Hoe de beste zonnepaneel montage beugel hellingshoek en afstand kiezen?

- Jul 25, 2018-

Hoe krijg je gezaghebbende gegevens zoals optimale inclinatie?

Deze computerhulpmiddelen moeten vertrouwd zijn

Momenteel hebben woningdaken meestal twee vormen, één is een pannendak met een helling en de andere is een plat cementdak.

Om het dakoppervlak maximaal te benutten, wordt het dak over het algemeen door middel van dakbedekking geïnstalleerd. De oriëntatie en helling worden bepaald door de dakconditie. Voor het platte cementdak wordt, om de energieopwekking te vergroten, de installatiemethode voor de vaste montage van zonnepanelen algemeen aangenomen. Er zijn ook grote verschillen in het ontwerp van de inclinatie en afstand van de haakjes voor verschillende regio's.

Voor huishoudelijke PV-centrales die zijn geïnstalleerd met vaste montagebeugels voor zonnepanelen, is de keuze van beugelhelling en afstand essentieel voor de stroomopwekking van de krachtcentrale en moet deze voorzichtig zijn.

Zo heeft dezelfde component in een noordwestelijke elektriciteitscentrale een jaarlijkse toename van het opwekken van elektriciteit met één as van meer dan 15%. In het geval van dezelfde vaste haakjes in het zuiden van Beijing, is het verschil in stroomopwekking onder verschillende hellingshoeken zo hoog als 50% in de winter, en is de beste hellingshoek in het hele jaar 15% hoger dan in horizontale distributie !

Zo kiest u de beste beugelkanteling en -afstand.

Van de best ontvangen zonnestraling heeft elk gebied een bijbehorende optimale hellingshoek (overeenkomend met de maximale zonnestraling die in het jaar wordt ontvangen). Over het algemeen kan het worden berekend met behulp van verschillende software. Bijvoorbeeld:

Globalsolaratlas GSA is een PV-querytool voor wereldwijde PV-beoefenaars die gezamenlijk zijn gelanceerd door de Wereldbankorganisatie en Solargis. Het is gemakkelijk te begrijpen en geschikt voor PV-optimale dompelvraag, eenvoudige stroomopwekkingsvraag, bestralingsinformatie, enz. Hoog en toonaangevend in de industrie.

1, de specifieke diphoek-specifieke zoekmethode:

Open uw browser en typ http://globalsolaratlas.info , voer de locatie in die u wilt bevragen in de zoekbalk of selecteer direct de kaart om de gesimuleerde duur van de volledige lengte, bestraling, temperatuur en optimale tilt-gegevens weer te geven. . Zoals hieronder getoond:

Als we Shanghai als voorbeeld nemen, laten we automatisch de beste lokale hellingshoek zien na het selecteren van de locatie. Hier is de beste hellingshoek in Shanghai 25 graden.

2. Vraagmethode voor de afstand tussen de fotovoltaïsche beugel

Over het algemeen moet de keuze van de afstand tussen de beugels voldoen aan de vereisten van de fotovoltaïsche simulatie-opstelling van paragraaf 7.2 van GB50797. als volgt.

De opstelling van de fotovoltaïsche ondersteuning moet zodanig zijn dat er geen schaduwverduistering is tussen 9.00 en 15.00 uur lokale tijd in de lokale echte zon.

Een eenvoudigere berekening kan direct worden verkregen door de parameters zoals helling, hellingslengte en lokale dimensie in de overeenkomstige positie van de onderstaande tabel in te voeren via de formule in de "Photovoltaic Design Code".


hint:

Het bovenstaande is alleen de optimale ontwerpmethode voor montage van zonnepanelen onder de theoretische situatie. In feite wordt, in het geval van een beperkt dakoppervlak, om de winst te maximaliseren, de kantelhoek van de installatie in het algemeen verminderd en de afstand tussen de steunen verminderd.

Meer gedetailleerde modelleringsimulaties kunnen worden uitgevoerd met meer gespecialiseerde gereedschappen zoals PVSYST om optimale tilt en pitch te bepalen.