Solar PV Installatie engineering

- Dec 25, 2018-

1. Bevestigingscomponent beugel zonnepaneel


De daken van gebouwen zijn hoofdzakelijk verdeeld in twee categorieën, het eerste type is betonnen cementdak en het tweede type is een stalen dakpan.


Het draagvermogen van cementbetonnen daken is over het algemeen meer dan 150 kg, meestal niet groot; het dakoppervlak van stalen kleurenpannen is groot, maar de dragende laag is vaak niet groter dan 100 kg / m2 en windbelasting en sneeuwbelasting moeten worden gereserveerd.


1.1 betondakwerk Bevestiging PV-montagebeugel


De montagesteun voor zonne-energie van het platte cementdak kan in twee delen worden verdeeld, één is het basisgedeelte van de beugel en de andere is het beugelgedeelte. De basis van de beugel is gemaakt van beton vermengd met C30.


Cementpijler en opstellingstabel


Cement pier lay-out


steigers


Het kennen van de vorm van elk onderdeel is ook handig voor een snelle montage van de beugel


Gemeenschappelijke beugelsteun voor solaire montage voor vlakke of gemalen cementcentrales

(1) Bouwvoorbereiding


a, constructie toepassingsgebied


De constructieomvang wordt bepaald aan de hand van de ontwerptekeningen en de projectmanager en het bouwpersoneel gaan naar de site om de constructie te bevestigen.


b, technische voorbereiding


1 De technisch verantwoordelijke van de projectafdeling controleert de constructietekeningen bij de ontwerpafdeling en voert de constructie- en constructietechnieken voor de bouwvakkers uit. De projectafdeling moet bekend zijn met de tekeningen en deze bekijken, de ontwerpgedachte van de ontwerpdocumenten en constructietekeningen volledig begrijpen, de apparatuur en materialen die in het project worden gebruikt, verduidelijken en de constructievereisten van de tekeningen toelichten, zodat neem vroege maatregelen om een soepele constructie te garanderen.


2 De afdeling bouwprojecten moet bekend zijn met andere technische materialen die verband houden met het project, zoals constructiecontracten, constructie- en acceptatiespecificaties, technische specificaties, kwaliteitsinspectie en evaluatie en andere verplichte documenten.


3 De projectmanager bereidt het ontwerp van de bouworganisatie voor en bereidt een speciaal bouwplan voor de deelprojecten met speciale eisen voor. Volgens de vereisten van fotovoltaïsche engineering worden ontwerpdocumenten en constructietekeningen, in combinatie met de objectieve omstandigheden van de bouwplaats, de levering van uitrusting en uitrusting, en het aantal bouwpersoneel, het bouwschema en de voorbereiding van het bouworganisatieplan ingericht om de installatie en constructie op een redelijke en ordentelijke manier te garanderen. Het installatie- en bouwplan moet gedetailleerd, specifiek, rigoureus en ordentelijk zijn, wat handig is voor supervisie en implementatie en wetenschappelijk management.


c, materialen en belangrijkste hulpmiddelen


Volgens de huidige fotovoltaïsche dakconstructie van fotovoltaïsche engineering van het bedrijf, zijn de belangrijkste materialen die betrokken zijn bij de beugelstructuur: hoekstaalbeugel, verbindingsprofielen, C-vormige stalen liggers, steunboutsets, betonbriketten en aanverwante accessoires.


Volgens de kenmerken van de fotovoltaïsche engineeringconstructie zijn de belangrijkste gereedschappen voor het plaatsen van beugels als volgt:


1 snijmachine. Gebruikt voor: snijden van hoekstaal, kanaalstaal, rond staal, staalpijp, C-vormig staal, enz.;


2 elektrische boormachines. Het wordt gebruikt voor het openen van stalen gaten en het afstemmen op de werking van de spijkermachine.


3 lasmachine. Gebruikt voor het lassen van on-site fotovoltaïsche dragers.


4 verschillende soorten sleutels. Het wordt gebruikt voor de installatie van verschillende bouten en schroeven.


