Kan het op het dak worden geïnstalleerd? Hoe een thuis-zonne-energiecentrale te installeren?

- Oct 07, 2018-

De thuiszonne-fotovoltaïsche krachtcentrale is een klein gedistribueerd fotovoltaïsch systeem, ook wel een fotovoltaïsche elektriciteitscentrale genoemd. Over het algemeen zien we dat ze op het dak zijn geïnstalleerd, maar niet alle daken zijn geschikt voor installatie. In het ontwerp van de fotovoltaïsche installatie moet de werkelijke situatie volledig worden overwogen en moeten de principes van economische toepassing worden gevolgd, met hoge betrouwbaarheid, duurzaamheid, eenvoudig onderhoud en volledige aandacht voor de invloed van geografie en klimaatomgeving.


De volgende kennispunten over de installatie van binnenlandse fotovoltaïsche systemen


Installatie locatie selectie


De locatie van de thuis-PV kan over het algemeen op het dak of de open ruimte van het huis worden gekozen. De te overwegen omstandigheden zijn het bruikbare gebied, de bouwconstructie en de dragende vereisten, bodemomstandigheden en meteorologische en hydrologische omstandigheden. Als u ervoor kiest om op uw eigen dak te installeren, moet het draagvermogen van het dak groter zijn dan 20 kg / m2.


Als de huisbalk een houten structuur heeft, beschouw hem dan alsjeblieft niet. Het fotovoltaïsche systeem heeft een levensduur van 25 jaar. De houten huisbalk is aan bederf onderhevig. Het wordt aanbevolen om het niet te installeren.


Visgraat dak


Als een fotovoltaïsche energiecentrale op het dak van een visgraatstructuur is gebouwd, kan de optimale hellingshoek niet worden ontworpen als de grondkrachtcentrale en wordt de afstand tussen de voor- en achterocclusie beschouwd. Om de integratie van de fotovoltaïsche modules en het dak te vergemakkelijken, worden de beugels over het algemeen direct op het dak op het zuiden gericht. De beugel en het dak zijn verbonden door een klem en de accu-eenheid is vervolgens op de beugel gemonteerd. Deze aanpak is niet alleen esthetisch, maar maximaliseert ook het gebruik van het dakoppervlak.


Plat dak zonne-montage-structuur


Bij de bouw van fotovoltaïsche zonne-energiecentrales op vlak dakconstructies, is het noodzakelijk om fotovoltaïsche steunen op te zetten en een optimale hellingshoek en voorste en achterste afstand van componenten te ontwerpen.


Eigen land


Als u ervoor kiest om het op uw eigen open ruimte te installeren, kunt u ankerpalen en betonnen stripvoeten gebruiken als basis voor de ondersteuning. De specifieke moeten worden beschouwd vanuit de geologische omstandigheden en kosten. Bovendien moet het ontwerp van de basissterkte van de beugel gebaseerd zijn op lokale meteorologische omstandigheden.


Opgemerkt moet worden dat, gelet op het thermische uitzetting- en samentrekeffect van de component, de afstand tussen de bovenste, onderste, linker en rechter componenten tijdens installatie bij voorkeur ongeveer 3 cm is.


Netgekoppelde omvormerselectie


Netgekoppelde omvormers zijn hoofdzakelijk onderverdeeld in drie categorieën: hoogfrequent transformator type, laagfrequent transformator type en transformatorloos type. Volgens het ontworpen systeem en de specifieke vereisten van de eigenaar, wordt het type transformator voornamelijk beschouwd vanuit de aspecten veiligheid en efficiëntie.


Het gedistribueerde fotovoltaïsche systeem dat door huishoudens wordt gedistribueerd, is een klein systeem dat geen hoge technische indicatoren vereist. Wanneer de omvormer geen scheidingstransformator heeft, is de energieomzettingsefficiëntie hoger. Gecombineerd met de kosten en andere factoren, is het redelijker om een transformatorloos type te selecteren.


Ontwerp voor bliksembeveiliging


Om de veiligheid en betrouwbaarheid van het op een fotovoltaïsche netwerk aangesloten energieopwekkingssysteem te waarborgen en schade aan de systeemcomponenten te voorkomen die wordt veroorzaakt door externe factoren zoals blikseminslag en stroomstoten, is de bliksembeveiligingsaarding van het systeem onmisbaar. De fotovoltaïsche energiecentrale op zonne-energie is een bliksembeveiligingsgebouw met drie niveaus. De bliksembeveiliging en aarding hebben betrekking op de volgende twee aspecten:


1. Probeer te voorkomen dat de bliksemafleider op de PV-module valt.


2. De aardingsdraad is de sleutel tot bliksembescherming en bliksembescherming.


Voorkomen van blikseminslag: metalen omhulsels inclusief apparatuur, rekken, metalen leidingen en kabels moeten op betrouwbare wijze worden geaard. Elk metalen voorwerp moet afzonderlijk op de aardingskoffer worden aangesloten. Het is niet toegestaan om verbinding te maken met de aardingskabels na een serieverbinding.