Classificatie en installatiemethode van fotovoltaïsche zonne-beugel

- Dec 12, 2019-

De fotovoltaïsche beugel op zonne-energie is een speciale beugel die is ontworpen voor het plaatsen, installeren en bevestigen van zonnepanelen in een fotovoltaïsch systeem voor zonne-energie. Als een belangrijk onderdeel van een fotovoltaïsche energiecentrale, draagt fotovoltaïsche zonne-energie het hoofdgedeelte van de fotovoltaïsche energiecentrale. Het kiezen van de juiste fotovoltaïsche beugel kan niet alleen zorgen voor de veilige werking van fotovoltaïsche modules, de schade verminderen, maar ook de engineeringkosten verlagen en de onderhoudskosten verlagen in een later stadium.


Allereerst de classificatie van fotovoltaïsche zonnepanelen


De materialen die worden gebruikt in fotovoltaïsche zonnepanelen zijn verschillend, voornamelijk aluminiumlegering, roestvrij staal en niet-metaal. Onder hen is het gebruik van niet-metalen minder. De classificatie van fotovoltaïsche zonnepanelen wordt hieronder weergegeven:


1. Vaste fotovoltaïsche beugel

Een vaste fotovoltaïsche beugel verwijst naar een beugelsysteem dat na installatie dezelfde oriëntatie en hoek behoudt. De vaste installatiemethode plaatst de zonne-fotovoltaïsche module direct in de richting van een gebied met een lage breedtegraad (onder een bepaalde hoek met de grond), en vormt een zonne-fotovoltaïsche array op een serie en parallelle manier, waardoor het doel van fotovoltaïsche zonne-energie wordt bereikt. Er zijn veel soorten bevestigingsmethoden. De grondbevestigingsmethode omvat bijvoorbeeld de paalfunderingsmethode (directe inbeddingsmethode), betonblok-contragewichtmethode, voor-begraven methode, grondankermethode, enz. De dakbevestigingsmethode heeft verschillende schema's, afhankelijk van de dakbedekking ...

Bijvoorbeeld de bevestigingsmethode van de grondbeugel, het geglazuurde pannendak, het belangrijkste bevestigingsonderdeel van de machinecomponent, de bevestigingsmethode voor de kleur stalen pannendakbeugel


2. Tracking fotovoltaïsche beugel

Wanneer de zonnestralen loodrecht op het batterijpaneel staan, ontvangt zonne-energie de grootste hoeveelheid zonne-energie en de hoogste energieopwekking. Maar de aarde draait en roteert voortdurend, dus de hoek van de zonnestralen verandert voortdurend. Daarom is het volgsysteem zoveel mogelijk op de zon gericht, zodat de zonnestralen meer zonnestralen per oppervlakte-eenheid van het batterijpaneel ontvangen, waardoor de stroomopwekking toeneemt. Momenteel omvatten volgsystemen twee soorten volgsystemen met één cyclus en volgsystemen met dubbele as. Volgsystemen met één as zijn onderverdeeld in horizontale volgsystemen met één as en schuine volgsystemen met één as.


Horizontaal volgen met één as, schuin volgen met één as, volgen met dubbele as


Ten tweede, de installatie van de fotovoltaïsche zonne-beugel

De installatie van de beugel moet worden uitgevoerd volgens de ontwerptekeningen. De positionering en draadtekening van het gekleurde stalen dak is voornamelijk de positionering van de armaturen en vervolgens de installatie van de geleiderails. Let op de afstand tussen de bevestigingen, de afstand tussen de componentgeleiders van dezelfde rij en de aangrenzende componentgeleiders van twee rijen. De installatie van de geleiderail moet in het middendeel, twee eindsecties en de railverbindingsdelen in volgorde worden geïnstalleerd. Controleer na installatie van de geleiderail de vlakheid van elke geleiderail en de buiggraad van elke overspanning van de geleiderail mag niet groter zijn dan 1 mm.


Nadat de installatie van een set beugels is voltooid, wordt de exacte positie van de beugels gecontroleerd. Let in het ontwerp op de afstand tussen de voorste en achterste rijen en de afstand tot de muur. Tijdens het tillen en hanteren moeten beschermende maatregelen worden genomen om persoonlijk letsel en schade aan het oorspronkelijke gebouw te voorkomen. Draai de bouten bovendien niet tegelijkertijd vast wanneer u de stijlen, balken en geleiderails van de beugel installeert. De beugels zijn allemaal recht en de bouten zijn allemaal vastgedraaid. Hieronder worden enkele veel voorkomende methoden beschreven voor het installeren van gedistribueerde fotovoltaïsche beugels:


Cementgewicht methode

De meest gebruikelijke installatiemethode is het aanbrengen van cementpier op een dak van cement.


2. Installatie van tweecomponentenpezen in speciale krachtcentrales


Een. Qua materiaalsterkte

De beugel is meestal gemaakt van Q235B staal en aluminium geëxtrudeerde profielen 6063 T6.

