Installatie van fotovoltaïsch systeem voor pannendak voor woningen Deel 2

- Dec 16, 2019-

de projectinspectie en aandachtspunten


Door de bovenstaande introductie leerden we over de installatievorm en specifieke stappen van pannendaken. Is het mogelijk dat alle pannendaken kunnen worden geïnstalleerd zoals hierboven beschreven?

Allereerst moeten we vóór de bouw van het project een inspectie van het dak uitvoeren, bepalen of het kan worden geïnstalleerd en hoe het kan worden geïnstalleerd volgens de structuur van het dak onder de tegels, en de relevante voorzorgsmaatregelen begrijpen tijdens de constructie .

De dakstructuur is als volgt:

Het eerste type: tegels direct aan de gordingen hangen en bevestigingshaken voor zonne-energie rechtstreeks aan de gordingen bevestigen


Voor dakconstructies met tegels die rechtstreeks aan de gordingen zijn bevestigd, moeten we eerst bepalen of de gordingen sterk zijn. De afstand tussen dikkere ondersteunende gordingen ligt in het algemeen binnen 1,2 meter. Tijdens de installatie wordt meestal de vorm van de haak gebruikt en wordt de positie van de haak bepaald op basis van de steek van de gording. Teken het componentindelingsdiagram en het beugelschema. Let er tijdens de constructie op dat de tegels niet worden beschadigd en de tegels moeten in hun oorspronkelijke positie worden hersteld nadat de constructie is voltooid.


Het tweede type: tegel + (waterdichte laag) + beton + rietlaag (of houten bord) + balk (of gording)

Tegel dak

Als u een betonnen dak onder de tegel tegenkomt, als de dikte van de betonlaag groter is dan 10 cm en het beton voldoet aan de kwaliteitsnormen, kunnen we ervoor kiezen om expansieschroeven te gebruiken om in het beton te rijden om zonne-bevestigingshaken te bevestigen. Als de betonlaag dun is, is het niet geschikt om expansiebouten te gebruiken en is het bevestigingsvermogen slecht. Sommige dakpannen worden meestal zandas genoemd. De zandas zelf heeft een losse structuur en is niet geschikt voor bevestiging met expansiebouten. Het wordt aanbevolen om de zandaslaag op een vast punt uit te graven, aan de balk vast te haken en te vullen. Ten slotte keren de tegels terug naar hun oorspronkelijke positie.


Tegels rechtstreeks op de betonlaag bevestigd

Als het dak rechtstreeks op de dakcementlaag is bevestigd en de tegels niet direct kunnen worden verwijderd, als u het systeem wilt installeren, moet u de tegels mogelijk op een vaste positie vernietigen voordat u ze installeert. Nadat de rails zijn geïnstalleerd, wordt aanbevolen om de schade op te lossen. Waterdicht zijn.


Het derde type: vlakke tegel + waterdichte laag + houten plank + balk


Waterdicht dak onder de tegel

De waterdichte laag bevindt zich onder de betontegel en de dikte van de grondlaag is ongeveer 20 mm (afhankelijk van de verschillende daken), vervolgens liggen de houten planken onder en liggen de houten balken onder de planken.


Bij het installeren van dit type dak kan de grondlaag niet worden bevestigd vanwege de losse textuur, dus deze kan op dezelfde manier worden geïnstalleerd als zandas. Let op: bevestig de haak niet op de houten plank, maar bevestig de positie van de boomstam.


Andere daktypen

Net als bij het linoleum dak, kunt u ervoor kiezen om gaten in het dak te slaan. Na het ponsen moet u waterdichte lijm ponsen of andere maatregelen nemen om ander waterdicht werk te doen.


De asbest dakpannen zijn groot en moeilijk te verplaatsen. Als ze worden geponst, zijn ze niet waterdicht. Bovendien hebben asbesttegels een slecht draagvermogen en zijn bouwvakkers gevaarlijker om op het dak te bouwen en is de constructie moeilijker. Daarom is het asbestpannendak geen goed installatieobject.


Andere daken hebben een gebogen structuur, of het dak heeft een onvoldoende belasting, of er zijn niet veel balken en de punten die kunnen worden bevestigd, zijn niet genoeg. Kortom, wanneer het dak niet met haken kan worden bevestigd, kunnen we ook maatregelen nemen om de twee belastingen van het huis te ondersteunen. Een stabiele stalen structuur wordt op de muur geplaatst en de beugelgeleiderail wordt op de stalen structuur bevestigd. (De methode van staalconstructie kan verwijzen naar de constructiemethode van een stalen dak)


De voorzorgsmaatregelen voor installatie van het fotovoltaïsche systeem van het dak met dakpannen


1, veiligheid

Het eerste element waarmee we rekening moeten houden bij de bouw en installatie van fotovoltaïsche systemen is veiligheid, inclusief constructieveiligheid en structurele veiligheid. Tijdens het bouwproces, omdat het dak een helling heeft en de dakpannen meestal glad zijn, hebben bouwvakkers bouwkleding nodig. , Rubberen schoenen, helm en veiligheidstouwen; structurele veiligheid moet ervoor zorgen dat het fotovoltaïsche systeem dat we installeren een levensduur van 25 jaar kan weerstaan. Het geselecteerde dak mag niet vele jaren in verval raken. De constructie en installatie voldoen aan de overeenkomstige normen. !


2, waterdicht

Bij het installeren van een fotovoltaïsch systeem op een dak moet rekening worden gehouden met problemen met waterdichting (behalve die zonder vereisten voor waterdichting). Nadat de constructie van het pannendak is voltooid, moeten de tegels worden hersteld.