Gedistribueerde installatie van een fotovoltaïsche energiecentrale

- Oct 10, 2018-

Hoe zijn gedistribueerde PV's geïnstalleerd voor verschillende daktypen?

Volgens het type dak is elk gebouw voornamelijk verdeeld in een betonnen dak, een stalen dak in kleurtegels en een pannendak. De installatie van gedistribueerde fotovoltaïsche krachtcentrales maakt voornamelijk gebruik van de weegmethode en de opspanmethode volgens deze drie verschillende types.

Eerst het betonnen dak

(1) Tructuurvorm voor zonnepaneelmontage

Betonnen daken die geschikt zijn voor de constructie van op het dak verspreide fotovoltaïsche energiecentrales hebben over het algemeen de vorm van platte daken.

(2) Installatiemethode

Betonnen daken zijn over het algemeen gebaseerd op betongewichten. Ze beschadigen de oorspronkelijke structuur van het dak niet. In het daadwerkelijke ontwerp- en installatieproces, zal de fundering verschillende vormen hebben, zoals stripfundering, vierkante fundering, gewicht gewapend beton. Blok + speciale technische kunststofbeugels en andere programma's, maar de basisprincipes zijn hetzelfde.

Door het gebruik van een pannendak is de kantelhoek van de module over het algemeen 5 ° of 10 °, de windbelasting klein en de stalen beugel niet gebruikt. Daarom heeft het fotovoltaïsche systeem een kleine zwaartekrachtbelasting per oppervlakte-eenheid, die het betonnen dak van de mensen kan ontmoeten. Vereisten voor dragers.

(3) Laadvereisten

Omdat het betonnen dak is gebaseerd op het gewicht van het gewicht, en het gewicht is over het algemeen ongeveer 80-100kg, heeft de installatiemethode van het gedistribueerde fotovoltaïsche dak hogere eisen aan het dak. Het betonnen dak heeft het bovenste dak en het bovenste dak. Volgens de Code voor Belastingen van Gebouwen (GB50009-2012), is de ontwerpnorm voor de belasting van het dak van het dak 2.0KN / m2 (200kg / m2). De ontwerpwaarde van de belasting op het dak van de bovenmens is 0,5KN / m2 (50kg / m2). Daarom kan voor het dak van de bovenste man, het dak met een belasting van niet minder dan 2,0 KN / m2 in principe worden beoordeeld als geschikt voor de bouw van dit type dak gedistribueerde fotovoltaïsche krachtcentrale, en voor het dak zonder dakbedekking, een speciaal ontwerpschema is nodig, zoals te zien is in de bovenstaande figuur. Gewapend beton contragewicht + speciaal kunststof beugelsysteem.

Ten tweede, kleur stalen pannendak

(1) Structuurformulier

Kleur stalen pannendak is over het algemeen het dak van de fabriek. Volgens de specificaties van stalen kleurentegels, is deze in het algemeen verdeeld in een hoekige kleur stalen tegel, verticale naad kleur stalen staalplaat en trapeziumvormige stalen kleurtegel.

2) Installatiemethode

Afhankelijk van de verschillende kleuren stalen tegelvormen, kunt u de bijbehorende armatuur of steunbasis kiezen.

Vanwege de hoekige en verticale kleurtegel van plaatstaal kan de installatiemethode de armatuur rechtstreeks gebruiken als basis voor de gedistribueerde fotovoltaïsche module op het dak zonder de integriteit van de stalen kleurtegel te vernietigen. Daarom zijn de twee soorten fabrieksdaken geschikt voor het dak. Gedistribueerde fotovoltaïsche energiecentrales, terwijl trapeziumvormige stalen dakpannen in kleur de integriteit van gekleurde stalen tegels hebben beschadigd als gevolg van de installatiemethode van fotovoltaïsche module-lagers, dus er is een verborgen gevaar van waterlekkage. Dit type installatiemethode moet waterdicht zijn.

(3) Laadvereisten

Kleur stalen dak dakconstructie fotovoltaïsche krachtcentrale, omdat de installatie fundering is vooral de armatuur, het gewicht is niet te groot, dus het draagvermogen van het dak is niet erg hoog. Het dak van de stalen kleurentegel is over het algemeen niet bedekt door mensen. Volgens de gedragscode voor bouwconstructies (GB50009-2012) is de standaard ontwerpwaarde van de belasting van het dak 0,5kn / m2 (50kg / m2). Over het algemeen voldoen aan de bouwvoorschriften.

Ten derde, pannendak

Pannendaken zijn meestal daken voor woongebouwen en de montagestructuur van de tegels op zonne-energie is gevarieerd, maar het basisinstallatieproces is hetzelfde.

Het installatieproces van de fotovoltaïsche centrale met pannendak is als volgt:

(1) Selecteer de corresponderende haak volgens het type van de tegel en bevestig de zonnetimmerhaak op de houten dakbalk met bouten;

(2) Selecteer de juiste geleiderail volgens de dakbelastingvereisten en bevestig de geleiderailrail aan de zonnetijphaak met bouten;

(3) Schuif de geïnstalleerde klem in de geleiderail. Na het plaatsen van de componenten, draai de bouten vast om de componenten te bevestigen.