Selectie en gebruik van ondersteuningssystemen voor zonnepanelen Deel 1

- Jul 28, 2018-

Met de snelle ontwikkeling van de groene economie van China, rijpen monokristallijn silicium / polykristallijn silicium fotovoltaïsche stroomopwekking en dunne film BIPV-technologie rijper. Vergeleken met andere solaire montagestructuren hebben zonnestalen constructies grote voordelen op het gebied van functie, ontwerp, constructie en totale kosten. Daarom is het van groot belang om actief een nieuw fotovoltaïsch ondersteuningssysteem voor staalconstructies te ontwikkelen en te produceren om het bestaande stalen hoeksteunsysteem te vervangen.
1. Staalsoort voor montage op zonnepaneel in staal

Tegenwoordig zijn, met het oog op de eenvoudige montagestructuur van zonnepanelen en het kleine volume van de fotovoltaïsche zonne-energie-installatie, de meeste van de geselecteerde staalmaterialen licht constructiestaal en kleinschalig gewoon staal constructiestaal.

Lichtgewicht constructiestaal: lichtgewicht constructiestaal heeft voornamelijk betrekking op rondstaal, kleine hoekstaal en dunwandig staal. Onder hen, wanneer het hoekstaal wordt gebruikt als het ondersteuningselement, kan de sterkte van het staalmateriaal beter worden benut, en de installatie van de integrale beugel wordt vergemakkelijkt, maar wanneer gebruikt als een gebogen en geperst onderdeel, is de vervorming relatief groot . Op dit moment is het standaard standaard hoekstaal niet beperkt tot de solar bracket, dus er zijn meer kleine stalen hoekmodellen nodig om zich aan te passen aan de huidige snelgroeiende solarmarkt. Het gordingelement van het dunwandige staal is in het algemeen gemaakt van een dunne stalen plaat met een wanddikte van 1,5 tot 5 mm, en wordt gevormd tot een dunwandig staalproduct van verschillende dwarsdoorsnedevormen en -groottes na koud buigen of koud rollen.
In vergelijking met warmgewalst staal kan de draaiingsstraal van dunwandig staal met 50-60% worden verhoogd en het traagheidsmoment en de weerstand van het profiel 0,5-3 keer onder hetzelfde dwarsdoorsnede-oppervlak worden vergroot. De kracht, maar omdat de verwerking van dunwandig staal meestal in de fabriek is, vereist het een uiterst nauwkeurige boring om overeen te komen met de schroefgaten achter het fotovoltaïsche paneel. Nadat de fabriek de boorgesp heeft verwerkt, kan deze thermisch verzinkt en roestbestendig zijn; wanneer het voor de installatie naar de locatie wordt getransporteerd vanwege het kleine gedeelte van het staal, is het gereedschap moeilijk te bedienen en is de constructie moeilijk. Op dit moment kunnen de meeste huishoudelijke panelen niet rechtstreeks worden verbonden met dunwandig staal en alle andere hulpfixatiestructuren (zoals briketteren) zijn vereist.

Gewone staalconstructiestaal: gewoon constructiestaal gebruikt vaak koolstofconstructiestaal of laaggelegeerd staal dat gemakkelijk te ruiken is en weinig kost. Er zijn veel soorten dwarsprofielen. De meest gebruikte fotovoltaïsche cellen omvatten hoofdzakelijk I-vormige, H-vormige, L-vormige en verschillende ontwerpvereisten. Geprofileerde sectie. Er zijn ook verschillende verwerkingsmethoden. Het gelaste staal is gemaakt van stalen platen met verschillende diktes. Volgens de ontwerpvereisten wordt het staal in de fabriek gelast en verwerkt. Deze gietmethode kan worden berekend op basis van de kracht van verschillende structurele delen van het project voor fotovoltaïsche engineering. De dikte van de stalen plaat is redelijker dan het warmgewalste one-shot-product, dat meer geschikt is voor installatie ter plaatse en ook voor het besparen van staal.

2, zonnepaneel ondersteuningsvereisten voor staaleigenschappen Zonnestaalconstructiestaal moet de volgende eigenschappen hebben:

1) Treksterkte en vloeigrens. Het hoge vloeipunt kan het gedeelte van het stalen onderdeel verkleinen, het structurele gewicht verminderen, staal besparen en de totale projectkosten verlagen. Hoge treksterkte kan de algehele veiligheidsreserve van de constructie verhogen en de betrouwbaarheid van de constructie verbeteren.

2) Plasticiteit, taaiheid en weerstand tegen vermoeidheid. Betere plasticiteit kan grote vervormingen van de structuur veroorzaken voordat deze wordt vernietigd, zodat mensen tijdig herstelmaatregelen kunnen vinden en nemen. Betere plasticiteit kan ook de lokale piekbelasting aanpassen. De zonnepaneelinstallatie zelf maakt vaak gebruik van geforceerde installatie voor hoekaanpassing, en plasticiteit kan interne krachtherverdeling van de structuur veroorzaken, zodat de spanning van sommige van de oorspronkelijke spanningsconcentratie-onderdelen van de structuur of component de neiging heeft Uniform te zijn, de algehele draagcapaciteit verbeteren van de structuur. De betere taaiheid kan ervoor zorgen dat de structuur meer energie absorbeert wanneer deze wordt vernietigd door de externe impactbelasting. Vooral voor de woestijncentrale en de dakcentrale met groot windenergie, is het effect van de windvibratie duidelijk, en de taaiheid van het staal kan de gevaarlijke mate effectief verminderen. Betere weerstand tegen vermoeidheid maakt het ook mogelijk dat de structuur een sterke weerstand heeft tegen afwisselende windbelastingen.

3) Verwerkingsprestaties. Goede verwerkingseigenschappen omvatten koude verwerkbaarheid, hete verwerkbaarheid en lasbaarheid. Het staal dat wordt gebruikt in fotovoltaïsche staalconstructies is niet alleen gemakkelijk te verwerken in verschillende vormen van structuren en componenten, maar vereist ook dat deze structuren en componenten niet de nadelige effecten hebben van overmatige sterkte, plasticiteit, taaiheid en vermoeidheidsweerstand als gevolg van verwerking.

4) Levensduur. Aangezien de levensduur van fotovoltaïsche zonnesystemen meer dan 20 jaar is, is goede corrosiebestendigheid ook een belangrijke indicator om de kwaliteit van het stentsysteem te meten. Als de levensduur van de stent kort is, zal dit onvermijdelijk de stabiliteit van de gehele structuur beïnvloeden, resulterend in een verlengde terugverdientijd en verlaging van de economische voordelen van het hele project.

5) Onder de bovengenoemde omstandigheden moet het staal voor fotovoltaïsche staalconstructies ook gemakkelijk te kopen, produceren en goedkoop zijn.