Schuin dak, plat dak, kleur stalen pannendak fotovoltaïsche systeem installatie details

- Dec 23, 2019-

Zoals het spreekwoord zegt: wat voor soort pot heeft wat voor soort dekking. Tegenwoordig is het geen magie om fotovoltaïsche installaties op het dak te installeren, dus zijn alle fotovoltaïsche installaties op het dak hetzelfde? Het antwoord is absoluut nee. Afhankelijk van de dakstructuur en het installatiegebied van de gebruiker, zullen het ontwerp en de installatie van fotovoltaïsche systemen ook variëren. Dit artikel introduceert verschillende conventionele fotovoltaïsche installaties op het dak.


Beoordeel de bouwvoorwaarden van het dak


1. Gebruiksgebied: Bepaal allereerst hoeveel beschikbaar gebied het dak heeft, omdat het beschikbare gebied direct de geïnstalleerde capaciteit van het fotovoltaïsche systeem bepaalt. Ten tweede is de richting van het dak het beste om naar het zuiden te worden gericht, omdat we op het noordelijk halfrond zijn wanneer we naar het zuiden zijn gericht, de stroomopwekking het hoogst is en het ideaal is om zonnestraling te ontvangen. Het kan ook iets oostwaarts of westwaarts zijn, meestal binnen een paar graden of ongeveer 10 graden, en het is acceptabel om het verlies van stroomopwekking tot binnen 1% te beheersen.


2. Blokkeren: Blokkeren is erg kritisch voor het systeem voor het genereren van zonne-energie. Blokkeren omvat het blokkeren van gebouwen en of er hoge bomen rondom het gebouw zijn die de verlichting beïnvloeden.


3. Waterdicht: Om de waterdichte staat van het dak te beoordelen, moet je zien of het dak een zeer goede waterdichte laag heeft. Als het gebouw geen goed waterdicht systeem heeft, is het mogelijk dat tijdens de levenscyclus niet wordt voldaan aan het gebruik van het dak.


4. Versie en anti-corrosie zijn de basisvereisten voor dakbedekking: beoordeel eerst of het type metalen dak kan worden geïnstalleerd, en anti-corrosie is om aandacht te besteden aan het anti-corrosie-effect van het metalen dak.


5. Dragend. Het fotovoltaïsche systeem moet op het dak worden gebouwd. Als het draagvermogen van het dak niet kan voldoen aan de fotovoltaïsche constructie, zal dit project niet worden opgezet.


De eigen veiligheid van het fotovoltaïsche systeem en de bouwveiligheid omvatten brandpreventie, bliksembeveiliging en onderhoudstoegang. Alle contactpunten moeten effectief worden beschermd. De bliksembeveiliging moet worden geïntegreerd in de bliksembeveiliging van het gebouw. Het onderhoudskanaal is voor de veiligheid tijdens onderhoud en moet worden gereserveerd.


Schuine dak fotovoltaïsche installatie van het systeem


1. De dakpan op het hellende dak wordt gebruikt als decoratiemateriaal voor het dak. Zijn de batterijpanelen op het dak opgehangen?


Bij het selecteren van de structuur zijn er twee kenmerken van de installatiemethode: 1. De fotovoltaïsche module hanteert hoofdzakelijk een hellende overhead installatiemethode. De fotovoltaïsche array wordt parallel ten opzichte van het dak gelegd en de beugel neemt een vaste balk met ingebedde stalen matrix aan;


2. De verticale afstand tussen de geïnstalleerde fotovoltaïsche module samen met de hellingbeugel en het dak voldoet aan de vereisten van de installatie en de ventilatieruimte (de afstand boven het hoofd is over het algemeen 150 - 200 mm).


De installatiemethode van de beugel moet aandacht besteden aan de hangende tegel en de waterbalk is verbonden met de vaste tegel. De tweede is de vorm van liggende tegels omdat de terracottategels door beton aan de tegels worden geplakt, er geen waterstrip is en ze alleen door beton kunnen gaan.


