Hoe een huiscentrale op zonne-energie te installeren?

- Dec 24, 2019-

Fotovoltaïsche elektriciteitscentrales in huishoudens zijn kleine gedistribueerde fotovoltaïsche systemen, ook fotovoltaïsche elektriciteitscentrales in huishoudens genoemd. Over het algemeen zien we de installatie op het dak, maar niet alle daken zijn geschikt voor installatie. Bij het ontwerp van de fotovoltaïsche installatie moet volledig rekening worden gehouden met de feitelijke situatie en moeten de principes van economische toepassing worden gevolgd, met een hoge betrouwbaarheid, duurzaamheid, eenvoudig onderhoud en volledige aandacht voor geografische en klimatologische milieueffecten.


De volgende kennispunten over de installatie van fotovoltaïsche systemen thuis, onthoud!


Selectie van installatielocatie

De locatie van thuis PV wordt meestal gekozen op het dak of in de open ruimte van het huis. De te overwegen omstandigheden zijn het bruikbare gebied, de structuur van het huis en de dragende vereisten, de grondfundatie en de meteorologische en hydrologische omstandigheden. Als u ervoor kiest om het op uw eigen dak te installeren, moet het draagvermogen van het dak groter zijn dan 20kg / ㎡.


Als de huisbalk een houten structuur is, houd er dan geen rekening mee. De levensduur van het fotovoltaïsche systeem is maximaal 25 jaar. De houten huisbalk kan gemakkelijk worden beschadigd. Het wordt aanbevolen om het niet te installeren.


Visgraat dak

Als een fotovoltaïsche elektriciteitscentrale op een visgraatdak wordt gebouwd, kan de optimale hellingshoek niet worden ontworpen als een grondcentrale en wordt de afschermingsafstand van voor naar achter in acht genomen. Om de combinatie van fotovoltaïsche modules en het dak te vergemakkelijken, worden de beugels meestal direct op het dak op het zuiden betegeld. De beugel is verbonden met het dak met een klem en de batterijmodule is op de beugel gemonteerd. Deze methode is niet alleen mooi, maar maximaliseert ook het gebruik van het dakoppervlak.


Plat dak dakconstructie

Om een fotovoltaïsche zonne-energiecentrale op een dak met een plat dak te bouwen, is het noodzakelijk om fotovoltaïsche ondersteuning op te zetten en de optimale hellingshoek en de afstand tussen de componenten te ontwerpen.


Open ruimte

Als u ervoor kiest om het op uw eigen lege grond te installeren, kunt u ankerpalen en betonnen strookfunderingen gebruiken als ondersteunende fundering. Welke u kiest, hangt af van de geologische situatie en de kosten. Bovendien moet het ontwerp van de basissterkte van de ondersteuning zijn gebaseerd op lokale meteorologische omstandigheden.


Opgemerkt moet worden dat, rekening houdend met de thermische uitzetting en samentrekkingseffecten van de module, de afstand tussen de bovenste, onderste, linker en rechter componenten tijdens installatie ongeveer 3 cm moet zijn.


Selectie van netgekoppelde omvormer

Netgekoppelde omvormers zijn hoofdzakelijk onderverdeeld in drie categorieën: hoogfrequent transformatortype, laagfrequent transformatortype en transformatorloos type. Volgens het ontworpen systeem en de specifieke eisen van de eigenaar, wordt het transformatortype voornamelijk beschouwd vanuit de twee aspecten van veiligheid en efficiëntie.


Huishoudelijke gedistribueerde fotovoltaïsche systemen zijn kleine systemen die geen hoge technische indicatoren vereisen. Wanneer de omvormer niet is uitgerust met een scheidingstransformator, is de energieconversie-efficiëntie hoger. Gecombineerd met factoren zoals kosten, is het redelijker om een transformatorloos type te kiezen.


Ontwerp voor bliksembeveiliging

Om de veiligheid en betrouwbaarheid van fotovoltaïsche netgekoppelde stroomopwekkingssystemen te waarborgen en schade aan systeemcomponenten als gevolg van externe factoren zoals blikseminslag en piekspanningen te voorkomen, zijn aardingssystemen voor bliksembeveiliging van essentieel belang. Fotovoltaïsche zonne-energiecentrales zijn gebouwen met drie niveaus voor bliksembeveiliging. Bliksembeveiliging en aarding omvatten de volgende twee aspecten:


1. Probeer de projectie van de bliksemafleider op de fotovoltaïsche module te vermijden

2. De aardedraad is de sleutel tot bliksembeveiliging en bliksembeveiliging.


Voorkom inductie van bliksem: de metalen mantel van apparatuur, rekken, metalen buizen en kabels moet betrouwbaar worden geaard. Elk metalen voorwerp moet afzonderlijk op de aardleiding worden aangesloten. Het is niet toegestaan om in serie te worden aangesloten op de aardleiding.


Kies een betrouwbare after-sales service


De installatie van fotovoltaïsche panelen op het dak voor continue stroomopwekking zal niet minder dan 25 jaar zijn. Of het nu gaat om een gedistribueerd industrieel stroomopwekkingssysteem zo groot als meerdere MW industriële en commerciële daken of een residentieel verdeeld stroomopwekkingssysteem zo klein als meerdere KW, een betrouwbaar en uitgebreid after-sales servicesysteem is bijzonder belangrijk.


Identificeer merk en professionaliteit


Allereerst moet de keuze van apparatuur kwaliteitsbewust zijn, vooral voor componenten en omvormers. Kies niet voor goedkope en inferieure apparatuur omwille van de goedkope prijs. In deze industrie is de prijs in principe transparant. Zoals het spreekwoord zegt, is één prijs één-voor-één. Niemand leeft Lei Feng. Bij dagelijkse zakelijke onderhandelingen zijn er vaak klanten die suggereren dat de prijs van een bepaald bedrijf veel lager is. Voor een dergelijke situatie kan ik de klant alleen maar aanraden om zorgvuldig te overwegen, zorgvuldig te overwegen en zorgvuldig te oordelen om een betrouwbaar bedrijf te kiezen.


Ten tweede kunnen het ontwerp van de algehele systeemoplossing en de professionaliteit van veldinstallatie niet worden onderschat. Om de voordelen te maximaliseren, kiezen individuele artsen voor goedkope en goedkope apparatuur om op te laden, en ze staan te popelen om succes te behalen in het veldinstallatieproces, waarbij ze de details negeren waar tijdens de installatie op moet worden gelet. Hoe kan zo'n stroomopwekkingssysteem de test van vele jaren doorstaan? Daarom moeten fotovoltaïsche merken betrouwbaar kiezen.