Zonnecel array installatievorm

- Sep 03, 2018-

(1) Montage-opzet voor zonnepaneel

De montagevorm van de zonnepaneelsteun wordt bevestigd aan de buitenmuur en het dak van het gebouw door twee gehoekte, geplateerde stalen montagebeugels voor zonnepanelen, en de andere paar beugels worden bevestigd aan het uiteinde van het frame van de zonnepaneelmodule. Bij aansluiting vormt het een eenvoudige, duurzame en goedkope beugel voor het monteren van een zonnepaneel. De wieginrichting kan roteerbaar worden gemaakt om de tildehoek van de zonnecel aan te passen naarmate het seizoen verandert, waardoor de prestaties van het fotovoltaïsche systeem worden geoptimaliseerd.

(2) Kolominstallatieformulier

Het kolominstallatievorm gebruikt een verticale kolom die rechtstreeks op de grond is bevestigd om een zonnecelarray te installeren. In het algemeen is een stalen buis met een diameter van 5 tot 7 cm geschikt als materiaal voor een dergelijke ondersteuningsconstructie voor een zonnepaneel. Met deze installatiemethode kan de kantelhoek van de zonnecelmatrix ook per seizoen worden aangepast om de prestaties van het fotovoltaïsche energieopwekkingssysteem te optimaliseren.

(3) Grondinstallatievorm

Wanneer een zonnecelarray op de grond wordt geïnstalleerd, moet het voetstuk vooraf op de grond worden gemaakt, vervolgens moet het metalen frame op het voetstuk worden bevestigd en tot slot moet de zonnecelarray op het frame worden gemonteerd. Het montageframe bestaat meestal uit twee parallel gegroefde balken. De zijdelings ondersteunde aluminium profielen worden met schroeven op de gegroefde balken bevestigd. De sterkte van de zijdelings ondersteunde aluminiumprofielen is hoog om te voorkomen dat de wind wordt geblazen en vervolgens zijn de zonnecellen vierkant. Het aluminium frame is geschroefd op de bovenste en onderste zijwand van de zonnepaneelsteun aluminiumprofielen (moet worden vastgezet op vooraf gemeten helling). Het is ook mogelijk om een beugelapparaat te kopen of te maken met een instelbare kantelhoek om de kantelhoek van de zonnecelmatrix seizoensgebonden in te stellen.

Aangezien de kalkcomponent van het beton het aluminiummateriaal corrodeert, moet het metalen frame dat direct op de betonnen voet wordt gemonteerd van gegalvaniseerd staal zijn. Bovendien moeten schroeven, moeren en ringen van roestvrij staal zijn om corrosie te voorkomen. Voordat de installatielocatie van het zonnecelarray wordt gekozen, moet een gedetailleerde beoordeling van het plaatselijke klimaat en de bodemdrukcapaciteit worden uitgevoerd. Grondmontage vereist een basis van voldoende sterkte om schade door overmatige druk te voorkomen. Het voetstuk moet ook bestand zijn tegen de tangentiële (zijwaartse) krachten veroorzaakt door de wind. Verwijzingen naar lokale bouwnormen kunnen een basis bieden voor het bepalen van voetstukvereisten, en voorafgaand aan installatie moeten de ondersteuningsleden aan deze criteria voldoen.

(4) Dakinstallatievorm

De zonnecelarray is de verbinding van meerdere fotovoltaïsche modules en is ook de verbinding van meer zonnecellen. Er zijn twee soorten zonnecelarrays in combinatie met gebouwen: dakmontage en zijgevelmontage. Deze twee installaties kunnen de installatie van zonnecelarrays van de meeste gebouwen omvatten. De hoofdvorm van de PV-array dakinstallatie is:

1) Horizontaal dak. Op een horizontaal dak kan de zonnecelarray onder de optimale hoek worden geïnstalleerd om een maximale stroomopwekking te bereiken. De conventionele fotovoltaïsche module van kristallijn silicium kan worden gebruikt om de investeringskosten van de componenten te verlagen, en de economie is relatief goed, maar het uiterlijk is algemeen.

2) Kantel de dakconstructie van het zonnepaneel. Op het noordelijk halfrond kunnen daken met een helling naar het zuiden, zuidoosten, zuidwesten, oosten of westen worden gebruikt om zonnepanelen te installeren. Op het hellende dak in de zuidelijke richting kan het worden geïnstalleerd in de beste hoek of in de buurt van de optimale hoek om een grotere stroomopwekking te verkrijgen. Conventionele kristallijn silicium fotovoltaïsche modules kunnen worden gebruikt, die goede prestaties, lage kosten en een goede economie hebben. Het heeft geen conflict met de functie van het gebouw, en kan nauw worden gecombineerd met het dak en heeft een goede uitstraling.

3) Dak voor fotovoltaïsche verlichting. De transparante fotovoltaïsche cel wordt gebruikt als de bouwcomponent van het verlichtingsdak, dat een goede esthetiek heeft en voldoet aan de behoeften van lichttransmissie. De dakcomponenten moeten voldoen aan bepaalde architecturale vereisten zoals mechanica, esthetiek, structurele verbindingen en vereisen transparante fotovoltaïsche modules (transparante componenten zijn minder efficiënt en duur), wat resulteert in hoge kosten voor de opwekking van energie. Maar het kan de sociale waarde van het gebouw vergroten en het effect van een groen concept tot stand brengen.