Aan de slag met zonnepaneelkits

- Dec 05, 2019-


Het idee om je huis uit te rusten met zonnepanelen is geweldig. U verlaagt uw uitgaven en u bent milieuvriendelijk. Het enige probleem is dat deze systemen erg duur zijn en u tot wel 30.000 euro kunnen kosten. Gelukkig zijn er manieren om een heel zonnepaneelsysteem een stuk goedkoper te installeren. Als u bereid bent ze zelf te maken, kan de prijs dalen tot slechts $ 200.

Fotovoltaïsche cellen vormen het hart van een zonnepaneel. Ze vangen zonlicht op en zetten het om in elektriciteit. De geproduceerde elektriciteit is gelijkstroom, maar dit kan worden opgelost met een eenvoudige alternator. Fotovoltaïsche cellen zijn te vinden in uw lokale hardware store, of u kunt online beschadigde of gebruikte cellen vinden. Uw zonne-energiepanelen zullen geleidelijk uw afhankelijkheid van het lokale elektriciteitsnet verminderen. Naarmate je meer en meer toevoegt aan je systeem, kun je misschien zelfs genoeg stroom produceren om wat aan het bedrijf te verkopen.

De materialen die nodig zijn om een zonne-energiepaneel te bouwen, zijn ook te vinden in uw lokale ijzerhandel: multiplex, plexiglas, bedrading, koperen platen. Ze komen heel vaak voor en liggen binnen het bereik van de gewone koper. Als u niet alles wilt regelen, kunt u een doe-het-zelfpakket voor zonnepanelen kopen. Deze kit bevat zowel instructies als materialen, waardoor het proces een stuk eenvoudiger wordt. Voordat u met de build begint, moet u ervoor zorgen dat u de handleiding ten minste eenmaal leest en dat u alles hebt wat u nodig hebt. Fouten op de weg kunnen ervoor zorgen dat je veel geld verliest in tijd en verbrande apparaten.