Hoe te besparen een dak fotovoltaïsche elektriciteitscentrale brand?

- Sep 07, 2018-

Wanneer een dak fotovoltaïsche elektriciteitscentrale brand plaatsvindt, wordt de status van de brand moet worden beoordeeld door verschillende middelen eerst en de bijbehorende voeding moet worden losgekoppeld om te blussen het vuur, want het is veiliger om te blussen het vuur nadat de stroom is afgesneden.

Echter, als de fotovoltaïsche modules ontvangen zonlicht straling tijdens de dag, elke tekenreeks genereert een DC-spanning van verschillende honderden volt en de kenmerken van de voeding kunnen niet onmiddellijk worden afgesneden, of als de macht is opgeslagen na een wachttijd van de macht te worden afgesneden, de timing zal oplopen en het vuur zal verspreiden. , uitbreiding van de brandende ruimte. Op dit moment is het noodzakelijk te verrichten geëlektrificeerde brand blussen terwijl het waarborgen van de veiligheid van het personeel van brandbestrijding.

Voor de live brand blussen, moet de DC uitgangsstroom van de fotovoltaïsche power generatiesysteem zoveel mogelijk worden beperkt. Overweeg het gebruik van de brand deken methode om op te slaan van het vuur. Brand dekens, of brand dekbedden, dekbedden van vuur, vuur dekens, brand dekens, brandvertragend dekens, zijn stoffen die al speciaal uit materialen zoals glasvezel geweven hebben. Ze zijn een zeer zachte brandbestrijding implementeren. Haar belangrijkste functie is voornamelijk blokkeren van het zonlicht, zodat de fotovoltaïsche module vermindert of verliest van spanning, en heeft betrekking op de bron van de brand en de lucht om te bereiken van het doel blokkeert van veilige brand blussen.

Het specifieke gebruik van de brand deken is: in de vroege fase van het vuur snel nemen de brand deken, één persoon met beide handen houden de twee hoeken van de korte zijde van de brand deken, palmen naar hun borst. De andere persoon houdt de twee hoeken van de andere korte zijde van de brand deken met beide handen, schudt de brand deken, voorzichtig heeft betrekking op de brand deken boven de brand component, gebruik de uitgangsspanning geleidelijk afnemen, en neemt actief brand blussen maatregelen totdat het vuur-object volledig is gedoofd.

Bij de uitvoering van het, moet u ook aandacht besteden aan:

1) de juiste keuze van brand blussen van apparatuur

In het algemeen, is het niet toegestaan het gebruik van schuim brand blusmiddel of water te blussen van brandbestrijdingsmiddelen. Omdat de brand blusmiddel (waterige oplossing, jet waterstroom, enz.) van het schuim brandblusser bepaalde geleidbaarheid heeft en een invloed op de isolatie van elektrische apparatuur heeft, is het niet geschikt voor elektrische apparatuur te blussen hebben de brand.

Algemeen gebruikte chemische droge poeder brand blussen agent (ammonium fosfaat droge poeder brand blusmiddel, ammonium fosfaat droge poeder brandblusser).

2) brand apparatuur en levende delen moeten voldoende veiligheidsafstand houden

Als een brandblusser met niet-geleidende brand blusmiddel zoals chemisch droge poeder wordt gebruikt voor het blussen van de brand, de minimale afstand tussen het lichaam, het mondstuk en de geladen instantie is: de spanning is 10 kV en de volgende mag niet minder dan 0,4 m , en de spanning is 35 kV of meer. Moet minder dan 0,6 m, enzovoort.

Wanneer de hoogspannings-elektrische apparatuur of de lijn van de fotovoltaïsche kerncentrale vliegverbod is opgelegd, treedt de overdekte reddingspersoneel niet binnen 4m vanaf het punt van de schuld; in de outdoor moet de brandbestrijding personeel niet binnen 8m vanaf het punt van de schuld. Wanneer u het bovenstaande bereik invoert, moeten de geïsoleerde schoenen gedragen worden. Boven 10KV), geïsoleerde handschoenen te dragen bij het aanraken van de behuizing van de apparatuur en het frame.

3) als het vuur in de fotovoltaïsche elektriciteitscentrale erg warm is en de brandbestrijders moeten PV zonnepaneel ondersteuning de redding, de brandbestrijders moeten worden gewezen vóór de implementatie van de brandbestrijding: de fotovoltaïsche apparatuur op het dak is nog steeds energiek, en de voeding van de DC-zijde niet kan tijdelijk worden afgesneden.

Als een speciaal geval is het gebruik van een waterpistool de brand te blussen, moeten een spuitpistool worden gebruikt. Bij de bestrijding van een brand in een luchtlijn, de elevatie-hoek tussen het menselijk lichaam en de gids van de geladen instantie mag niet hoger zijn dan 45°, en moet staan buiten de lijn om te voorkomen dat de draad vallen af en raken het menselijk lichaam. Bovendien, als er een live draad landing, moet een bepaalde waarschuwing zone worden vastgesteld om te voorkomen dat de spanning van de stap.