Normale zonne-aardingsmethode - Aarding van de PV-module aan de zijkant

- Dec 01, 2018-

01 Solair frame aarding

Veel mensen denken dat de componenten en de montagesupplementen voor solaire montage allemaal van metaal zijn en dat ze in direct contact staan met de geleiding. Zolang de aardingsbehandeling van de beugel is voltooid, is het niet nodig om componenten te maken. Het aluminium frame van het onderdeel en de gegalvaniseerde montagebeugel voor zonnepanelen of de steun van de aluminiumlegering zijn in feite gecoat, wat niet kan voldoen aan de vereisten voor aarding. Alleen wanneer de aarding van het onderdeel op de beugel is aangesloten, is het onderdeel effectief geaard.

Over het algemeen worden de aardingsgaten van de componenten gebruikt voor de verbinding tussen de strings en de aardingsgaten aan beide uiteinden van de string zijn verbonden met de metalen beugels.

Een ander punt is dat het onderdeel verouderingsproblemen heeft, wat kan leiden tot overmatige lekstroom of lage isolatieweerstand tegen aarde. Als het frame niet geaard is, zal de omvormer na meerdere jaren waarschijnlijk de corresponderende storing melden en kan het systeem normaal geen elektriciteit opwekken.


02 Soldeerbevestiging aarding

Voor de aarding van de componenten wordt meestal 40 * 4 mm platstaal of φ10 of φ12 rondstaal gebruikt, en de aardingsweerstand van de PV-module moet niet groter zijn dan 4Ω. Gebruik een weerstandsreducerende stof of kies een plaats met een lage vuilconstante.