Twee economische balans punten voor het selectie ontwerp van fotovoltaïsche elektriciteitscentrales

- Nov 21, 2019-

Na de ontwikkeling van het PV pre-project, zal het de ontwerp-en implementatiefase betreden. Met de veranderingen in het nationale beleid zullen de subsidies voor middelgrote en grootschalige grond centrales geleidelijk afnemen en zullen zij het stadium van goedkope internettoegang of goedkope internettoegang betreden. Het ontwerp van fotovoltaïsche systemen vereist een hogere controle van de kosten. Op dit moment zijn er twee routes voor de kosten-en efficiëntie controle van fotovoltaïsche systemen. Een daarvan is efficiënte component Routing, die High-Power componenten gebruikt om de kosten van haakjes en arbeid te verminderen. De tweede is de component over-Provisioning route, die de verhouding van componenten en omvormers verhoogt. De transformator is zo vol mogelijk, waardoor de kosten van de omvormer en de AC-kabel, de stroomverdeler en de booster worden verminderd. Beide opties hebben hun eigen voordelen, maar ze zijn niet absoluut. Ze moeten uitgebreid worden overwogen en zorgvuldig worden berekend om een economisch evenwicht te vinden.
Efficiënte component route

Componenten van hetzelfde vermogen, als de andere voorwaarden hetzelfde zijn, is de hoeveelheid gegenereerde stroom vergelijkbaar. Echter, als hetzelfde gebied wordt geïnstalleerd met hetzelfde aantal componenten, met behulp van een inefficiënte 250W of een efficiënte 320W, de initiële kosten van de beugel, fundering, kabel en arbeid in het systeem is hetzelfde, zodat de single-watt investering van de High-efficiency de componenten zullen lager zijn dan het gemiddelde. Inefficiënte componenten. Naast de initiële kosten kunnen efficiënte componenten ook de bodem kosten verlagen.

Naarmate de batterij-efficiëntie toeneemt, zijn de vereisten voor de materiaalkwaliteit, prestaties, nauwkeurigheid en proces van de apparatuur aanzienlijk toegenomen, wat de productiekosten onvermijdelijk verhoogt. De prijs van efficiënte componenten is dus hoger dan die van conventionele componenten. Om de impact van high-efficiency component technologie op de kosten van elektriciteit te verduidelijken, maken we gevoeligheids schattingen voor de effecten van vermogenswinst en veranderingen in de componentkosten op de kosten van elektriciteit. In de berekening wordt uitgegaan van de basis initiële investering (conventionele technologie) 5 Yuan/W, en de bezettings uren zijn 1200 uur. De berekening toont aan dat voor elke 5W toename van het component vermogen, de componentkosten tolerantie wordt verhoogd met 0,03 Yuan/W.

Kostenbesparende logica van high-efficiency component technologie: de berekening toont aan dat de kosten van BOS voor elk van de 60-delige componenten kunnen worden verhoogd met 0,05 yuan per 15W, kleurstalen dakpannen, gewone grond-en cement dakkracht centrale, berg centrale, wateroppervlak Power Station, Tracking Support Power Station, enz. W, 0,09 Yuan/W, 0,12 Yuan/W, 0,135 Yuan/W, 0,15 Yuan/W. op basis van deze, als het stroomverbruik van de componenten die worden gebruikt in de gewone elektriciteitscentrales stijgt met 5W, de investering van het systeem zal afnemen door 0,03 Yuan/W. Door het vergroten van de kracht stijging van 5 ~ 20W van high-efficiency component technologie zoals half-chip en MBB kan de investering van het systeem verminderen 0,03 ~ 0.12 Yuan/W.

Samengevat, als de prijs van de conventionele grid-componenten ongeveer 0,1 yuan lager is dan die van de hoogrenderende componenten, zijn de initiële kosten van de conventionele componenten lager, terwijl in de berg centrale en de oppervlakte-energiecentrale de Power Station, de beugels zijn relatief hoog en de voordelen van het gebruik van hoogrenderende componenten zijn duidelijk. Daarom is het gebruik van hoogrenderende componenten in alle gevallen winstgevender dan de investering in conventionele componenten. Het nastreven van een hoog rendement is niet de enige optie om pariteit te bereiken. Houd rekening met de verhouding tussen ondersteuningskosten en land kosten in het systeem en hoe u de energieopwekking van één watt van de elektriciteitscentrale verbeteren. Capaciteit en levensduur van componenten zijn even belangrijk om de kosten te verlagen.

Route van onderdeel over-Provisioning

Fotovoltaïsche module capaciteit en omvormer capaciteit ratio, gebruikt om de verhouding van capaciteit te noemen. In de begindagen van fotovoltaïsche toepassingen werd het systeem in het algemeen ontworpen met een 1:1 tolerantie ratio. De praktijk heeft aangetoond dat het systeem optimaal wordt gemeten door het laagste niveau van de Systeemgestuurde elektriciteitskosten (LCOE). Onder verschillende lichtomstandigheden en de kantelhoek van de componenten is de optimale verhouding van het systeem groter dan dat. 1:1. dat wil zeggen dat een zekere mate van verbetering van de capaciteit van de fotovoltaïsche module bevorderlijk is voor het verbeteren van de algehele economische efficiëntie van het systeem, dat de overkoepelende overbezetting is.