5 meet het uitbetalingsinstrument. Volgens de situatie van het bouwteam wordt het gebruikt voor metingen op locatie, schaal en zelftest.


d, arbeidsomstandigheden


1 Wanneer booglassen wordt uitgevoerd onder de voorwaarde dat de omgevingstemperatuur lager is dan 0 ° C, moeten de lasprocesparameters, naast het voldoen aan de relevante voorschriften van normaal temperatuurlassen, worden aangepast om de las en de door warmte beïnvloede zone langzaam af te laten koelen. Als de wind meer is dan 4, moeten er windschermmaatregelen worden genomen; naden die na het lassen niet worden gekoeld, moeten sneeuw en ijs vermijden.


2 Het is ten strengste verboden op hoge plaatsen te werken zonder maatregelen ter bescherming van de bouw.


3 Bouwpersoneel is ten strengste verboden om na het drinken de bouwplaats te betreden.


4 Werknemers in de bouw zijn ten strengste verboden om slippers, sandalen en hoge hakken te dragen bij het betreden van de bouwplaats.

(3) Meten en vrijgeven


a, meting van de vlaksturing


Volgens de constructietekeningen en ontwerpvereisten worden de planaire rangschikkingsafmetingen van de PV-modulebeugels gemeten en op de overeenkomstige posities van het dak geplaatst. Het biedt een meet- en betaalmerkteken voor de constructie en kan ook worden gebruikt als een teken voor constructie volgens de tekeningen.


Bevestig de juiste oriëntatie van het gebouw en de obstakels op het dak volgens de constructietekeningen. Als dit niet correct is, moet u dit voor de eerste keer afstemmen met de technische afdeling.

b, meting hoogteregeling


Met behulp van de niveaumeter wordt het hoogste punt in het vlak van de geselecteerde daksteun gebruikt als een referentie om het hoogteverschil tussen de dakconstructie en de markering te bepalen, om de statistieken, de productie en de daaropvolgende werkzaamheden van de nivelleeronderdelen tijdens de installatie van de beugel.


(4) Lassen van monstersamenstelling:


Vóór de batchinstallatie van de beugel moet het testlassen van het monster worden uitgevoerd. Het installatieproces en de vereisten zijn als volgt: 5) De beugel en de vierkante array zijn samengesteld voor kwaliteitsinspectie en het ontwerp is bevestigd en de beugel kan batchgewijs worden gelast nadat het monster is verzegeld.

(5) Montage van beugel en vierkante array


een. Plaats de eerste set beginposities van de beugelinstallatie volgens de ontwerptekeningen en de resultaten van de veldmetingen.


b. Volgens de constructietekeningen en bijbehorende technische vereisten, lassen de onderbalk en de linker en rechter 榀 beugels.


c. Bepaal de positie van het grootlicht in overeenstemming met de ontwerptekening en bevestig het grootlicht met bouten om het assemblagewerk van de onafhankelijke standaardbeugel te voltooien. Lassen van speciale positiebeugels (met diagonale steunbeugels, met kastbeugels). zoals de afbeelding laat zien:


d. Nadat de onafhankelijke beugellasconstructie is voltooid, plaatst u eerst de onafhankelijke beugel in de positie die in de eerste stap is bepaald, een rubberen pakkingrubber en verbiedt u de beugel van de staalconstructie rechtstreeks in contact te komen met de waterdichte laag van het dak. Monteer vervolgens de beugels op volgorde van het formaat van het papier en bevestig de linker en rechter verbindingsbouten. Voltooi de installatiewerkzaamheden voor enkele rij beugel.


e. Bepaal aan de hand van de vierde stap de installatiepositie op de tweede rij volgens de ontwerptekeningen. Voer de installatie uit van de tweede rij beugels. De twee rijen zijn stevig verbonden door componentbouten. Installeer de sjabloon vierkante matrixinstallatie in de volgorde van d en e.

f. Nadat de vierkante array van de modelsteun is geïnstalleerd, wordt het gewichtsbetonblok geplaatst en wordt de gewichtsklem geplaatst volgens de positie en de manier van de ontwerptekening.

g. Volgens de ontwerptekeningen worden de algehele veiligheid van de dakmontagebeugel en de bliksembeveiligingsaansluiting van de componenten uitgevoerd.

