Hoe fotovoltaïsche beugels te installeren voor verschillende soorten daken?

- Dec 13, 2019-

De fotovoltaïsche beugel is een speciale beugel ontworpen voor het plaatsen, installeren en bevestigen van zonnepanelen in fotovoltaïsche zonne-energieopwekkingssystemen. De algemene materialen zijn aluminiumlegering, koolstofstaal en roestvrij staal. In het specifieke installatieproces moet een geschikte installatiemethode worden gekozen op basis van verschillende soorten daken.


Cement betonnen dak

Betonnen dakmontage op zonne-installatiesystemen zullen cement als ondersteunende basis gebruiken.


Er zijn twee manieren van basisproductie, als volgt:

1. Ter plaatse storten van de cementfundering.


Voordelen: In combinatie met het dak is de fundering stevig en is de hoeveelheid cement klein.

Nadelen: de stalen staven moeten vooraf worden ingebed op het dak van het gebouw, of de cementfundatie en het dak moet worden verbonden in één met expansieschroeven. Dit zal de waterdichte laag van het dak gemakkelijk beschadigen en na verloop van tijd waterlekkage veroorzaken.


2. Het is noodzakelijk om de gemiddelde jaarlijkse windsnelheid en windrichting in verschillende seizoenen op de projectlocatie nauwkeurig te berekenen en de positieve winddruk en negatieve winddruk te berekenen. Bereken vervolgens het op cement gebaseerde contragewicht op basis van de winddruk. Voorbewerkte cementbriketten van dezelfde grootte vóór transport naar de site voor installatie.


2. Kleur stalen pannendak

Kleurstalen tegels worden over het algemeen gebruikt in gebouwen met lichte staalconstructies en komen vaker voor in gestandaardiseerde fabrieken en magazijnen. Gebouwen met een lichte stalen structuur gebruiken lichtgewicht gekleurde stalen tegels als het dak en de overspanning kan zeer groot worden gemaakt. Zeer geschikt voor het op grote schaal leggen van zonnecelmodules. De industriële parken van de stad zijn allemaal gestandaardiseerde fabrieksgebouwen, gebouwd in tandem, met een groot aantal en een groot gebied, en kunnen vaak tientallen megawatt zonne-energiecentrales tegelijkertijd bouwen.


De gekleurde stalen tegel bestaat uit een dunne metalen plaat gewikkeld met schuimplaat en de beugel van de batterij kan niet worden bevestigd met de traditionele methode. Noodzaak om een speciale "armatuur" te gebruiken, het gebruik van armaturen zal de oorspronkelijke structuur niet beschadigen, zal geen daklekkage of algemene structurele schade veroorzaken.


Vanuit het perspectief van dragende: Indien geïnstalleerd in de optimale hoek, is het onvermijdelijk om meer fotovoltaïsche beugels te gebruiken om het gewicht van het dak te verhogen. Vanuit veiligheidsoogpunt, volgens de beste hellingshoek, kan het onderdeel niet parallel aan het dak zijn en wordt extra winddruk gegenereerd wanneer de wind waait, wat een verborgen veiligheidsrisico vormt. Samenvattend kunnen de componenten alleen worden betegeld op het gekleurde stalen pannendak. Het aantal geïnstalleerde componenten is alleen gerelateerd aan het dakoppervlak en het draagvermogen en er is geen betekenis voor optimalisatie.


3. Tegeldakstructuur

Dit verwijst naar het schuine dak met beton onder het tegeloppervlak. De installatiemethode is over het algemeen om de tegels af te pellen, de schroeven boven en onder het beton uit te zetten, de haakadapter te installeren en vervolgens de tegelafdekking terug te brengen. De sleutel is om de positie van de expansieschroeven te regelen. Ver weg van de onderkant van de tegel. Als je er beter wilt uitzien, moet je misschien de onderkant van de tegel naaien om een opening te maken. Speciale aandacht moet worden besteed aan de dikte van het beton, die de waterdichte structuur van het dak niet kan beschadigen.


