Meestal gebruikt voor slibachtige grond, samenhangende grond, vulgrond, opvouwbare löss, enz.


4. Verveelde paalfundering

Kenmerken van Bored Pile Foundation:

De hele formatie is handiger, de hoogte van het bovenoppervlak van de fundering kan worden aangepast aan het terrein en de hoogte van het bovenoppervlak is gemakkelijk te regelen. De hoeveelheid betonwapening is klein, de uitgraving is klein, de constructie is snel en de oorspronkelijke vegetatie wordt vernietigd tegen lage kosten. Er zijn echter gaten en storten ter plaatse voor beton, dat hogere eisen stelt aan de bodemlaag.


Toepassingsgebied van de boorpaal:

Van toepassing op slib met een bepaalde compactheid of plastic en harde kunststof slibachtige klei. Geschikt voor algemene vulling, samenhangende grond, slib, zand, enz. Het is niet geschikt voor losse zandige grondlagen en de kasseien of steenslag met harde grond zijn misschien niet gemakkelijk om gaten te vormen.

Vijf, stalen spiraalvormige fundering

Na de jaren 1880, als een alternatieve paalvormige spiraalpaal met unieke voordelen, werd het veel gebruikt in de Verenigde Staten, Australië en Europa en andere landen, die kunnen voldoen aan verschillende technische vereisten zoals compressieweerstand, weerstand tegen uittrekken en weerstand tegen horizontale krachten.


Constructiekarakteristieken van spiraalvormige pool

Een metalen of niet-metalen buispaal of kolompaal met spiraalmessen wordt met speciale apparatuur in de grond geschroefd en de bovenkant van de stapel wordt verbonden met de lading. De voordelen hiervan zijn een snelle en handige constructie, de bouwtijd aanzienlijk verkorten, milieuvriendelijk, milieuvriendelijk en de vernietiging van vegetatie kan worden geïmplementeerd onder verschillende klimatologische omstandigheden, waaronder de noordelijke winter, wat migratie en recycling kan vergemakkelijken.


Corrosiewerende maatregelen (duurzaamheid) voor spiraalpalen

1. Het oppervlak is bedekt met de corrosiewerende laag. Momenteel zijn de meest gebruikte anticorrosiemaatregelen voor spiraalpalen die worden gebruikt in fotovoltaïsche krachtcentrales in China het aanbrengen van hoogwaardige standaard thermisch verzinkte zinklegeringen op de binnen- en buitenkant van stalen palen. Na het testen van de hechting met behulp van de snijhamermethode, is het bewezen betrouwbaar en effectief. De praktijk ter plaatse bewijst ook dat de legeringlaag in principe intact kan worden gehouden na te zijn onderworpen aan wrijving tussen bouwschroeven en grond.


2. Verhoog de corrosietoeslag, dat wil zeggen, verhoog de wanddikte van het staal. De specificaties van de stalen buis met spiraalvormige paalschachten die veel wordt gebruikt in fotovoltaïsche projecten hebben een buitendiameter van 76 mm en een wanddikte van 4 mm, zelfs als deze is begraven in de grond volgens JG J94. De maximale hoeveelheid corrosie van de stalen paal aan één zijde in de ontwerplevensduur van 25 jaar is 1,25 mm. Na het overwegen van de hoeveelheid corrosie, is de trek- en drukbelasting die het poollichaam nog kan dragen ongeveer 130 kN, wat veel groter is dan de trek- of drukbelasting (ongeveer 20 kN)

Feedback verzenden

Geschiedenis