Het effect van de stof op systeemefficiency

- Oct 14, 2018-

In de eigenlijke werking van de fotovoltaïsche power generatiesysteem, worden de componenten aan de omgeving blootgesteld. Na verloop van tijd zal het oppervlak van de component accumuleren veel stof, en zelfs van de vogel uitwerpselen, bladeren, sneeuw en andere gedeeltelijke occlusie, die is van invloed op de efficiëntie van het systeem. Een van de grootste factoren in de factor. De resultaten van een onderzoeksgroep in Griekenland blijkt dat de effecten van bodem-, kalk- en stof afzetting op de efficiëntie van het systeem van de elektriciteitscentrale dezelfde voorwaarden dekking, de invloed van stof (het belangrijkste product van de luchtvervuiling) is de grootste, wanneer de ash-dichtheid bereikt bij 3 gram per vierkante meter, de hoeveelheid elektriciteit die is opgewekt kunnen worden verminderd door meer dan 15%.

Fotovoltaïsche modules zijn zeer gevoelig voor temperatuur, en met de opeenhoping van stof op het oppervlak van de componenten, de warmteweerstand van de overdracht van de fotovoltaïsche modules is toegenomen, en is van invloed op de thermische isolatielaag op de fotovoltaïsche modules de warmteafgifte. Studies hebben aangetoond dat de temperatuur van de zonnecel met 1 ° C stijgt en het vermogen met ongeveer 0,5 daalt %. Bovendien onder de langdurige zonlicht, de temperatuur van het deel bedekt door het stof is veel hoger dan die van de ongedekte deel en het gedeeltelijk overdekte deelvenster wordt gewijzigd van de macht die het genereren van de eenheid aan de eenheid van energie verbruikende en de afgeschermde Fotovoltaïsche cel wordt een belasting die geen elektriciteit genereert. De weerstand verbruikt de stroom gegenereerd door de aangesloten accu, waardoor de donkere vlek aan burn-out als de temperatuur te hoog is. Dit proces kan verergeren de veroudering van het panel en verminderen van de output. In ernstige gevallen, zal het onderdeel burn-out. Bovendien, stof voldoet aan het oppervlak van het paneel, blokkeert het licht, absorbeert en reflecteert, en het belangrijkste is de blokkerende werking van licht. De kleur van de stof is diep, de deeltjes zijn klein, en de lichtdoorlatendheid is slecht. De dunne laag kan niet veel licht, die gevolgen heeft voor de absorptie van licht door de fotovoltaïsche paneel, zulks afbreuk doet aan de fotovoltaïsche energie-efficiëntie voor generatie doordringen.

Volgens het onderzoek van de gegevens, de opslag en het vervoer kosten en honoraria van de bouw van huishoudelijke fotovoltaïsche centrales zijn aanzienlijk hoger dan die van conventionele elektriciteitscentrales, goed voor meer dan 19% van het totaal, en de kerncentrale is verspreid en de capaciteit is klein. De exploitatie en het onderhoud kosten van 20 tot 25 jaar zijn zeer hoog. In het tijdperk na subsidie, om het dragen van de kloof van de belang van subsidies, moeten we overwegen hoe optimaliseren van de kerncentrale, verminderen de kosten van de exploitatie en het onderhoud, en verhoging van het bedrag van de elektriciteitsproductie.

De inkomsten van fotovoltaïsche elektrische centrales is een proces voor het vergaren en opslaan van een grote hoeveelheid elektriciteit, terwijl het aantal panelen die worden gebruikt door huishoudens is relatief klein, de schoonmaak en het onderhoud kosten zijn relatief laag en de onderdelen die vaak worden gereinigd en onderhouden worden verbeterd bij de elektriciteitsproductie na verloop van tijd. Het moet significant zijn.

Efficiënte reiniging te verhogen van de inkomsten van de elektriciteitscentrale

Als gevolg van de geringe omvang van de huishoudelijke elektriciteitscentrale, is het schoonmakende werk van de kerncentrale in feite gebaseerd op arbeid. Dan is de keuze van het schoonmaken van gereedschappen is heel belangrijk, de schoonmaak om efficiëntie te verbeteren terwijl het verminderen van de kosten.

In het geval van een kleine hoeveelheid van de stof en zand is het alleen nodig voor het uitvoeren van eenvoudige te reinigen of te spoelen; in het geval van modder, vogelpoep en andere bijlagen is het nodig eerst afspoelen, verwijderen van de deeltjes en vervolgens schoon om te voorkomen dat deeltjes. Vasthouden aan het elektrische bord; voor de bladeren en de drijvende as op het elektrische bord, gebruik een zachte borstel te vegen. Het gebruik van harde en scherpe instrumenten of bijtende oplosmiddelen en basische organische oplosmiddelen moet worden vermeden om af te vegen van de PV-modules. De druk van de gevolgen van de reinigingsapparatuur op de onderdelen moet worden gecontroleerd binnen een bepaald bereik om te voorkomen dat kraken als gevolg van onjuiste werking.