De fotovoltaïsche array is de verbinding van meerdere fotovoltaïsche modules en het is ook de verbinding van meer fotovoltaïsche cellen. Er zijn twee manieren om fotovoltaïsche arrays en gebouwen te combineren: dakinstallatie en zijaanzichtinstallatie. Deze twee installatiemethoden kunnen de installatievormen van de fotovoltaïsche array van de meeste gebouwen omvatten.


PV-opstelling dak installatie vormen voornamelijk een horizontaal dak, schuin dak en fotovoltaïsche verlichting dak. onder hen:

1. Horizontaal dak:

1) Op een horizontaal dak kan de fotovoltaïsche array onder de optimale hoek worden geïnstalleerd om de maximale stroomopwekking te verkrijgen;

2) Conventionele kristallijne fotovoltaïsche siliciummodules kunnen worden gebruikt om de investeringskosten van de modules te verlagen. Vaak is de economie relatief goed, maar de esthetiek is gemiddeld.


2. Hellend dak:

1) Op het noordelijk halfrond kunnen naar het zuiden, zuidoosten, zuidwesten, oosten of westen gekantelde daken worden gebruikt om fotovoltaïsche arrays te installeren. Op een schuin dak op het zuiden, kan het worden geïnstalleerd in of nabij de optimale hoek om een grote hoeveelheid stroomopwekking te verkrijgen;

2) Conventionele kristallijne silicium fotovoltaïsche modules kunnen worden gebruikt, met goede prestaties, lage kosten en een goede economie;

3) Er is geen conflict met de functie van het gebouw en het kan nauw worden gecombineerd met het dak, dat een betere esthetiek heeft. De stroomopwekkingsprestaties van andere (zuid-naar-zuid) daken zijn tweede.


3. Fotovoltaïsche verlichtingsdak:

1) Het gebruik van transparante fotovoltaïsche cellen als bouwelementen voor daglichtplafonds heeft een goede esthetiek en voldoet aan de behoeften van lichttransmissie.

2) Fotovoltaïsche verlichtingsdak vereist transparante componenten en de efficiëntie van de componenten is laag;

3) Naast stroomopwekking en transparantie moeten daglichtdakelementen voldoen aan bepaalde architecturale vereisten zoals mechanica, esthetiek, structurele verbinding en hoge componentkosten;

4) De hoge kosten van stroomopwekking;

5) Verbeter de sociale waarde van het gebouw en breng het effect van het groene concept.


Hoogte-installatie Zijaanzicht-installatie verwijst hoofdzakelijk naar de installatie van fotovoltaïsche modules op de zuidelijke muur van het gebouw (op het noordelijk halfrond) en op de westelijke muur. Voor gebouwen met meerdere en hoge gebouwen is de muur het buitenoppervlak met het grootste contactoppervlak met zonlicht, en de verticale fotovoltaïsche gordijngevel met fotovoltaïsche vliesgevel is een meer gebruikelijke aanvraagvorm. Afhankelijk van de ontwerpbehoeften kan transparant, doorzichtig en gewoon transparant glas in combinatie worden gebruikt om verschillende gevels van gebouwen en licht- en schaduweffecten binnenshuis te creëren.


Dubbellaags fotovoltaïsche vliesgevel, puntondersteunde fotovoltaïsche vliesgevel en fotovoltaïsche vliesgevel zijn de meest voorkomende vormen van fotovoltaïsche vliesgevelinstallatie. Momenteel zijn de kosten van de componenten die worden gebruikt voor de installatie van vliesgevels hoog, de voortgang van het fotovoltaïsche systeemproject wordt beperkt door de algehele voortgang van het gebouw, en omdat de fotovoltaïsche array afwijkt van de optimale installatiehoek, is het uitgangsvermogen laag . Naast fotovoltaïsche glazen vliesgevels, fotovoltaïsche gevels, fotovoltaïsche luifels, enz. Kunnen ook worden gebruikt voor het bouwen van gevels.