Nadat de bovenstaande stappen zijn voltooid, wordt de dakwaterdichtingsschade hersteld en worden het beugellassen en het snijden van het steundeel behandeld met een corrosiewerende behandeling. Voltooi alle installatiewerkzaamheden van de vierkante array van het beugelmodel.


Nadat de vierkante monsterreeks is gekwalificeerd, wordt de installatie van de dakbedekking voor één gebouw voltooid volgens de bovenstaande stappen.


(6) Kwaliteitscontrolepunten


Beugelafmetingen


Bracket-laskwaliteit


Vierkante array-installatielocatie


Boutkwaliteit


Flexibel contact met het dak voor installatiekwaliteit


Waterbestendige, corrosiewerende behandeling.


1.2 kleur stalen dakconstructie met dakpannen


Kleurstalen tegels worden over het algemeen gebruikt in gebouwen met lichte staalconstructies en worden vaak aangetroffen in gestandaardiseerde werkplaatsen en magazijnen. De lichte staalconstructie gebruikt een lichtgewicht stalen kleurtegel als dak, en de overspanning kan zeer groot worden gemaakt. Ideaal voor grootschalige inzet van zonnemodules. De industrieparken van de stad zijn allemaal gestandaardiseerde werkplaatsen voor gezamenlijke bouw. Het aantal grootschalige gebouwen is groot en het is vaak mogelijk om tientallen megawatt aan zonne-energiecentrales tegelijk te bouwen.

De vaste bevestigingen moeten horizontaal worden uitgebalanceerd en met een dichtheid van 4 per vierkante meter.

(1) Bouwvoorbereiding


a, constructie toepassingsgebied


De constructieomvang wordt bepaald aan de hand van de ontwerptekeningen en de projectmanager en het bouwpersoneel gaan naar de site om de constructie te bevestigen.


b, technische voorbereiding


1 De technisch verantwoordelijke van de projectafdeling controleert de constructietekeningen bij de ontwerpafdeling en voert de constructie- en constructietechnieken voor de bouwvakkers uit. De projectafdeling moet bekend zijn met de tekeningen en deze bekijken, de ontwerpgedachte van de ontwerpdocumenten en constructietekeningen volledig begrijpen, de apparatuur en materialen die in het project worden gebruikt, verduidelijken en de constructievereisten van de tekeningen toelichten, zodat neem vroege maatregelen om een soepele constructie te garanderen.


2 De afdeling bouwprojecten moet bekend zijn met andere technische materialen die verband houden met het project, zoals constructiecontracten, constructie- en acceptatiespecificaties, technische specificaties, kwaliteitsinspectie en evaluatie en andere verplichte documenten.


3 De projectmanager bereidt het ontwerp van de bouworganisatie voor en bereidt een speciaal bouwplan voor de deelprojecten met speciale eisen voor. Volgens de vereisten van fotovoltaïsche engineering worden ontwerpdocumenten en constructietekeningen, in combinatie met de objectieve omstandigheden van de bouwplaats, de levering van uitrusting en uitrusting, en het aantal bouwpersoneel, het bouwschema en het constructie-organisatieplan zodanig geregeld dat redelijke en ordelijke installatie en constructie. Het installatie- en bouwplan moet gedetailleerd, specifiek, rigoureus en ordentelijk zijn, wat handig is voor supervisie en implementatie en wetenschappelijk management.


c, materialen en belangrijkste hulpmiddelen


Volgens het huidige fotovoltaïsche project van dakpannen met een stalen dak van het bedrijf, zijn de belangrijkste materialen die betrokken zijn bij de dakcomponentkielstructuur: C-vormig staal, gekleurde stalen armaturen, boutsets.


De belangrijkste hulpmiddelen zijn:


1 elektrische boor: open gat en ruimen ter plaatse;


2 verschillende soorten sleutels: schroef verschillende bouten


d, arbeidsomstandigheden


1 Het is ten strengste verboden op hoge plaatsen te werken zonder maatregelen ter bescherming van de bouw.


2 Bouwpersoneel is ten strengste verboden om na het drinken de bouwplaats te betreden.


3 Werknemers in de bouw zijn ten strengste verboden om slippers, sandalen en hoge hakken te dragen bij het betreden van de bouwplaats.