In termen van sterkte is 6063 T6 aluminiumlegering ongeveer 68% -69% van Q235 B staal, dus staal is over het algemeen beter dan aluminiumlegeringprofielen in sterke windgebieden en grote overspanningen.


twee. afbuiging

De doorbuiging van de structuur is gerelateerd aan de vorm en grootte van het profiel en de elastische modulus (een parameter die inherent is aan het materiaal) en is niet direct gerelateerd aan de sterkte van het materiaal.

Onder dezelfde omstandigheden is de vervorming van aluminiumlegeringsprofielen 2,9 keer die van staal en is het gewicht 35% van staal. In termen van kosten zijn aluminium materialen 3 keer die van staal. Daarom is de overspanning in het algemeen in het sterke windgebied relatief groot, zijn de kosten en andere omstandigheden van staal beter dan aluminiumlegeringsprofielen.


drie. Anti-corrosie

Momenteel zijn de belangrijkste anticorrosiemethoden van het staal 55-80μm gegalvaniseerd staal en 5-10μm geanodiseerde aluminiumlegering.


De aluminiumlegering bevindt zich in het passiveringsgebied onder de atmosferische omgeving en er vormt zich een dichte oxidefilm op het oppervlak, die voorkomt dat het oppervlak van het actieve aluminiumsubstraat in contact komt met de omringende atmosfeer, dus het heeft een zeer goede corrosieweerstand en de corrosie snelheid stijgt met de tijd. Terwijl het afneemt.


Onder normale omstandigheden (C1-C4-omgeving) kan de dikte van 80μm gegalvaniseerd staal worden gegarandeerd voor meer dan 20 jaar, maar de corrosiesnelheid wordt versneld in industriële omgevingen met een hoge luchtvochtigheid of zeekusten met een hoog zoutgehalte en zelfs gematigd zeewater. Bovenstaand en vereisen elk jaar regelmatig onderhoud. Aluminium is veel beter dan staal op het gebied van corrosiebescherming.


Vergelijking in andere aspecten

(1) Uiterlijk: er zijn veel oppervlaktebehandelingsmethoden voor aluminiumlegeringsprofielen, zoals anodiseren, chemisch polijsten, sproeien met fluorkoolstof en elektroforetisch verven. Mooi uiterlijk en kan zich aanpassen aan de verschillende sterk corrosieve omgevingen.


Staal is meestal thermisch verzinkt, aan het oppervlak gespoten en geverfd. Het uiterlijk is slechter dan aluminiumlegeringsprofielen. Het is ook inferieur aan aluminiumprofielen wat betreft corrosiepreventie.


(2) Diversiteit van secties: de algemene verwerkingsmethoden van aluminiumlegeringsprofielen omvatten extrusie, gieten, buigen, stempelen en andere methoden. Extrusieproductie is momenteel de reguliere productiemethode. Door de extrusiematrijs te openen, kan deze de productie van elk willekeurig dwarsdoorsnedeprofiel bereiken en is de productiesnelheid relatief snel.


Staal wordt meestal gewalst, gegoten, gebogen, gestempeld, enz. Rollen is momenteel de meest gangbare methode voor het produceren van koud gevormd staal. De dwarsdoorsnede moet worden aangepast door de rolwielset, maar nadat de machine is gevormd, kan deze alleen vergelijkbare producten produceren, en de grootte kan worden aangepast en de dwarsdoorsnedevorm kan niet worden gewijzigd, zoals C-vormig staal , Z-vormig staal en andere secties. De rollende productiemethode is relatief vast en de productiesnelheid is relatief snel.


Vijf, uitgebreide prestatievergelijking


(1) Aluminiumlegeringsprofielen zijn licht in gewicht, mooi van uiterlijk en uitstekend in anti-corrosieprestaties. Ze worden over het algemeen gebruikt in krachtcentrales op het dak die een dragende en sterke corrosieomgeving vereisen. Zal betere resultaten hebben.


(2) Het staal heeft een hoge sterkte en een kleine doorbuiging bij belasting. Het wordt over het algemeen gebruikt in krachtcentrales onder normale omstandigheden of voor componenten die worden blootgesteld aan grote krachten.


(3) Kosten: in het algemeen is de basiswinddruk 0,6 kN / m2 en is de overspanning minder dan 2 m. De kosten van een aluminiumbeugel zijn 1,3-1,5 keer die van de stalen structuurbeugel. In een systeem met kleine overspanning (zoals een dak in kleurstaal) is het kostenverschil tussen de beugel van de aluminiumlegering en de beugel van de staalstructuur relatief klein, en de aluminiumlegering is veel lichter dan de stalen beugel in termen van gewicht, dus het is zeer geschikt voor dakcentrales, vooral met beperkte dragende en fotovoltaïsche dakpannen zonder dip.


In winderige gebieden heeft het gebruik van stalen steunen een aanzienlijk economisch voordeel wanneer de overspanning relatief groot is.

Feedback verzenden

Geschiedenis