Zonne-testen: het proces om te zorgen voor werkende zonnepanelen

- Dec 30, 2019-

Zonne-energie is elektriciteit aangedreven door de zon. Lang geleden gebruikten mensen alleen brandstoffen en kolen om machines zoals stoomtreinen en fabrieken te laten draaien. Nu wordt zonne-energie gebruikt door alle machines en apparaten zoals auto's, vliegtuigen en huishoudelijke apparaten. Je kunt de aarde een beetje afkoelen door zonnepanelen op je dak te installeren. Maar om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen werken, moet u de expert vragen om zonnetests uit te voeren.


Zonne-testen is het proces van het onderzoeken van de zonnepanelen of ze nog steeds kunnen worden gebruikt of niet. Elke procedure voor het maken van zonnepanelen is specifiek getest. Voordat u een zonnepaneel maakt, worden de te gebruiken materialen geïnspecteerd. Tijdens het maken van de panelen zijn duurzaamheidstests vereist. En nadat het zonnepaneel klaar of beschadigd is, is zonnetesten nodig.


Om zonnetests uit te voeren, heeft u alleen een zonnepaneel, een multitester en zonlicht nodig. Experts konden alleen zonnetesten doen, dus haal uw kinderen eruit en laat ze nooit de procedure aanraken of zien (om hun nieuwsgierigheid te verwijderen). De expert zal eerst de schade inspecteren. Hij zal controleren of het voorpaneel is verbrijzeld of dat het zijframe is gebogen. Nadat hij het zonnepaneel heeft geïnspecteerd, verwijdert hij het deksel van de aansluitdoos die meestal aan de achterkant te zien is. Hij zal de ampère- en spanningsclassificaties op het label controleren om later te vergelijken. Een open voorsprong moet worden gezien en toont de positieve en negatieve tekenen van tegenovergestelde locaties. Dan zal de expert een multitester gebruiken en de knop draaien voor de juiste waarde. Als het label bijvoorbeeld zegt dat de vereiste spanning 220 V is, plaats dan de wijzer op 1000 V en niet op 100 V. En het moet in DC zijn en niet in AC. Hij plaatst de twee pluggen op de positieve en negatieve leadmarkeringen (als je geen multitester hebt gezien, is de rode positief en de zwarte negatief). En hij mag de twee pluggen niet verwisselen en zijn vingers mogen het open metaal niet raken (tenzij hij nep is). Vervolgens neemt hij de Ampere-waarde met dezelfde procedure. Als hij een fout heeft gemaakt, zal de multitester exploderen. Nadat hij de waarde heeft verkregen, zal hij een vergelijkingscontrole uitvoeren. De waarde moet dicht bij de waarde liggen die op het label wordt aangegeven, en als deze te hoog of te laag is, betekent dit alleen dat dit zonnepaneel-ID is beschadigd.


Zonne-testen lijkt misschien eenvoudig, maar het is een gevaarlijke klus. Laat de experts het afhandelen of, als u wilt, deze stappen in gedachten houden. Kijk voor meer informatie op de website.