Hoe rationeel verschillende daken ontwerpen en selecteren, verborgen gevaren vermijden, kosten verlagen en efficiëntie verhogen?

- Aug 14, 2018-

Momenteel zijn fotovoltaïsche stroomopwekkingssystemen met daken van gebouwen als dragers gebruikelijker. Bij het ontwerpen en installeren van fotovoltaïsche energiecentrales op daken zijn veiligheidsproblemen erg belangrijk, en een redelijke ontwerpselectie kan kostenbesparingen en hogere inkomsten opleveren.

Hieronder geven we een samenvatting van de voorzorgsmaatregelen voor de installatie van fotovoltaïsche dakbedekking.

Bepaal eerst het daktype van de zonnemontage en de dakomstandigheden

Identificatie van het dak: het dak moet eerst een zeer intuïtieve beoordeling hebben, dat wil zeggen, om het type dak te identificeren, of het nu gaat om een zonnepaneelmontage op een plat dak of een dakconstructie met schuin dak, of een metalen dak, en de solaire montagestructuur van het dak, dat is betonnen, tegels, terracotta of blootgesteld.

Beoordeling van de toestand van de dakconstructie

1. Gebruiksoppervlakte: Ten eerste wordt beoordeeld hoeveel beschikbare oppervlakte van het dak, omdat het beschikbare gebied direct de geïnstalleerde capaciteit van de fotovoltaïsche installatie bepaalt. Ten tweede, de oriëntatie van het dak, het dak is het beste om naar het zuiden te kijken, want we zijn op het noordelijk halfrond, het zuiden is de hoogste stroomopwekking, de beste zonnestraling. Het kan ook een beetje vooringenomen zijn naar het oosten of westen, meestal binnen een paar graden of ongeveer 10 graden, en kan worden gecontroleerd binnen 1% van het vermogensverlies.

2, occlusie: occlusie is erg belangrijk voor de impact van zonne-energiesysteem, occlusie omvat de blokkering van het gebouw en er zijn geen hoge bomen rond het gebouw die de verlichting beïnvloeden

3. Waterdicht: het beoordelen van de waterbestendige toestand van het dak is om te zien of er een zeer goede waterdichte laag op het dak is. Als het gebouw geen goed waterdicht systeem heeft, kan de dakfunctie mogelijk niet binnen de levenscyclus worden vervuld.

4. Type en anticorrosie zijn de basisvereisten voor dakbedekking: het is noodzakelijk eerst te beoordelen of het type metalen dak kan worden geïnstalleerd. Anti-corrosie is om aandacht te schenken aan het anti-corrosie effect van corrosiewerende verf op metalen dak.

5. Dragende: de fotovoltaïsche systeem moet worden gebouwd op het dak. Als het draagvermogen van het dak niet voldoet aan de fotovoltaïsche constructie, is dit project niet vastgesteld.

De eigen veiligheid en gebouwveiligheid van het fotovoltaïsche systeem, inclusief brand-, bliksem- en onderhoudstoegang, om effectieve bescherming van alle contactpunten te garanderen. De bliksembeveiliging moet worden geïntegreerd met de bliksembeveiliging van het gebouw. De onderhoudstoegang is veilig voor onderhoud en moet worden gereserveerd.

Ten tweede heeft het fotovoltaïsche systeem met hellingsdak een technische vaardigheid bij het installeren van het paneel

1. De dakpan op het hellende dak dient als decoratief materiaal voor het dak en het paneel wordt op het dak gehangen. Hoe gaat het?

Wanneer de montagestructuur van het zonnepaneel is geselecteerd, zijn er twee kenmerken voor de installatiemethode: 1. De fotovoltaïsche module wordt hoofdzakelijk op de helling geïnstalleerd. De fotovoltaïsche array wordt parallel gelegd ten opzichte van het dak en de beugel neemt een ingebed staaldeel in om een vaste straal te vormen;

2. De verticale afstand tussen de PV-module geïnstalleerd op de hellingsteun en het dak voldoet aan de vereisten voor installatie en ventilatie en warmteafvoer (de afstand over het algemeen is 150 - 200 mm).

