Hoe te verminderen van de twee verliezen van fotovoltaïsche centrales?

- Sep 10, 2018-

Het energieniveau van de generatie tijdens operatie is een belangrijke factor die de economische voordelen van elektrische centrales. Hoe te zorgen voor efficiënte elektriciteitsproductie met behulp van fotovoltaïsche energie-installaties is, het primaire probleem geconfronteerd met exploitanten geworden. Voor het oplossen van dit probleem, moeten we eerst het verlies van fotovoltaïsche elektriciteitscentrale apparatuur analyseren, begrijpen waar de elektriciteitscentrale verlies optreedt, en de middelen waarmee het verlies van de kerncentrale binnen een redelijk bereik dan duidelijk te bepalen.

Fotovoltaïsche elektriciteitscentrale gemeenschappelijk verlies

★Photovoltaic module en combiner vak apparatuur veroorzaakt verlies

Voor fotovoltaïsche arrays en combiner boxen, de verliezen zal rechtstreeks worden beïnvloed door de pre-constructie en de latere werking en het onderhoud en de verlies factoren betrokken zijn meer. Er zijn vele types en soorten apparatuur die betrokken zijn bij de DC-aansluiting van fotovoltaïsche energie-installaties. Bijvoorbeeld voor 30MW fotovoltaïsche elektrische centrales, volgens de algemene situatie, zal er 420 DC combiner boxen en elke tak heeft 16 takken (een totaal van 6,720 takken). Elke tak heeft 20 panelen (een totaal van 134,400 panelen), en het totale bedrag van de apparatuur is enorm. De meer het nummer, hoe hoger de frequentie van storingen in apparatuur en hoe groter het verlies van de macht. Veelvoorkomende problemen zijn de demping van PV-modules, de ontsteking van Verdeeldozen, het kraken van batterij boards, het solderen van leads, de hot spots van het vak combiner, en de fouten van de tak.

Tegelijkertijd, als het bovenstaande soort fout in een onderdeel van een enkelvoudige reeks optreedt, de totale output van de tekenreeks zal direct in mindering gebracht; Als gevolg van het falen van een enkele tekenreeks verschillen de spanning en de stroom van elke tekenreeks in het vak combiner dezelfde sterk, wat resulteert in hoge mismatch verlies. De bovenstaande situatie zal direct invloed op de generatie van de macht op de DC-zijde van de PV-elektriciteitscentrale.

Vermindering van de ★Recommended-verlies een

Versterking van de controle van de kwaliteit van het product, zorgen de kwaliteit van de producten van zonne-montage beugel-onderdelen en combiner boxen en voorkomen dat het verlies van elektriciteitsproductie met behulp van de hele kerncentrale veroorzaakt door kwaliteitsproblemen van product. Oog op de controle van het gehele productieproces, versterking productieproces en grondstoffen van de zonne-montage structuur-onderdelen, van de inspectie van de aanvaarding van de zonnepaneel onderdelen; voor het vak DC combiner controle de kwaliteit van de elektrische onderdelen die worden gebruikt in de productie, en op hetzelfde moment doen de aanvaarding inspectie om de aankomst van goederen. De kwaliteit van de PV-modules en combiner boxen wordt gecontroleerd tijdens de productie en het transport.

★Reducing het verlies van de tweede

Versterken van de aanvaarding van de voltooiing, zorgen de kwaliteit van PV-modules en combiner vakken in het bouwproces door middel van effectieve aanvaarding en waarborgen van de kwaliteit van de bouw van de kerncentrale. De inhoud van de aanbevolen aanvaarding is als volgt: component EL test; Spanning en huidige test (open circuit voltage, kortsluiting huidige, actuele, werkende spanning werken); controle van de elektrische verbinding van het vak combiner (Vermijd polariteit fout, virtuele verbinding, enz.)

★Reducing het verlies van de drie aanbevelingen

Verbetering van het niveau van de intelligente werking van de kerncentrale, controleren van de status van de werkzaamheden op het niveau van de tekenreeks, en vervolgens de gegevens analyseren, ontdek de bron van de fout in de tijd, oplossen van point-to-point, verbetering van de doeltreffendheid van de werkzaamheden van de operatie en onderhoudspersoneel, en het genereren van elektriciteit als gevolg van de DC terminal fout. De hoeveelheid verlies wordt geminimaliseerd.

★Inverter verlies

Omvormer verliezen zijn voornamelijk het gevolg van twee aspecten, is het verlies veroorzaakt door het omzettingsrendement omvormer, en anderzijds het verlies veroorzaakt door het maximumvermogen van MPPT tracking vermogen van de omvormer. Beide aspecten worden bepaald door de prestaties van de omvormer zelf, en het voordeel van vermindering van de omvormer verliezen door latere exploitatie en het onderhoud is klein. Daarom, de selectie van de apparatuur in het aanvankelijke stadium van de bouw van de elektriciteitscentrale is vergrendeld en het verlies wordt verminderd door het selecteren van een omvormer met betere prestaties. In de latere werking en onderhoud fase, kan de omvormer operatie gegevens worden verzameld en geanalyseerd op intelligente wijze besluit steun te verlenen aan de keuze van de apparatuur van de nieuwe elektriciteitscentrale.