Hoe de fotovoltaïsche haak op een pannendak te bevestigen?

- Dec 16, 2019-

Met de geleidelijke populariteit van gedistribueerde fotovoltaïsche installaties, installeren steeds meer families fotovoltaïsche zonne-energie op hun daken, en de meeste van hen worden geïnstalleerd op pannendaken. Er zijn twee belangrijke problemen bij het installeren van fotovoltaïsche op pannendaken: hoe te repareren en hoe waterdicht te maken?


Volgens de huidige situatie van fotovoltaïsche installatie, kan het worden onderverdeeld in twee categorieën: een is het dak van de villa, dat over het algemeen meer standaard is, met een betonnen frame-structuur, het dak is een betonnen stijve waterdichte laag, thermische isolatielaag, en vervolgens verharde tegels. Merk op dat er twee soorten tegels zijn, cementmortel geplakte tegels (morteltegels) en hangende tegels met vaste tegels (met schroeven bevestigde tegels).

Tijdens het site-onderzoek moet een tegel worden geopend om de onderstaande structuur te begrijpen. Het belangrijkste punt is om de hoogte te weten van de verzonken plaats van de tegel tot de hoogte van het ter plaatse gestorte beton. Dit is de meest geschikte keuze voor de fotovoltaïsche haak . Het hoofdpunt. Zoals hieronder getoond:


Om op verschillende daken te reageren, bieden fabrikanten van fotovoltaïsche beugels een verscheidenheid aan fotovoltaïsche haken om aan de behoeften van de installatie van fotovoltaïsche daken te voldoen.


Sommige daken zijn geen ter plaatse gegoten, maar geprefabriceerde panelen. In dit geval wordt de fotovoltaïsche beugel aangepast voor het geprefabriceerde paneeldak en worden de bovenste en onderste stukken doordringende geprefabriceerde panelen gebruikt voor bevestiging.


Gebruik bij de bijbehorende haken na het bevestigen van de haken waterdichte verf voor het waterdicht maken en bedek vervolgens de originele tegels.


Waterdichte dakbedekking

Naast de daken van villa's, zijn er allerlei daken voor zelfgebouwde huizen in landelijke gebieden. Vanwege het enorme grondgebied van ons land zijn verschillende soorten pannendakconstructiemethoden afgeleid volgens hun eigen omstandigheden en klimaat. Voor deze op het dak gemonteerde fotovoltaïsche cellen, moet u eerst de structuur van het geïnstalleerde dak begrijpen:


1 Kijk naar de hoofdligger en gordingen (secundaire liggers) en spanten vanuit de kamer. Ken de afstand, de grootte en het materiaal hiervan en beslis vervolgens welk type fotovoltaïsche beugel u wilt repareren.


2 Handschoenen of tegels op de spanten leggen, met gips op de tegels of tegels, tegels op de gips


Voor dergelijke pannendaken worden de fotovoltaïsche haken aan de gordingen bevestigd en de haken worden vervolgens door de tegels geleid om de geleiderails voor de installatiecomponenten te bevestigen.


Wat moet ik doen als het niet op de gording kan worden bevestigd of niet handig is? Overweeg het gebruik van een versterkte muilezel om de haakoplossing te repareren.


Als de bovenstaande methoden niet haalbaar zijn, kunt u ook overwegen om ribbels, externe muren en terrassen of funderingssteun op de gevels te gebruiken en deze op pannendaken te installeren.