Als nieuw materiaal wordt het dak van linoleumtegel geleidelijk meer gebruikt, omdat de linoleumtegel wordt verwijderd en weer wordt hersteld, en als deze niet goed wordt gecontroleerd, zal deze water lekken. Daarom is de gebruikte methode om de verbindingspositie te vergroten waar het bevestigingspunt is verbonden. De linoleumtegel heeft een bepaalde dikte, die een bepaalde ruimte vormt. Het moet worden gevuld met kit voor en na het bevestigen om waterlekkage te voorkomen. Verborgen gevaar.


Installatie van fotovoltaïsche systemen met plat dak


De structuurselectie van een plat dak kan het overeenkomstige ondersteuningssysteem kiezen volgens de feitelijke praktijk van het dakafwerkingsoppervlak. Het beugelsysteem bestaat over het algemeen uit vier delen: een kolom, een fundering, een schuine balk en een balk. De batterij wordt met bevestigingsmiddelen verbonden met de balk. (Gewicht: 0,35 ~ 0,50 kN / ㎡)


Installatiehellingshoek: de hellingshoek die overeenkomt met de maximale waarde van de lokale jaarlijkse totale stroomopwekking wordt gebruikt als de installatiehellingshoek van de beugel (theoretische berekeningswaarde);


Gebruikelijke vormen van huisstructuren: ter plaatse gestort betonnen frames en vloeren, staalconstructies + ter plaatse gestort betonnen vloeren, baksteenbetonconstructies + prefab vloeren;


Gemeenschappelijke dakafwerkingen: waterdichte membranen, cementmortelbescherming, keramische tegels.


De montagemethode van het platte dak is U-vormig staal, dat een zeer dun dunwandig profiel of een aluminiumlegeringprofiel is. Met deze twee soorten materialen hebben staalprofielen lagere kosten, hoge sterkte, stabiele structuur, zelfzwaar gewicht en aluminiumlegeringsprofielen zijn duur en licht van gewicht. In vergelijking met de twee constructiekosten zijn stalen profielen ongeveer 0,2 yuan / watt lager dan aluminiumprofielen.


Installatie van fotovoltaïsche systeemstalen dak in kleurstaal


Kleurstalen tegels worden over het algemeen gebruikt in thuisfabrieken of grote industriële fabrieken. Het verschil tussen de installatiemethode en het schuine dak is dat de ondersteuningsinstallatiemethode anders is. Het gekleurde stalen dak is een gekleurde stalen plaat met een klem erop, die erop wordt geklemd voor ondersteuning.


Zijn functie is dat de installatiehoek wordt geïnstalleerd langs de helling van het dak. Als aan het structurele draagvermogen van het dak kan worden voldaan, kan de hellingshoek worden verhoogd om de installatiehoek te vergroten. Gemeenschappelijk dakpaneelsysteem, verticale randvergrendeling, verticale randvergrendeling, geprofileerd staalplaatsysteem (fineer of sandwich).


Er zijn verschillende belangrijke overwegingen in het ontwerpschema van de elektriciteitscentrale met stalen dakpannen:


1. Definieer de vorm en de legmethode van fotovoltaïsche modules en de dakvorm van het oorspronkelijke gebouw.


2. Begrijp de structurele vorm van het oorspronkelijke gebouw en bereken de belangrijkste structurele spanningscomponenten.


3. Volgens de dakvorm, de structurele vorm van het oorspronkelijke gebouw, de rangschikkingsvorm van de fotovoltaïsche array, de vorm van de fotovoltaïsche module zelf, de structurele berekeningsresultaten en mogelijke bouwmaatregelen, enz., Een verscheidenheid aan haalbare ondersteuning schikkingen worden gegeven om de optimale schikking te bepalen.


4. Het fotovoltaïsche project op het dak heeft zijn constructiespecificiteit. Rekening houdend met de bouwomstandigheden van de locatie, wordt de juiste bouwtechnologie geselecteerd en worden de voorzorgsmaatregelen tijdens de bouw en de veilige bouwmaatregelen voor bouwbeschermers gegeven.