Fotovoltaïsche energiecentrales moeten een lange levensduur hebben, u moet de drie tips begrijpen: hardware + software + dagelijkse bediening en onderhoud

- Oct 13, 2018-

hardware


We weten dat de huidige ontwerplevenscyclus van PV-centrales doorgaans 25 jaar is, wat vooral wordt beïnvloed door de levensduur van beugels, componenten en omvormers.


Laten we het eens hebben over bevestigingsbeugels voor zonnepanelen: de ondersteuningsbeugels van de PV-modules van bestaande krachtcentrales zijn over het algemeen gegalvaniseerd C-vormig staal of een aluminiumlegering en de levensduur van deze twee materialen is veel meer dan 25 jaar. Daarom, zolang de gekwalificeerde solar montagebeugel producten worden geselecteerd, zoals de volledige gegalvaniseerde laag, zal er geen roest ontstaan; als de dikte van de beugel van aluminiumlegering voldoet aan de norm, hoeft u zich geen zorgen te maken over de levensduur van de beugel.


Ten tweede kan de PV-installatie met betrekking tot de componenten 25 jaar worden gebruikt, voornamelijk op basis van de levensduur van de componenten van kristallijn silicium. De betrouwbare producten van kristallijn kristallijn siliciumbestanddeel kunnen nog steeds een conversie-efficiëntie van 80% hebben na 25 jaar gebruik. De verzwakking van filmproducten zal echter hoger zijn en de verzwakking kan in minder dan 25 jaar veel meer zijn dan 20%.


Wat ten slotte de omvormer betreft, aangezien deze hoofdzakelijk bestaat uit elektronische componenten, is de levensduur van het apparaat ook erg lang, zodat de kwaliteit van het geselecteerde inverterproduct gekwalificeerd is en de levensduur geen probleem is.


Daarom moeten we om de levensduur van de krachtcentrale te verlengen eerst beginnen met de hardware:


1. Kies producten met betrouwbare kwaliteit.


2. Probeer te kiezen voor monokristallijne of polykristallijne producten voor componenten.


software


De huishoudelijke fotovoltaïsche energiecentrale bestaat uit componenten, omvormers, verdeelkasten en andere apparatuur. De apparatuur is afkomstig van verschillende fabrikanten. Als de apparatuur uitvalt, is dit niet bevorderlijk voor het oplossen van problemen. De traditionele handmatige inspectiemethode is tijdrovend en arbeidsintensief en de efficiëntie is laag.


Daarom hebben enkele vooraanstaande leveranciers van PV-centrales in de Verenigde Staten een PV-bewakingssysteem ontwikkeld dat de stroomopwekkingssituatie altijd en overal kan bewaken, waardoor de algehele werking en onderhoudsservice van de energiecentrale aanzienlijk wordt verbeterd en de verouderingssnelheid van de stroom wordt uitgesteld station.


Daarom is het, naast het kiezen van een betrouwbaar product en het willen verlengen van de levensduur van de krachtcentrale, noodzakelijk om vanuit de software te beginnen en een serviceprovider te kiezen die monitoring en achtergrond kan bieden.


Dagelijks onderhoud


Een fotovoltaïsche krachtcentrale is als een menselijk lichaam. Het lichaam is sterk en u moet op het onderhoud letten. Voor optimale prestaties van de componenten worden de volgende onderhoudsmaatregelen aanbevolen:


1. Installeer een regenbestendige kap voor elektrische buitenapparatuur zoals omvormers en verdeelkasten en reinig de inspectieapparatuur regelmatig. Dit kan wind- en regenerosie verminderen en de levensduur van de apparatuur verlengen.


2. Scrub PV-modules regelmatig en controleer ze regelmatig. Focus op de volgende punten:


1 Of het componentglas beschadigd is;


2 Of er een scherp voorwerp het oppervlak van het onderdeel aanraakt;


3 Of het onderdeel wordt geblokkeerd door obstakels of vreemde objecten;