Op dit moment worden gedistribueerde fotovoltaïsche en grond centrales zelden ontworpen volgens de 1:1 tolerantie ratio. De meesten van hen zijn overgeëvenaard, maar redelijke capaciteits ratio ontwerp moet worden gecombineerd met specifieke projecten. De belangrijkste beïnvloedende factoren zijn bestraling, systeem verlies en component Montagehoek.

In het geval van overmatching, als gevolg van de invloed van het nominale vermogen van de omvormer, het systeem zal werken op het nominale vermogen van de omvormer gedurende de periode waarin de werkelijke kracht van de component hoger dan het nominale vermogen van de omvormer is; de werkelijke kracht van de component is minder dan de omvormer tijdens de nominale vermogens periode, het systeem zal werken op de werkelijke kracht van de component. Het ontwerp van het actieve over-Provisioning-schema, het systeem zal in een beperkte staat voor een bepaalde periode van tijd, en er zal stroomuitval op dit moment.

Hoe u dit balanspunt vinden, laten we als voorbeeld eerst een 10MW-elektriciteitscentrale in het tweede klasse-verlichtings gebied nemen. Als de verhouding wordt overgeequaliseerd door 1.4:1, is het noodzakelijk om te schatten van het machtsverlies van de tijd-beperkte periode. In het tweede klasse-gebied, bij mooi weer, kan het fotovoltaïsche uitgangsvermogen 80 ~ 90% van het component vermogen bereiken. Voor het gemak en het gemak van de schatting is het hoogste vermogen van de gemiddelde elektriciteitscentrale 11,9 MW. Aangezien het maximale vermogen van de omvormer slechts 10MW is, zal er op dit moment 1,9 MW zijn. Verlies van elektriciteit.

Zoals getoond in de bovenstaande afbeelding, is er een 7-uurs limiet van 9:00 tot 16:00, en geschat wordt dat het elektriciteits verlies ongeveer 5000 kWh per dag is. Als er jaarlijks 100 dagen van dat weer, dan is het jaarlijkse verlies van elektriciteit ongeveer 500.000 kWh aan elektriciteit. Als de prijs per kilowatt 0,5 Yuan is, is het jaarlijkse verlies van elektriciteitskosten 250.000 yuan. Omvormer moet worden uitgerust met 12MW volgens de normale over-matching, 1,4 Super-matching kan besparen 2MW omvormer en Booster Station, enz. Volgens de huidige prijs, de prijs van 2MW omvormer en combiner box is ongeveer 500.000 yuan, 2MW Boost het station en de kabel ondersteunende apparatuur is ongeveer 1.000.000 yuan, en het geld bespaard door de overmatige match is gelijk aan de 6-jarige limiet van elektriciteitskosten Verlies.

Daarom, als niet volledig overwogen, te veel overmatching, in feite, kan niet de oorspronkelijke intentie om de gemiddelde kosten van het systeem te verminderen bereiken. De functie van de omvormer heeft de initiële huidige omvormer functie al overschreden. Het toonaangevende omvormer bedrijf in China heeft een afdeling voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van elektriciteitscentrales toegevoegd. De belangrijkste onderzoeksrichting is hoe de omvormer beter kan worden geïntegreerd met andere componenten, elektriciteitscentrales en stroomnetten. Het raster ondersteunen. De omvormer wordt van het adaptieve rooster naar het ondersteunende rooster overgebracht. Door de toepassing van informatietechnologie, Internet + Big Data, optimaliseren van de werking van het systeem en de onderhoudsmodus, ondersteunen de gedetailleerde bediening en onderhoud van de elektriciteitscentrale in een allround en Multi-Channel, maximaliseren van de kracht opwekking van de elektriciteitscentrale en het verminderen van de stroomopwekking. Bedrijfs-en onderhoudskosten. Het is niet zuinig om de kosten van de omvormer te verlagen door overmatige overdistributie.

Uitgaande van de eigenschappen van de omvormer en het verminderen van het verlies van overmatige toewijzing, wordt aanbevolen dat de componenten en omvormers als volgt worden uitgerust: in een type verlichtings gebied, volgens de 1:1-configuratie, in de tweederangsverlichtings gebied, volgens 1.1:1 configuratie, in drie het gebied met een gemiddelde zonneschijn duur van 3,5 uur is geconfigureerd in een 1.2:1-configuratie en is gerangschikt in een 1.3:1 bereik in drie gebieden met een gemiddelde Sunshine duur van minder dan 3 uur.

Samenvattend

De daling van de kosten van fotovoltaïsche energie bestaat uit twee delen: het verlagen van de kosten van BOS en het verhogen van de totale energieopwekking voor 25 jaar. Eenzijdige nadruk op één aspect zal zeker resulteren in verliezen, aan de andere kant, vaak is het niet de moeite waard de kaars. Bij het gebruik van hoogrenderende componenten, rekening houden met de component spread en de balans tussen de beugels; Als het een cluster overmatch is, berekent u het saldo tussen het verlies van elektriciteit en het opslaan van apparatuur.