De installatiehoek van de PV-installatie is erg belangrijk

- Oct 09, 2018-

Een reeks fotovoltaïsche systemen spreekt niet over de ondersteuningscomponenten voor zonne-montage van het systeem. De professionaliteit van de installatie is hoofdzakelijk afhankelijk van twee punten: ten eerste de helling van de krachtcentrale; ten tweede, de azimut van de krachtcentrale, die over het algemeen de oriëntatie van de krachtcentrale is.

Voor een professioneel installatiebedrijf van systemen, om ervoor te zorgen dat de geïnstalleerde zonnemodules de hoogste stroomopwekking bereiken, moeten we beginnen met deze twee punten, de beste oriëntatie kiezen, de meest ideale kantelhoek.


Dus hoe doe je deze twee dingen?


Kijk eerst, azimut. In China kiest de azimuth van de PV-array over het algemeen de zuidrichting, die de stroomopwekking van de fotovoltaïsche array maximaal kan maken. Bij het daadwerkelijke ontwerp en installatieproces zal de PV-generator ook worden beïnvloed door de omringende omgeving, zoals dak, grondhelling, berg, bouwstructuur en schaduw, enz., Moet ook rekening worden gehouden met hun azimut, om ten volle gebruik te maken van bestaande terrein en effectief gebied zijn zo veel mogelijk om de schaduwen te vermijden die worden gecreëerd door omliggende gebouwen, structuren of bomen.


Zolang het binnen ± 20 ° van Zhengnan ligt, zal het niet veel invloed hebben op de hoeveelheid energieopwekking. Als de omstandigheden het toelaten, moet dit zoveel mogelijk binnen 20 ° van het zuidwesten liggen, zodat de piekwaarde van de opwekking van zonne-energie ergens na de middag zal verschijnen. Goed voor meer stroomopwekking in de winter. Bij het ontwerp van enkele fotovoltaïsche zonnepanelen geïntegreerde energieopwekkingssystemen, wanneer het zonnecel-leggebied in de zuidelijke richting niet groot genoeg is, kunnen de zonnecellen ook in de richting van Zhengdong en Zhengxi worden gelegd.


In sommige projecten voor de integratie van zonne-energie met fotovoltaïsche gebouwen, wanneer de zonnecelligzone in het zuiden niet groot genoeg is, kunnen de zonnecellen ook in de richting van Zhengdong en Zhengxi worden gelegd.


Kijk opnieuw, de hellingshoek. Wanneer de PV-installatie wordt ontworpen, zullen sommige een vaste installatiemethode hanteren, die het concept van "optimale hellingshoek" heeft. De optimale hellingshoek verwijst hier naar de fotovoltaïsche energie wanneer de PV-array onder een hoek wordt gekanteld. De totale jaarlijkse hoeveelheid straling op het hellende oppervlak van de plaat is gemaximaliseerd, maar in het algemeen is het verschil in de hoeveelheid hoekstraling dichtbij deze optimale helling in feite klein. Wanneer de capaciteit van de krachtcentrale vast is, kan de hellingshoek het land en de kabel sparen en de windweerstand van de beugel vergroten. Wanneer het landoppervlak zeker is, kan het verminderen van de hellingshoek de geïnstalleerde capaciteit en het genereren van energie vergroten en de inkomsten verhogen.


Hoe de kantelhoek bepalen? Professioneel systeemontwerpbedrijf maakt gebruik van ontwerpsoftware om de werkelijke situatie uit te voeren en te combineren om de optimale kantelhoek te vinden.