Classificatie en selectie van fotovoltaïsche zonnepanelen

- Dec 12, 2019-

Fotovoltaïsche bracket-systemen zijn onderverdeeld in drie categorieën volgens de installatievloer:


De ene is een fotovoltaïsch systeem met schuin dak, de andere is een fotovoltaïsch systeem met een plat dak en de derde is een grootschalig fotovoltaïsch systeem op de grond. Alle drie de systemen hebben hun eigen voordelen en kenmerken.


Ten eerste wordt onze ondersteuning voor fotovoltaïsche systemen met hellend dak meestal op het dak geplaatst, dus moeten we de ondersteuning kiezen op basis van het type dak. Wat betreft de fotovoltaïsche dakondersteuningsapparatuur voor hellende daken, deze is zeer geschikt voor accessoires met verschillende diktes van het pannendak en apparatuur met verstelbare hoogte om te voldoen aan de verschillende toepassingsbehoeften van klanten. Bovendien is de aanpassing ook erg handig. De installatie van de beugel wordt hieronder gerealiseerd.


Ten tweede, fotovoltaïsch systeem met plat dak Dit soort systeembeugelapparatuur is het beugelinstallatiesysteem van het platte dak, zoals de naam al aangeeft, de installatie is handiger. Omdat de installatievloer relatief vlak is, is deze geschikt voor grootschalige nette plaatsing en heeft een verscheidenheid aan stabiele en betrouwbare funderingsverbindingsmethoden. We kunnen ook unieke accessoires ontwikkelen volgens de eisen van de klant, zodat klanten maximale tevredenheid krijgen.


Ten derde is het meest voorkomende type fotovoltaïsche ondersteuningsapparatuur voor grootschalige fotovoltaïsche systemen op de grond grootschalige fotovoltaïsche systemen op de grond. Grootschalige fotovoltaïsche systemen op de grond maken over het algemeen gebruik van betonnen strookfunderingen. Het gebruik van deze beugelinstallatiemethode kan snel een installatie tot stand brengen en samenwerken met grootschalige fotovoltaïsche systemen op de grond om de voortgang van teamleden van elektriciteitscentrales te verbeteren, dus het is ook de meest gebruikte. Bovenstaande zijn enkele soorten fotovoltaïsche ondersteuningssystemen en hun gebruikseigenschappen. Met de ontwikkeling van de industrie zal dergelijke apparatuur steeds populairder worden, dus we moeten ook voorzichtig zijn bij het kiezen van apparatuur om ons leven gemakkelijker en sneller te maken.


Hoe een fotovoltaïsche beugel kiezen?

Momenteel zijn de fotovoltaïsche zonne-energiesystemen die gewoonlijk in China worden gebruikt, onderverdeeld in drie typen, waaronder betonnen steunen, stalen steunen en aluminiumlegeringen.


1. Concrete dragers worden voornamelijk gebruikt in grootschalige fotovoltaïsche centrales. Vanwege hun grote gewicht kunnen ze alleen worden geplaatst in gebieden met een goede basis, maar ze hebben een hoge stabiliteit en kunnen grote zonnepanelen ondersteunen.


Ten tweede heeft de stalen beugel stabiele prestaties, volwassen productietechnologie, hoog draagvermogen, eenvoudige installatie, uitstekende corrosieweerstand, mooi uiterlijk en uniek verbindingsontwerp, eenvoudige en snelle installatie, eenvoudige en universele installatiegereedschappen, stalen en roestvrijstalen componenten met structureel corrosiewerend materialen. Levensduur is meer dan 20 jaar.


3. Beugels van aluminiumlegeringen worden over het algemeen gebruikt voor zonne-energietoepassingen op daken van civiele gebouwen. Aluminiumlegeringen hebben de kenmerken van corrosieweerstand, lichtgewicht, mooi uiterlijk en duurzaamheid, maar hun lage draagvermogen kan niet worden gebruikt in projecten voor zonne-energiecentrales.


Vierde, uitgebreide prestatievergelijking

(1) Aluminiumlegeringsprofielen zijn licht in gewicht, mooi van uiterlijk en uitstekend in anti-corrosieprestaties. Over het algemeen is het beter om aluminiumlegering te gebruiken als een beugel voor elektriciteitscentrales op het dak, sterk corrosieve omgevingen en chemische centrales die belast moeten worden.


(2) Het staal heeft een hoge sterkte en een kleine doorbuiging bij belasting. Het wordt over het algemeen gebruikt in krachtcentrales onder normale omstandigheden of voor componenten die worden blootgesteld aan grote krachten.


(3) Kosten: in het algemeen is de basiswinddruk 0,6 kN / m2 en is de overspanning minder dan 2 m. De kosten van een aluminiumbeugel zijn 1,3-1,5 keer die van de stalen structuurbeugel. In een systeem met kleine overspanning (zoals een dak in kleurstaal) is het kostenverschil tussen de beugel van de aluminiumlegering en de beugel van de staalstructuur relatief klein, en de aluminiumlegering is veel lichter dan de stalen beugel in termen van gewicht, dus het is zeer geschikt voor dakcentrales.


In winderige gebieden heeft het gebruik van stalen steunen een aanzienlijk economisch voordeel wanneer de overspanning relatief groot is.