De meeste PV-systemen met vaste kantelbevestiging hebben een hellingshoek van 20 tot 30 graden

- Nov 21, 2018-

Eind 2017 waren bijna 40% of 10,4 GW (GW) fotovoltaïsche (op ware grootte) fotovoltaïsche (PV) systemen in de Verenigde Staten vaste kantelbare fotovoltaïsche zonnepanelen met montagesystemen in plaats van volgsystemen. Op basis van de horizon heeft 76% van de op vaste schaal werkende PV-zonne-bevestigingsbeugels op ware grootte kantelhoeken tussen 20 en 30 graden.


De hoeveelheid elektriciteit die wordt gegenereerd door een vast opgestelde fotovoltaïsche installatie rekken systeem hangt af van de richting van de fotovoltaïsche paneel ten opzichte van de zon. Wanneer de zonnestralen loodrecht op het paneel staan, kunnen de panelen van het zonnepaneel zonnestraling efficiënter verzamelen.


Vaste tilt fotovoltaïsche zonne-montagesystemen gebruiken twee onafhankelijke hoeken om hun richting ten opzichte van de zon te bepalen: azimuth en tilt.


• Azimut geeft de richting van het kompas aan tegenover het hellende paneel: Noord, Zuid, Oost of West. De meeste panelen op het noordelijk halfrond liggen op het zuiden.


• De helling is de hoek ten opzichte van de horizontale grond. Een kanteling met nul betekent dat het paneel plat op de grond ligt, terwijl een hoek van 90 graden betekent dat het paneel loodrecht op de grond staat en eruit ziet als een muur die aan één kant staat.


Breedtegraad is meestal de belangrijkste factor die de helling van het paneel bepaalt, omdat het naar het zuiden kantelen van de plaat met dezelfde hoek als de breedtegraad, de jaarlijkse lichtsnelheid van direct zonlicht maximaliseert. In de Verenigde Staten hebben systemen die op lagere breedtegraden zijn geïnstalleerd (meer naar het zuiden) meestal ondieper fotovoltaïsche hellingen, terwijl systemen die op hogere breedtegraden (noord) zijn geïnstalleerd, doorgaans steilere hellingen hebben.


Fotovoltaïsche zonne-stellingsystemen met vaste hoek van Amerikaanse gebruiksschaal worden ingezet in gebieden tussen 20 graden noorderbreedte (Hawaï) en 50 graden noorderbreedte, zoals Oregon en Minnesota. Vanwege andere factoren, zoals hoogtebeperkingen, schaduwproblemen en de lay-out van het systeem, worden panelen meestal op minder steile hellingen gemonteerd dan op breedtegraad wordt aangegeven. Systemen met kantelhoeken die kleiner zijn dan de kantelhoek van de plantpositie zullen naar verwachting de opbrengsten in de lente- en zomermaanden verhogen wanneer de zon boven de hemel staat, maar zullen de opbrengst in de herfst en de winter verminderen.


In de afgelopen jaren hebben fotovoltaïsche energiecentrales steeds vaker volgsystemen geïnstalleerd dan vaste kantelsystemen. Het volgsysteem roteert op een enkele as (meestal van oost naar west) of op een dubbele as. Terwijl volgsystemen duurder zijn dan vaste kantelsystemen, overtreffen de voordelen van het volgen van het extra vermogen dat wordt gegenereerd door de zon die het pad in de lucht verplaatst vaak de verhoogde kosten. Omdat het volgmechanisme is ontworpen om van oost naar west te volgen, hebben veel bestaande enkelassige volgsystemen een kantelfunctie van nul graden.