Is er een voordeel in het bouwen van fotovoltaïsche centrales in de tropen?

- Aug 24, 2018-

De fotovoltaïsche elektriciteitscentrale is onlosmakelijk verbonden met het licht. Veel mensen kunnen vragen, kan de tropisch gebied het langst van de zon? Dus is er geen voordeel in het bouwen van fotovoltaïsche centrales in de tropen? Hoe zit het met de specifieke situatie?
1 hoge temperatuur

De tropen zijn natuurlijk erg heet, en de gemiddelde jaartemperatuur van 20 ° C of meer is een gemeenschappelijk optreden. De fotovoltaïsche module is gewoon een ding dat is bang voor warmte. Naarmate de temperatuur toeneemt, afneemt zijn fotoelektrisch omzettingsefficiëntie ook. De temperatuurcoëfficiënt macht is in het algemeen rond - 0.4%/°C. Op dit moment kan het gemeenschappelijk 2% en 3% temperatuur verlies in het land in de tropen worden verdubbeld. 7% en 8% zijn gemeenschappelijk, en meer dan 10% is niet onmogelijk. Dit zal een grote impact hebben op de uiteindelijke elektriciteitsproductie. .
2 latitude

De breedte van de tropen is laag, en de bijbehorende optimale Knikhoek is ook laag. Dit maakt de verhouding van de totale straling van de helling/horizon in de tropen erg klein, welke smaller wordt de kloof tussen de tropen en andere regio's. Bijvoorbeeld: volgens de Meteonorm gegevens, de totale jaarlijkse straling niveau van Singapore's water niveau over 1635 kWh/m2 en de totale horizontale straling van Datong, Shanxi is over 1481 kWh/m2. Het lijkt erop dat de situatie van de straling in Singapore beter dan die in Shanxi Datong is. Singapore's latitude is 1.37° echter, en de verhouding van de totale straling aan de lokale helling/horizon is ongeveer gelijk aan 1, wat betekent dat de straling van de optimale duik in Singapore ook gelijk aan 1,635 kWh/m2 is; terwijl de breedtegraad van Shanxi Datong 40.1°, volgens de lokale omgeving is. De verhouding van de totale straling van de helling/horizon is ongeveer 1.20, dat wil zeggen, de optimale duik straling op het gebied van Datong van de berg is 1775 kWh/m2. De totale straling op het gebied van Datong van Shanxi heeft overtroffen die van Singapore in de tropen, en de energieopwekking zullen hoger dan die van Singapore.

Dus, het niet blindelings in aanmerking dat er een groot voordeel in tropische fotovoltaïsche elektriciteitsproductie is. Natuurlijk, hoewel in de tropische regio op het gebied van energieopwekking geen voordelen biedt, zijn er sommige voordelen aan de bouw van zonne-energie in andere gebieden in de tropen. Bijvoorbeeld, de meest voor de hand liggende voetafdruk is klein, en Candela ook relevante samenvattingsanalyse in toekomstige artikelen zal introduceren.

Het bovenstaande is over de voordelen van het bouwen van fotovoltaïsche centrales in de tropen. Begrijpt u na het lezen? Vrienden die willen weten dat meer informatie voor meer informatie over de andere PV-informatie die we verzamelen.