Hoe kunnen fotovoltaïsche energiecentrales bestand zijn tegen stormen?

- Aug 02, 2018-

Om natuurrampen te weerstaan, is het noodzakelijk om de selectie van de locatie, het ontwerp, de installatie en de nawerking en het onderhoud van fotovoltaïsche energiecentrales te regelen.

I. Siteselectie: zorgen voor de kwaliteit van het gebouw
In de afgelopen jaren, met de komst van lichtgewicht materialen, wordt het risico dat deze bouwmaterialen worden weggeblazen door de wind ook meegenomen in het ontwerp, waardoor wordt voorkomen dat het dak wordt gescheurd door de luchtstroom. Op dit moment worden gedistribueerde fotovoltaïsche elektriciteitscentrales voornamelijk geïnstalleerd op hellende daken en platte daken. Het platte dak dekt een plat dak van beton, een plat dak van gekleurd staal, een plat dak van staal, een dak van een kogelscharnier, enzovoort.

Voor de installatie van fotovoltaïsche energiecentrales zijn er ook enkele overwegingen, waaronder de installatielocatie, installatieoriëntatie, installatiehoek, belastingsvereisten en opstelling en afstand. Vanuit dit oogpunt is de veiligheid van de selectie van fotovoltaïsche krachtcentrales voornamelijk de volgende drie aspecten, de ene is van invloed. Om 38KG / vierkante meter te bereiken; ten tweede is het leven. De levensduur van het dak is groter dan de levensduur van de fotovoltaïsche installatie. De derde is niet in gevaar te brengen. Probeer de blaaspijp en het mondstuk te vermijden.

Ten tweede, het ontwerp: verbeter de sterkte van de component van de zonnemonteringsstructuur, ontwerp de aangewezen windscherm
Vanuit het oogpunt van het ontwerp van de krachtcentrale, terwijl de kosten van fotovoltaïsche energiecentrales en het vermogen om energie te genereren, worden afgewogen, kunnen de vereisten voor het ontwerp van de sterkte van de zonnemontagebeugel en componentklemmen op passende wijze worden verhoogd en kan de helling van componenten met een betere windweerstand redelijk worden gekozen . Overweeg daarnaast om een geschikte voorruit te ontwerpen. De windafbuiginrichting is vast gemonteerd op de achterste kolom van het beugelsysteem en het paneel is voorzien van een aantal luchtgeleidepoorten, die de functies hebben van het geleiden van de stroming en het verminderen van de winddruk van het samenstel. De straal van het beugelsysteem wordt verminderd, de trekkracht van de fundering wordt verminderd en de veiligheidsfactor van de fotovoltaïsche krachtcentralestructuur wordt verbeterd. De kracht op de achterste kolom neemt echter toe en de axiale afschuifkracht van de fundering neemt toe. De funderingskracht wordt gecontroleerd. Bij het ontwerp kunnen volledige aandacht voor de fotovoltaïsche ondersteuning, de sterkte van onderdelen en de constructie van een geschikte voorruit de schade van sterke wind aan de fotovoltaïsche krachtcentrale effectief verminderen.

Ten derde, de installatie: kies een solide beugel wetenschappelijke en redelijke installatie
Het grootste deel van de windenergiecapaciteit van fotovoltaïsche energiecentrales wordt bepaald door de sterkte van fotovoltaïsche dragers. De materialen zijn over het algemeen gemaakt van aluminiumlegering, koolstofstaal en roestvrij staal. In theorie is de maximale windweerstand van de fotovoltaïsche ondersteuning 216 km / u en de maximale temperatuur van de volgondersteuning is 150 km / u (meer dan 13 winden). Maar waarom wordt de beugel die beweert bestand te zijn tegen de tyfoon van de dertiende klas weggeblazen als hij een wind tegenkomt met minder dan 13 windstoten?

Zoals in de afbeelding te zien is, kan dit zijn omdat het installatiebedrijf drie rijen PV-modules op het platte dak heeft geïnstalleerd om het staal te sparen en de voor- en achterrijen niet op de balk zijn aangesloten. Het gewicht van de vaste stenen pier aan de onderkant van de beugel is te licht en moet in een rechthoekige vorm worden gemaakt. Pier gewicht. De bovenstaande details zijn niet goed behandeld. De tyfoon komt eraan en het moet naar de hemel vliegen! Bovendien: let bij de installatie op de beste installatie van vaste kabel en roestwerende verf om de tijd van de beugel tegen de storm te verlengen.

Ten vierde, bediening en onderhoud: intelligente en efficiënte bediening en onderhoud, verbeteren van het risicobewustzijn
In de werking en het onderhoud van de PV-energiecentrale tijdens normaal bedrijf, moet het gebouw regelmatig worden geïnspecteerd voor de dakcentrale om de kwaliteit te waarborgen van het gebouw waarop het PV-project is gebaseerd. Controleer de sterkte van de PV-modules, PV-racks en de solar-montagestructuur van de omvormerkamer op elk gewenst moment om micro-duur te voorkomen.