Het beste dak voor thuisinstallaties op zonne-energie

- Jan 20, 2020-

Over het concept van "fotovoltaïsche energie" gesproken, veel mensen zijn relatief onbekend. Als het gaat om zonne-energie, voelen veel mensen zich zo dicht bij ons leven, zoals gewone zonneboilers en zonnecarports. En wat is de "zonne-energie voor thuis", kan mijn dak worden geïnstalleerd?

Wat is "zonne-energie voor thuis"?

De naam suggereert dat het een klein systeem voor het opwekken van zonne-energie is voor thuisgebruik, dat op een onafhankelijk dak is geïnstalleerd en over het algemeen bestaat uit zonnecelmodules, omvormers, beugels en andere onderdelen. Zonne-energie wordt via fotovoltaïsche modules omgezet in gelijkstroom en vervolgens omgezet in wisselstroom via omvormers voor thuisgebruik. De geboorte van het systeem voor het opwekken van zonne-energie voor thuis volgt enerzijds de trend van toepassingen voor schone energie; aan de andere kant lost het gemakkelijk het probleem van huishoudelijk elektriciteitsgebruik op en heeft het "schoon en milieuvriendelijk, dichtbij gebruik, spontaan zelfgebruik en overtollige elektriciteit op het internet" en andere voordelen.

Welke daken kunnen worden geïnstalleerd "zonne-energie voor thuis"

De installatie van "thuis zonne-energie" moet op een onafhankelijk dak gebeuren. Zo kunnen er door bewoners gebouwde gemeenschappelijke woonhuizen en villa's worden geplaatst. Drie soorten daken zijn zeer geschikt.

Afgeschuind dak

Hellende daken zijn over het algemeen mooier. Door de grote helling van het dak is regenwater eenvoudig te verwijderen en is de constructie eenvoudig en gemakkelijk te onderhouden. Dit type dak wordt over het algemeen toegepast in regenachtige gebieden.

Het installeren van een zonne-energiecentrale op een schuin dak hoeft de ondersteuning niet te verhogen en de helling te berekenen. De installatie kan worden uitgevoerd volgens de schuine hoek van het dak zelf. Tegelijkertijd wordt de installatiecapaciteit niet beïnvloed door het gebied. Door de grote helling kan het ook de rol spelen van automatische reiniging van de centrale. Het grootste voordeel van het installeren van een zonne-energiecentrale op een schuin dak is dat het integratie-effect van het gebouw duidelijk is, dat wil zeggen dat het zeer dicht bij het dak ligt, het heeft geen invloed op de esthetiek van het huis en het zal ook het dak maken high Tech.

plat dak

De dakhelling is minder dan 5% (2,86 graden) is een plat dak, dat tijd en moeite bespaart, eenvoudig en genereus is, kan worden gebruikt als evenementenlocatie, als droogplaats, maar de afvoer van plat dak is traag, en het is gemakkelijk om lekkage te veroorzaken. Algemene hitte. Het grootste voordeel van het plaatsen van een zonnecentrale op een plat dak is de warmte-isolatie en koeling. Het moet bekend zijn dat het installeren van een zonne-energiecentrale de temperatuur met 5 ~ 7 graden kan verlagen, en het effect is heel duidelijk.

Voor platte daken zijn er twee manieren om zonnecentrales te installeren:

(1) Stalen frame schuur

De zogenaamde stalen schuur is bedoeld om de steun voor het installeren van een zonne-energiecentrale te vergroten, wat overeenkomt met het afdekken van het dak met een nieuwe laag zonnescherm, die de dakruimte niet aantast.

(2) Beugelinstallatie

In de vorm van cementpier + fotovoltaïsche ondersteuning moet, om de energieopwekking te garanderen, de optimale hellingshoek worden bepaald op basis van de geografische locatie van verschillende regio's en de feitelijke situatie. ruimte.

Veranda dak

De serre wordt ook wel een glazen kamer genoemd. Het is een volledig niet-traditioneel gebouw gebouwd met glazen en metalen kozijnen om te genieten van de zon en dicht bij de natuur te komen. Het toevoegen van een laag apparatuur voor het opwekken van zonne-energie bovenop de serre vermindert niet alleen de directe blootstelling aan ultraviolette stralen, maar levert ook zijn eigen dagelijkse elektriciteit.