De montagemethode van de zonnepaneelmontagebeugel moet letten op de latten en de waterstrips die op de vaste tegels zijn aangesloten. De tweede is de vorm van de tegels, omdat de terracotta door het beton op het beton wordt gelijmd, er is geen waterstrip, alleen door het beton. Als nieuw materiaal wordt het dak van de grindpan geleidelijk aan meer gebruikt, omdat de grindpan wordt teruggenomen en hersteld en het water wordt gelekt als het niet goed wordt gecontroleerd. Daarom is de manier om te gebruiken het verbinden van het vaste punt om de verbindingspositie te vergroten en heeft de olievilttegel een bepaalde dikte, zodat een bepaalde ruimte wordt gevormd. Voor en na het bevestigen, zou het met dichtingsproduct moeten worden gevuld om waterlekkage te vermijden. Verborgen gevaren.

Ten derde is de waterdichte laag van het fotovoltaïsche systeem met plat dak essentieel

De selectie van het dak van de zonnemontagestructuur kan worden geselecteerd op basis van de daadwerkelijke praktijk van het dakafwerkingsoppervlak. Het beugelsysteem bestaat over het algemeen uit vier delen: de kolom, de fundering, de hellende balk en de balk. De batterijassemblage is verbonden met de balk door bevestigingsmiddelen. (Gewicht: 0.35 ~ 0.50kN / m2)

Hellingshoek van de installatie: de hellingshoek die overeenkomt met de maximale waarde van de lokale jaarlijkse totale stroomopwekking wordt gebruikt als de hellingshoek van de installatie van de beugel (theoretische berekeningswaarde);

Gemeenschappelijke behuizingsstructuur: ter plaatse gestort betonnen frame en vloerplaat, staalconstructie + ter plaatse gegoten betonplaat, structuur baksteenbeton + geprefabriceerde plaat;

Gemeenschappelijke dakafwerking: waterdicht membraan, beschermende laag van cementmortel, keramische tegels.

De PV-zonnepaneelbevestigingsbeugel met plat dak bestaat uit U-vormig staal, dat een dun dunwandig profiel of een profiel van aluminiumlegering is. Voor deze twee materialen heeft het stalen profiel lagere kosten, hoge sterkte, stabiele structuur en eigenbelang, en heeft het aluminiumlegeringprofiel hoge kosten en een laag gewicht. In vergelijking met de twee soorten kosten is het stalen profiel ongeveer 0,2 yuan / watt lager dan het aluminiumprofiel.

Ten vierde, kleur stalen dak fotovoltaïsche systeem staalplaat type impact design

Kleurenstalen tegels worden over het algemeen gebruikt in huisfabrieken of grote industriële installaties. Het verschil tussen de installatie en het schuine dak is dat de steun op een andere manier wordt geïnstalleerd. Het stalen dak in kleur is een armatuur op de gekleurde stalen plaat, die erop is geklemd voor ondersteuning. Zijn functie is dat de installatiehoek langs de helling van het dak wordt geïnstalleerd. Als aan de structurele draagcapaciteit van het dak kan worden voldaan, kan de kantelhoek omhoog worden gekanteld en de installatiehoek worden verhoogd. Gemeenschappelijke daksystemen, verticale afsluiting, staande naadsystemen, geprofileerde plaatsystemen (enkel of sandwich).

Samengevat omvatten de voorzorgsmaatregelen voor PV-dakbedekkingsconstructies daktype en -omstandigheden voor constructie, evenals installatie-eigenschappen van verschillende soorten dakbedekking, het vermijden van verborgen gevaren, het selecteren van geschikte materialen, het verminderen van kosten en het vergroten van de omzet.