Kostenvoordelen van zonnepanelen

- Dec 10, 2019-

Waarom is zonne-energie zo belangrijk in de wereld van vandaag en hoe beïnvloedt het ons? De traditionele energiebronnen nemen met de dag af, dus moet naar alternatieve energiebronnen worden gezocht. De zon is de beste bron van alle energie; het is schoon, helder, milieuvriendelijk en stoot geen gevaarlijke bijproducten uit.

De kosten voor het installeren van een zonnepaneel op uw eigen dak om de vereiste stroom te leveren, zijn per behoefte en grootte en beginnen bij een paar duizend pond en gaan tot tienduizenden voor industriële systemen. Het feed-in-tarief verplicht het energiebedrijf om alle huishoudens die zonne-energie produceren een bedrag per eenheid elektriciteit te betalen. Dit is een gegarandeerde betaling tot 2035, dus als uw huis zonnepanelen heeft, ontvangt u een betaling voor de komende 25 jaar.

De gemiddelde kosten van de hele oefening voor het ontwerpen, plannen en installeren van een 4KW-paneel op uw dak kost ongeveer 12.000 pond. Bovendien wordt geschat dat huizen genieten van een stijging van de waarde van onroerend goed met bijna 10.000 Britse ponden en meer. Installatie vereist geen speciale toestemming; een professioneel installatiebedrijf kan echter voor dergelijke documentatie en formaliteiten zorgen.

Er zijn drie soorten panelen om uit te kiezen, dus hoe kies je de juiste? Het duurste type zijn de zeer efficiënte monokristallijne zonnecellen die gemakkelijk in een relatief klein gebied kunnen worden geïnstalleerd. De volgende beste is het niet-zo-efficiënte polykristallijne zonnepaneel dat uit een paar siliciumkristallen is gesneden. Het derde type is het moderne amorfe zonnepaneel met een dunne plak amorf silicium. Dit is iets minder efficiënt dan de andere twee soorten zonnepanelen. Nu moet u kiezen uit deze op basis van hun output en uw behoeften.

De Renewable Energy Association vormde de REAL Assurance Scheme die een installatiebedrijf wettelijk verplicht maakt om een geschikt zonnepaneel voor huishoudens te installeren en een levenslang onderhoud te bieden. De energiebedrijven die bij deze regeling zijn betrokken, zijn ook officieel verantwoordelijk om de huiseigenaren de komende 25 jaar en meer te betalen voor het toevoeren van energie aan het nationale net.

Dus loont het om te investeren in een eigen zonnepaneel en geen energie- of elektriciteitsrekeningen meer te betalen? Ja, inderdaad, de gemiddelde installatie in Leeds levert een rendement op tussen 7% en 10%, waarbij de gemiddelde temperatuur niet meer dan 16 graden Celsius is.