Fotovoltaïsche elektriciteitsproductie op het dak, wat kan er tijdens de installatie worden gedaan om waterlekkage te voorkomen? Deel 2

- Dec 24, 2019-

Dak waterdicht

Het algemene principe van de dakwaterbehandeling is dat deze moet worden geleid en niet moet worden geblokkeerd, dat wil zeggen om ervoor te zorgen dat de knooppunten water soepel kunnen afvoeren tijdens de opstapeling van regenwater en dat het dak niet lekt. Daarom moet bij het ontwerpen de ondersteuningsbasis niet eerst loodrecht op de afvoerrichting worden opgesteld, om de afvoer van regenwater op het dak niet te belemmeren. Bovendien, wanneer het fotovoltaïsche systeem op het bestaande dak wordt geïnstalleerd door de ondersteuningsbasis rechtstreeks te plaatsen, heeft de basis geen relatie met de structurele laag van het oorspronkelijke dak. Daarom moet de basis soepel en netjes worden geplaatst om de veiligheid van de structuur te waarborgen. , En moeten maatregelen nemen om te repareren, om kantelen, uitglijden en andere fenomenen te voorkomen. Omdat er geen verband is tussen de basis en de structurele laag, is het moeilijk om een extra waterdichte laag te installeren. De originele waterdichte laag moet zo veel mogelijk worden bewaard om lekkage te voorkomen.

Voor het geval waar het nodig is om gaten te slaan om het oorspronkelijke dak te vernietigen, moeten we ons aanpassen aan de lokale omstandigheden en er anders mee omgaan volgens verschillende situaties.


1. Waterdicht betonnen plat dak of betonnen hellend dak van de villa

Voor nieuwbouw van een betonnen plat dak of een betonnen schuin dak van een villa (overlaytegel) moeten meestal bouten in het ontwerp worden ingebed en moet dakafdichting worden uitgevoerd in overeenstemming met conventionele methoden.

Voor bestaande gebouwen met platte betonnen daken of betonnen hellende daken (overlaytegels) voor villa's, moet de dakstructuur eerst worden bevestigd. Wanneer de fotovoltaïsche modulebasis is verbonden met de structurele laag, is de omtrek van het metalen ingebedde deel aan de bovenkant van de basis een zwakke schakel voor waterdichting. Als het niet goed wordt behandeld, zal regenwater gemakkelijk rond de bouten van het ingebedde deel in de constructielaag infiltreren, wat corrosie van de spanningsversterking van het constructiestaal veroorzaakt, waardoor verborgen gevaren worden gevormd. Daarom moet bij het instellen van de basis van de fotovoltaïsche module de waterdichte laag op de basis en het bovenste deel van de metalen ingebedde delen worden gelegd en rond de ankerbouten worden afgedicht. De waterdichte laag moet worden gevuld met een waterdichte kit om te voorkomen dat het water in de regen sijpelt. Buiten het pad moet een extra waterdichte laag worden toegevoegd aan het onderste deel van de basis. Zelfs als de bovenkant van de basis lekt, zal regenwater de structurele laag niet bereiken.


2. Waterdicht maken van metalen dak

Voor het metalen dak moet de staalstructuur van het fotovoltaïsche systeem doordringen in de oorspronkelijke waterdichte laag en de geprofileerde staalplaat en worden bevestigd aan de hoofdstaalstructuur van het gebouw; en raadpleeg vervolgens de waterdichte praktijk van het metalen dak voor stoomisolatie, warmte-isolatie en waterdichte behandeling. De focus van de constructie is het verwijderen van roest, afdichting en het aanbrengen van waterdichte coatings op de basislaag en de periferie.

Voor lokale lekken op metalen daken moeten hoogwaardige neutrale weersbestendige afdichtingsmiddelen worden gebruikt voor het afdichten. Voor lokaal gecorrodeerde stalen kleurenplaten moeten deze worden vervangen voordat fotovoltaïsche modules worden geïnstalleerd.

1) Voor het geval waarbij de dwarsdoorsnede van de gekleurde stalen plaat trapeziumvormig is: de fotovoltaïsche beugel wordt meestal vanaf de zijkant van het bovenoppervlak met zelftappende bouten met de gekleurde stalen plaat verbonden. Zelftappende bouten moeten voorzien zijn van bijpassende weerbestendige afdichtingen en waterdichte pakkingen. Nadat de zelftappende bouten zijn bevestigd, moeten de schroeven worden gecoat met een hoogwaardig neutraal weerbestendig afdichtmiddel.

2) Voor het geval dat er een kabeldoorvoer door het dakpaneel is: alle methoden zijn beschikbaar op de bestaande nationale standaardatlas. Ontwerp en constructie kunnen worden geselecteerd op basis van de feitelijke situatie van het daadwerkelijke project.

3) Voor het geval dat de kabel door het dakpaneel loopt: Detailafdekking kan worden gebruikt voor waterdichting. Detail afdekplaat is een waterdichte dakstructuur, die vaak wordt gebruikt in gekleurd geprofileerd plaatstaal. Het heeft goede fysische eigenschappen en chemische weerstand en kan de problemen van waterlekkage van stijve waterdichte materialen overwinnen.

3. Waterdicht behandeling van dak punch

Voor bestaande gebouwen met betonnen platte daken of betonnen hellende daken van villa's, als de beugels worden bevestigd met chemische ankerbouten, moet eerst de dikte van de beschermlaag of oppervlaktelaag worden bevestigd. Voor een geprefabriceerd vloerdak met een grote eenheidsbelasting kan een betonnen laag met een bepaalde dikte op het dak worden gegoten en de beugel kan na uitharding worden bevestigd met chemische ankerbouten. Voor schuine daken bedekt met tegels, moet de boordiepte worden bevestigd. Nadat de chemische ankerbouten zijn bevestigd, moet de positie waar de bouten door de tegels gaan, goed worden behandeld met een waterdicht afdichtmiddel. Vanwege het grote draagvermogen zijn chemische ankerbouten bestand tegen vermoeidheid en veroudering, en sommige modellen zijn bestand tegen dynamische en impactbelastingen; ze hebben geen expansiekracht op de ondergrond en geen drukbelasting, dus ze hebben geen nadelige invloed op de dakafdichting.


Conclusie

Tijdens de bouw van het gedistribueerde fotovoltaïsche systeem voor het opwekken van elektriciteit kan er een risico zijn op regenlekkage van het dak, waaraan aandacht moet worden besteed. Van de onderzoeksfase van de projectlocatie tot de verdieping van het ontwerp, het is noodzakelijk om een volledige inschatting en rechtvaardiging te maken van de mogelijke lekrisico's van het dak in de toekomst, en gedetailleerde inspecties uit te voeren op punten waar regenwater kan lekken, en proberen gebruik eenvoudige en effectieve technische methoden Voer een waterdichte technische behandeling uit; tijdens de bouwfase van het project is het noodzakelijk om secundaire risico's voor dakafdichting te vermijden.