Hoe fotovoltaïsche energiecentrales op het dak te maken, de kosten verlagen en de omzet verhogen

- Dec 25, 2019-

Op dit moment komen fotovoltaïsche stroomopwekkingssystemen vaker voor op daken van gebouwen. Bij het ontwerpen en installeren van fotovoltaïsche centrales op daken zijn veiligheidsproblemen erg belangrijk en kunnen redelijke ontwerpkeuzes ook kostenbesparingen opleveren en de omzet verhogen.


Het volgende vat enkele voorzorgsmaatregelen samen voor de installatie van fotovoltaïsche daken.


I. Beoordeel het daktype en de dakomstandigheden


Het dak identificeren: Allereerst is een zeer intuïtieve beoordeling van het dak het identificeren van het type dak, of het nu een plat dak of een hellend dak is, of een metalen dak, en de structuur van het dak, dat beton is , keramische tegels, keramische tegels of het hele materiaal wordt blootgesteld.


Beoordeel de bouwvoorwaarden van het dak


1. Gebruiksgebied: Bepaal allereerst hoeveel beschikbaar gebied het dak heeft, omdat het beschikbare gebied direct de geïnstalleerde capaciteit van het fotovoltaïsche systeem bepaalt. Ten tweede is de richting van het dak het beste om naar het zuiden te worden gericht, omdat we op het noordelijk halfrond zijn wanneer we naar het zuiden zijn gericht, de stroomopwekking het hoogst is en het ideaal is om zonnestraling te ontvangen. Het kan ook iets oostwaarts of westwaarts zijn, meestal binnen een paar graden of ongeveer 10 graden, en het is acceptabel om het verlies van stroomopwekking tot binnen 1% te beheersen.


2. Blokkeren: Blokkeren is erg kritisch voor het systeem voor het genereren van zonne-energie. Blokkeren omvat het blokkeren van gebouwen en of er hoge bomen rondom het gebouw zijn die de verlichting beïnvloeden.


3. Waterdicht: Om de waterdichte staat van het dak te beoordelen, moet je zien of het dak een zeer goede waterdichte laag heeft. Als het gebouw geen goed waterdicht systeem heeft, is het mogelijk dat tijdens de levenscyclus niet wordt voldaan aan het gebruik van het dak.


4. Versie en anti-corrosie zijn de basisvereisten voor dakbedekking: beoordeel eerst of het type metalen dak kan worden geïnstalleerd, en anti-corrosie is om aandacht te besteden aan het anti-corrosie-effect van het metalen dak.


5. Dragend. Het fotovoltaïsche systeem moet op het dak worden gebouwd. Als het draagvermogen van het dak niet kan voldoen aan de fotovoltaïsche constructie, zal dit project niet worden opgezet.


De eigen veiligheid van het fotovoltaïsche systeem en de bouwveiligheid omvatten brandpreventie, bliksembeveiliging en onderhoudstoegang. Alle contactpunten moeten effectief worden beschermd. De bliksembeveiliging moet worden geïntegreerd in de bliksembeveiliging van het gebouw. Het onderhoudskanaal is voor de veiligheid tijdens onderhoud en moet worden gereserveerd.


Ten tweede zijn er technieken voor het installeren van batterijpanelen op fotovoltaïsche systemen op hellingsdaken


1. De dakpan op het schuine dak wordt gebruikt als decoratiemateriaal voor het dak en het batterijpaneel wordt aan het dak gehangen. Hoe hangt het?


Bij het selecteren van de structuur zijn er twee kenmerken van de installatiemethode: 1. De fotovoltaïsche module hanteert hoofdzakelijk een hellende overhead installatiemethode. De fotovoltaïsche array wordt parallel ten opzichte van het dak gelegd en de beugel neemt een vaste balk met ingebedde stalen matrix aan;


2. De verticale afstand tussen de geïnstalleerde fotovoltaïsche module samen met de hellingbeugel en het dak voldoet aan de vereisten van de installatie en de ventilatieruimte (de afstand boven het hoofd is over het algemeen 150 - 200 mm).


De installatiemethode van de beugel moet aandacht besteden aan de hangende tegel en de waterbalk is verbonden met de vaste tegel. De tweede is de vorm van liggende tegels omdat de terracottategels door beton aan de tegels worden geplakt, er geen waterstrip is en ze alleen door beton kunnen gaan. Als nieuw materiaal wordt het dak van linoleumtegel geleidelijk meer gebruikt, omdat de linoleumtegel wordt verwijderd en weer wordt hersteld en als deze niet goed wordt gecontroleerd, zal deze water lekken. Daarom is de gebruikte methode om de verbindingspositie te vergroten waar het bevestigingspunt is verbonden. De linoleumtegel heeft een bepaalde dikte, die een bepaalde ruimte vormt. Het moet worden gevuld met kit voor en na het bevestigen om waterlekkage te voorkomen. Verborgen gevaar.


Ten derde is de waterdichte laag van het fotovoltaïsche systeem met plat dak erg belangrijk


De structuurkeuze van een plat dak kan het overeenkomstige ondersteuningssysteem kiezen volgens de feitelijke praktijk van het dakafwerkingsoppervlak. Het beugelsysteem bestaat over het algemeen uit vier delen: een kolom, een fundering, een schuine balk en een balk. De batterij wordt met bevestigingsmiddelen verbonden met de balk. (Gewicht: 0,35 ~ 0,50 kN / ㎡)


Installatiehellingshoek: de hellingshoek die overeenkomt met de maximale waarde van de lokale jaarlijkse totale stroomopwekking wordt gebruikt als de installatiehellingshoek van de beugel (theoretische berekeningswaarde);


Gemeenschappelijke huis structurele vormen: gegoten in-situ betonnen frames en vloeren, staalconstructies + gegoten in-situ betonnen vloeren, baksteenbetonconstructies + prefab vloeren;


Gemeenschappelijke dakafwerkingen: waterdichte membranen, cementmortelbescherming, keramische tegels.


De montagemethode van het platte dak is U-vormig staal, dat een zeer dun dunwandig profiel of een aluminiumlegeringprofiel is. Met deze twee soorten materialen hebben staalprofielen lagere kosten, hoge sterkte, stabiele structuur, zelfzwaar gewicht en aluminiumlegeringsprofielen zijn duur en licht van gewicht. In vergelijking met de twee constructiekosten zijn stalen profielen ongeveer 0,2 yuan / watt lager dan aluminiumprofielen.


Ten vierde, het kleur stalen dak fotovoltaïsche systeem stalen plaat type invloed ontwerp


Kleurstalen tegels worden over het algemeen gebruikt in thuisfabrieken of grote industriële fabrieken. Het verschil tussen de installatiemethode en het schuine dak is dat de installatiemethode voor zonnepanelen anders is. Het gekleurde stalen dak is een gekleurde stalen plaat met een klem erop, die erop wordt geklemd voor ondersteuning. Zijn functie is dat de installatiehoek wordt geïnstalleerd langs de helling van het dak. Als aan het structurele draagvermogen van het dak kan worden voldaan, kan de hellingshoek worden verhoogd om de installatiehoek te vergroten. Veel voorkomende dakpaneelsystemen zijn verticale randafsluiting, verticale randvergrendelingssystemen en geprofileerde staalplaatsystemen (fineer of sandwich).


Samenvattend omvatten de voorzorgsmaatregelen voor fotovoltaïsche dakinstallatie het type dak en de beschikbare voorwaarden voor constructie, evenals de selectie van de installatiekenmerken van verschillende soorten daken om verborgen installatiegevaren te voorkomen, geschikte materialen te kiezen, kosten te verlagen en omzet vergroten.