Soorten professionele fotovoltaïsche zonne-energiebeugels Part2

- Dec 16, 2019-

Tracking fotovoltaïsche beugel  

De fotovoltaïsche beugel van het trackingtype verplaatst de fotovoltaïsche array met de verandering van de invalshoek van de zon door het elektromechanische of hydraulische apparaat, zodat het zonlicht zo direct mogelijk op het paneel van de module kan komen, en de energieopwekkingscapaciteit van de fotovoltaïsche array is verbeterd. Afhankelijk van het aantal volgassen kan het worden onderverdeeld in een volgsysteem met één as en een volgsysteem met dubbele as.


1. Het platte volgsysteem met één as

De fotovoltaïsche vierkante reeks kan de zon volgen langs een horizontale as in de oost-westrichting om een grote hoeveelheid stroomopwekking te verkrijgen, die veel wordt gebruikt in gebieden met een lage breedtegraad. Afhankelijk van de aanwezigheid of afwezigheid van een hellingshoek in de noord-zuidrichting, kan deze worden onderverdeeld in standaard plat uniaxiaal volgtype en vlak uniaxiaal volgtype met helling.


2.Het schuine volgsysteem met één as

De volgas is ingesteld op een bepaalde kantelhoek naar het zuiden terwijl deze in de oost-westrichting roteert, en de zonne-azimuthoek wordt gevolgd rond de kantelas om een grotere stroomopwekking te verkrijgen, die geschikt is voor toepassingen op grotere breedtegraden.


3. Dual-as volgsysteem

Twee-assige rotatie (verticale as, horizontale as) wordt gebruikt om de zonnestralen in realtime te volgen om ervoor te zorgen dat de zonnestralen op elk moment loodrecht staan op het oppervlak van de moduleplaat, om de maximale stroomopwekking te verkrijgen, geschikt voor gebruik op verschillende breedtegraden.


4. Vergelijking van verschillende bracket-bedieningsmodi

Vergelijking van fotovoltaïsch beugelstaal en aluminium en materiaalsterkte

De beugel is meestal gemaakt van Q235B staal en aluminium geëxtrudeerd profiel 6063 T6. In termen van sterkte is 6063 T6 aluminiumlegering ongeveer 68% -69% van Q235 B staal. Daarom is staal over het algemeen superieur aan aluminiumlegering in sterke windgebieden en grote overspanningen. Profiel.


afbuiging

De doorbuiging van de structuur is gerelateerd aan de vorm en grootte van het profiel en de elastische modulus (een parameter die inherent is aan het materiaal) en is niet direct gerelateerd aan de sterkte van het materiaal.

Onder dezelfde omstandigheden is de vervorming van aluminiumlegeringsprofielen 2,9 keer die van staal en is het gewicht 35% van staal. In termen van kosten zijn aluminium materialen 3 keer die van staal. Daarom is de overspanning in het algemeen in het sterke windgebied relatief groot, zijn de kosten en andere omstandigheden van staal beter dan aluminiumlegeringsprofielen.


Anti-corrosie

Momenteel zijn de belangrijkste anticorrosiemethoden van het staal 55-80μm gegalvaniseerd staal en 5-10μm geanodiseerde aluminiumlegering.

De aluminiumlegering bevindt zich in het passiveringsgebied onder de atmosferische omgeving en er vormt zich een dichte oxidefilm op het oppervlak, die voorkomt dat het oppervlak van het actieve aluminiumsubstraat in contact komt met de omringende atmosfeer, dus het heeft een zeer goede corrosieweerstand en de corrosie snelheid stijgt met de tijd. Terwijl het afneemt.

Onder normale omstandigheden (C1-C4-omgeving) kan de dikte van gegalvaniseerd 80μm worden gegarandeerd voor meer dan 20 jaar, maar de corrosiesnelheid wordt versneld in industriële omgevingen met een hoge luchtvochtigheid of zeekusten met een hoog zoutgehalte en zelfs gematigd zeewater. Bovenstaand en vereisen elk jaar regelmatig onderhoud.


Aluminium is veel beter dan staal op het gebied van corrosiebescherming.


Vergelijking van andere aspecten

(1) Uiterlijk:

Er zijn veel soorten oppervlaktebehandelingsmethoden voor aluminiumlegeringsprofielen, zoals anodiseren, chemisch polijsten, spuiten met fluorkoolstof, elektroforetisch verven, enz. Mooi uiterlijk en kunnen zich aanpassen aan verschillende sterke corrosieve omgevingen.

Staal is meestal thermisch verzinkt, aan het oppervlak gespoten en geverfd. Het uiterlijk is slechter dan aluminiumlegeringsprofielen. Het is ook inferieur aan aluminiumprofielen wat betreft corrosiepreventie.


(2) Doorsnede diversiteit

De algemene verwerkingsmethoden van aluminiumlegeringsprofielen omvatten extrusie, gieten, buigen en stempelen. Extrusieproductie is momenteel de reguliere productiemethode. Door de extrusiematrijs te openen, kan deze de productie van elk willekeurig dwarsdoorsnedeprofiel bereiken en is de productiesnelheid relatief snel.


Staal wordt meestal gewalst, gegoten, gebogen, gestempeld, enz. Rollen is momenteel de meest gangbare methode voor het produceren van koud gevormd staal. De dwarsdoorsnede moet worden aangepast door de rolwielset, maar nadat de machine is gevormd, kan deze alleen vergelijkbare producten produceren, en de grootte kan worden aangepast en de dwarsdoorsnedevorm kan niet worden gewijzigd, zoals C-vormig staal , Z-vormig staal en andere secties. De rollende productiemethode is relatief vast en de productiesnelheid is relatief snel.


Recycling van materialen

De onderhoudskosten van staalconstructies stijgen elk jaar met 3%, terwijl de aluminium constructiedragers bijna geen onderhoud en onderhoud vereisen, en aluminiummaterialen hebben na 30 jaar nog steeds een terugwinningspercentage van 65%. De aluminiumprijzen zullen naar verwachting elk jaar met 3% stijgen. Na 30 jaar is het in feite een stapel schroot zonder recyclingwaarde.


Uitgebreide prestatievergelijking

(1) Aluminiumlegeringsprofielen zijn licht in gewicht, mooi van uiterlijk en uitstekend in anti-corrosieprestaties. Ze worden over het algemeen gebruikt in elektriciteitscentrales voor thuisdaken die dragende en sterk corrosieve omgevingen vereisen.

(2) Het staal heeft een hoge sterkte en een kleine doorbuiging bij belasting. Het wordt meestal gebruikt in gewone elektriciteitscentrales of onderdelen met relatief grote krachten.

(3) Kosten: in het algemeen is de basiswinddruk 0,6 kN / m2 en is de overspanning minder dan 2 m. De kosten van een aluminiumbeugel zijn 1,3-1,5 keer die van de stalen structuurbeugel. In het systeem met kleine overspanning (zoals het dak in kleurstaal) is het kostenverschil tussen de beugel van de aluminiumlegering en de beugel van de staalstructuur relatief klein, en de aluminiumlegering is veel lichter dan de stalen beugel in termen van gewicht, dus het is zeer geschikt voor thuiscentrales.