Wat zijn de gevolgen van zware sneeuwval op de zonne-rekken?

- Jul 30, 2018-

De komst van het koude wave bracht sterke sneeuwval. Vele fotovoltaïsche centrales zijn ook bekleed met een dikke laag sneeuw. Veel PV elektriciteitscentrale gebruikers zijn bezorgd dat de sneeuw zal van invloed op de fotovoltaïsche elektriciteitscentrale, dus de hevige sneeuwval de zonnepaneel steun zal veroorzaken. Wat zijn de gevolgen?

Een koude wave geveegd door de helft van China, en plaatsen afgegeven blizzard koeling waarschuwingen aan herinneren om koude werk te doen. Mensen moeten aandacht besteden aan het onderhoud van het lichaam wanneer het sneeuwt, en de fotovoltaïsche elektriciteitscentrale hetzelfde is.

De ineenstorting van de fotovoltaïsche centrales veroorzaakt door zware sneeuwval is vaak opgetreden in de industrie, voornamelijk te wijten aan het gebrek aan zonne-montage beugel ontwerp en het gebruik van inferieure materialen.

In feite, de zonne-bevestigingsbeugel draagt de fotovoltaïsche module, maar ook is aangesloten bij de Stichting van de stapel. Als de drager van de hoofdmacht van de generatie fotovoltaïsche energie is het belang van de steun vanzelfsprekend. Het is alsof de botten van het menselijk lichaam. Alleen de gezondheid van het been kan garanderen de op lange termijn stabiele werking van de fotovoltaïsche kerncentrale. De keuze van de beugel direct invloed op de operationele veiligheid, schade investeren in tarief en bouw van PV-modules. Het kiezen van de juiste zonne-montage-structuren kan niet alleen de projectkosten verminderen, maar ook het verminderen van de onderhoudskosten.

Vervolgens in het besneeuwde weer, wat moet aandacht worden besteed aan bij het ontwerpen van de bevestigingsbeugel zonnepaneel?

De volgende problemen moeten worden overwogen in het ontwerpproces van erkende zonne-rekken systeem leveranciers:

1) Bevestigingssteun voor kleine zonne-energie, grote verantwoordelijkheid. Hoewel de stent goed voor een klein deel (slechts 5% - 10%) van de gehele fotovoltaïsche systeem, draagt het de hele kerncentrale. Zodra de beugel is beschadigd, wordt de normale werking van het gehele systeem schade en zelfs leiden tot permanente schade aan de elektriciteitscentrale. Uitstekend ontwerp zal ongetwijfeld het krachtstation meer bescherming bieden;

2) de wind en sneeuw druk varieert sterk van plaats tot plaats. Op hetzelfde moment, het ontwerp van thes soalr paneel beugel moet worden gecombineerd met de werkelijke situatie ter plaatse, en vele factoren worden beschouwd in het ontwerpproces. Het ontwerp en de vervaardiging van de beugel is eenvoudig en ingewikkeld. De vervaardiging van de beugel is het eenvoudigst bij de vervaardiging van staalconstructies. Het moet alleen worden gevormd en sloeg, en het is eenvoudig te lassen. Het is eenvoudig in vergelijking met de stalen structuur. Het ontwerp van de beugel is ingewikkeld. De beugel is gebruik buitenshuis en verspreid over het land. De scenario's van toepassing zijn zeer verschillend in verschillende plaatsen, en de beugel ontwerp moet worden aangepast volgens de site.

3) de fotovoltaïsche ondersteuning fabriek is niet goed genoeg, en de kwaliteit is moeilijk te garanderen. De aard van de productie van fotovoltaïsche mount bepaalt dat de toetredingsdrempel voor fotovoltaïsche mount fabrikanten zeer laag is, en verschillende low-end apparaten kunnen voldoen aan de behoeften van de verwerking van haakjes. De kwaliteit van de stent is echter moeilijk te garanderen. Veel bedrijven doen niet alleen denken aan rentabiliteit op korte termijn, maar vind niet de 25-jaar-garantie. Hoe kunnen een korte termijn winstgevend bedrijf producten garanderen een levensduur van 25 jaar? Een 25-jarige leven garantie staat garant voor een goede kwaliteit-beugel.

4) op hetzelfde moment is professionele exploitatie en het onderhoud de basis voor het waarborgen van de 25-jarige levensduur van fotovoltaïsche energie-installaties. De bouwperiode van fotovoltaïsche elektrische centrales is slechts een paar maanden, en het gebruik van de laatste twintig jaar is afhankelijk van de exploitatie en het onderhoud. In veel van deze gebieden, de exploitatie en het onderhoud impliceren sneeuwruimen en de professionele sneeuw verwijdering methode kan garanderen de levensduur van de PV-beugel voor 25 jaar. Tijdens de procedure voor het verwijderen van de sneeuw, het is noodzakelijk om te voorkomen dat buitensporige lokale belasting, dat wil zeggen, de sneeuw kan niet worden geveegd van de ene kant naar de andere kant, of de sneeuw is geveegd vanaf het midden van de één array aan beide uiteinden en vervolgens de tweede sweep wordt uitgevoerd. De korte-tijd-overbelasting van de beugel zorgt ervoor dat de beugel te storten, dus op het gebied van de elektriciteitsproductie van de gehele fotovoltaïsche kerncentrale.

(5) Bovendien het ontwerp van de fotovoltaïsche steun moet worden beschouwd voor bouw en moet gemakkelijk te installeren. Redelijke fotovoltaïsche beugel ontwerp kunt installatie efficiëntie met 10% - 30% verbeteren.

(6) het ontwerp van fotovoltaïsche ondersteunt behoeften te overwegen de optimale kosten.


De berekening van de sneeuw-lading moet worden overwogen bij het ontwerpen van een zonne-fotovoltaïsche ondersteuning:

S = CS × P × ZS × ALS

Waar S - sneeuw belasting

CS - richtingscoëfficiënt

P - de gemiddelde massa van sneeuw (gelijk aan 1cm sneeuw, N/m2) is over het algemeen 19.6N of meer en de besneeuwde gebied is 29.4N of meer.

ZS - de diepste hoeveelheid sneeuw op de grond (cm)

Sneeuw als - gebied

(1) solar fotovoltaïsche ondersteuning richtingscoëfficiënt

(2) gemiddelde van massaeenheid sneeuw voor solar fotovoltaïsche steun: de gemiddelde massa van sneeuw verwijst naar de massa van 1 cm sneeuw en 1 m2 oppervlakte.

(3) de sneeuwbedekking: bij het ontwerpen van het zonne-fotovoltaïsche steiger oppervlak voor de matrix van de batterij, de hoeveelheid sneeuw is ingesteld op de maximale hoeveelheid sneeuw op de grond. Wanneer de sneeuw vaak sneeuwde is en de hoeveelheid sneeuw wordt verminderd, kan de ZS-waarde evenwel volgens de situatie. .

(4) sneeuw dekking gebied

Leveranciers van fotovoltaïsche montage systemen vereisen sterke productie, uitstekende kwaliteitscontrole systeem en een uitstekende ontwerpteam. Het ontwerpteam is niet alleen vereist van de Stichting van de verificatie van het uitstekende design, engineering ontwerpervaring, maar moet ook een goede kosten-concept.