Tegels, betonnen daken - Hoe kijken PV-centrales thuis op onderzoek?

- Aug 18, 2018-

Het dak van het gebouw bestaat voornamelijk uit een pannendak en een betonnen dak. Voor de installatie van huishoudelijke fotovoltaïsche centrales moeten de volgende punten worden opgemerkt in de voorlopige site-survey.

On-site onderzoek vereist voorbereiding van meetlint van meer dan 20 meter, laser afstandsmeter (kan online worden gekocht, de prijs is niet duur), kompas of mobiele telefoon kompas APP en papier en potlood. Als u het dak moet kantelen, is het raadzaam om het veiligheidskoord op de antislipveters aan te trekken.

Ten eerste, de constructie-onderzoekspunten

Tegel dak

1. Vraag naar het jaar van voltooiing van het gebouw en het eigendom van het onroerend goed.

2. Dakoriëntatie en azimut. Kompasmeting op locatie plus google satellietkaartquery.

3, de kantelhoek van het dak. De dakhellingshoek kan worden berekend door de breedte van het dak en de breedte van het huis te meten. De hoek van het dak van het zuiden is over het algemeen groter dan die van het noordelijke dak, en de dakhelling van het Shanghai-gebied is ongeveer 30 °.

4, tegeltype, tegelgrootte. Gemeenschappelijke tegeltypes voor civiele gebouwen zijn Romeinse tegels, holle tegels, dubbele sleuftegels, asfaltshingles, vlakke tegels, vis schaal tegels, Spaanse tegels en leisteen tegels. Als de tegelgrootte niet gemakkelijk op de site kan worden gemeten, kan de grootte ook online worden opgevraagd nadat het tegeltype is bepaald. Omdat de grootte van de tegel, met name de dikte, de selectie van onderdelen bepaalt, zoals de bevestigingshaak voor systeemmontage.

5. Overweeg de occlusie van het dak. Meet nauwkeurig de grootte van de obstakels rond het dak en gebruik later de schaduwanalysesoftware om de gebiedskaart van het beschikbare dak te modelleren. Schaduwocclusie op het zonnepaneel kan de hoeveelheid opgewekte energie sterk beïnvloeden.

6. Open enkele tegels om de dakconstructie van het dak te bekijken, let op de grootte en de afstand van de hoofdbalken en balken. De zonnehaak van het beugelsysteem van het pannendak wordt op de draagbalk gemonteerd en bevestigd.

Betonnen dak

1. Jaar van voltooiing van de bouw, eigendom van onroerend goed; dakoriëntatie en azimut.

2. Meet de hoogte van de borstweringwand en voer later schaduwanalyse uit om het gebied te bepalen dat kan worden geïnstalleerd en benut.

3, om de waterafdichtingen van het dak te bekijken, om te voorkomen dat de montageconstructie van het dakwaterdicht zonnepaneel beschadigd raakt, overweeg of de steun van het zonnepaneel is geïnstalleerd van de (negatieve) zware of expansiebouten. De laadcapaciteit van het standaard civiele betonnen dak moet groter zijn dan 3,6KN / m2. De belasting van het ondersteuningssysteem is ook minder dan het laadvermogen van het betonnen dak gezien de kortetermijnwindbelasting en sneeuwbelasting. Om schade aan de waterdichte constructie van het gebouw te voorkomen na installatie van de fotovoltaïsche installatie, heeft de zelfmontage (negatieve) zware beugelmethode de voorkeur.

Ten tweede, elektrische verkenningspunten

1. Controleer of het inkomende vermogen eenfasig of driefasig is. Civiele villa's zijn over het algemeen driefasig. Het eenfase-fotovoltaïsch energieopwekkingssysteem moet worden aangesloten op een fase waarbij de driefasige dual-purpose inkomende lijnschakelaar meer vermogen gebruikt. Condities maken het gebruik van driefasige omzetters of drie enkelfasige omzetters mogelijk.

2. Vraag naar het maandelijks gemiddelde elektriciteitsverbruik of elektriciteitsverbruik en de belangrijkste periode van elektriciteitsverbruik. Als referentie voor de installatiecapaciteit van fotovoltaïsche systemen.

3. Controleer de capaciteit van de inkomende hoofdschakelaar van de eigenaar. Gezien het omzetprobleem, mag de uitgangsstroom van het fotovoltaïsche stroomopwekkingssysteem niet groter zijn dan de capaciteit van de huishoudschakelaar. Onder het huidige subsidiebeleid is het nog steeds het meest zelfvoorzienend en volledig zelfvoorzienend.

4. Overweeg de installatiepositie van de omvormer en de netwerkbehuizing met het principe van gemakkelijk transport. Omvormer- en netgekoppelde kasten worden ook geïnstalleerd met het oog op warmteafvoer, ventilatie en waterdichtheid.