Soorten professionele fotovoltaïsche zonne-energiebeugels Deel 1

- Dec 13, 2019-

Als een belangrijk onderdeel van fotovoltaïsche centrales dragen fotovoltaïsche zonne-energiebronnen het grootste deel van fotovoltaïsche centrales. De keuze van de ondersteuning is rechtstreeks van invloed op de bedrijfsveiligheid, het schadepercentage en de bouwinvesteringen van de volledige fotovoltaïsche module. Daarom kan het kiezen van de juiste fotovoltaïsche ondersteuning niet alleen de projectkosten verlagen, maar ook de daaropvolgende onderhoudskosten verlagen.


Type fotovoltaïsche beugel

1.Classificeren volgens materialen

Afhankelijk van de verschillende materialen die worden gebruikt in fotovoltaïsche beugels, kunnen ze worden verdeeld in beugels van aluminiumlegering, stalen beugels en niet-metalen beugels. Onder hen worden niet-metalen beugels minder vaak gebruikt, terwijl beugels van aluminiumlegering en stalen beugels hun eigen kenmerken hebben.


2.Classificeer volgens de installatiemethode


Ten tweede, de introductie van de vaste fotovoltaïsche beugel

De fotovoltaïsche array roteert niet met de verandering van de invalshoek van de zon en ontvangt zonnestraling op een vaste manier. Afhankelijk van de instelling van de hellingshoek, kan deze worden onderverdeeld in een optimaal type met een vaste helling, een type met een vast dak en een instelbaar type met een vaste helling.


1. beste helling vast type

Bereken eerst de beste lokale installatiehellingshoek en vervolgens worden alle arrays vast geïnstalleerd met behulp van deze hellingshoek. Het wordt momenteel veel gebruikt in krachtcentrales met plat dak en grondcentrales.


1) Funderingsondersteuning voor plat dak en beton

Betonnen funderingsondersteuning voor plat dak is momenteel de meest gebruikte installatievorm in krachtcentrales met plat dak. Volgens de vorm van de fundering kan deze worden onderverdeeld in stripfunderingen en onafhankelijke funderingen. De verbindingsmethode van de steunpilaren en funderingen kan worden verbonden door funderingsbouten of rechtstreeks de fundering ondersteunen. De kolommen zijn ingebed in een betonnen fundering.


Voordelen: goede windweerstand, sterke betrouwbaarheid, beschadigt de waterdichte structuur van het dak niet.

Nadelen: de betonnen fundering moet eerst worden gemaakt en tot een voldoende sterkte worden uitgehard voordat de volgende beugel kan worden geïnstalleerd en de constructieperiode lang is.


2) Ballastdrager voor plat dak en beton

Voordelen: De constructiemethode van de betonnen ballaststeun is eenvoudig en de steun kan tegelijkertijd worden geïnstalleerd wanneer het gewichtsblok wordt geproduceerd, waardoor de bouwtijd wordt bespaard.


Nadelen: de windweerstand van de betonnen ballaststeun is relatief slecht. Bij het ontwerpen van het gewicht van het contragewicht moet de lokale maximale windkracht volledig worden overwogen.


3) Steun van grondcentrale-betonfundering

Er zijn verschillende betonnen funderingssteunen voor grondcentrales. Afhankelijk van de geologische situatie van het project kunnen de overeenkomstige installatiemethoden worden geselecteerd. Het volgende introduceert de meest voorkomende soorten gegoten in situ gewapend betonfunderingen, onafhankelijke en stripbetonfunderingen en prefab betonnen holle kolomfunderingen. Concrete fundering installatievorm.


Gegoten versterkte betonnen fundering

Volgens verschillende funderingsvormen kunnen ter plaatse gestorte gewapende betonnen funderingen worden verdeeld in ter plaatse gestorte betonnen palen en gietankers.


Voordelen: minder grondwerken voor ter plaatse gegoten gewapend betonfundering, minder betonwapening, lagere kosten en hogere bouwsnelheid.

Nadelen: de constructie van in situ gegoten gewapend beton is gevoelig voor omgevingsfactoren zoals seizoenen en weersomstandigheden, en de bouwvereisten zijn hoog. Eenmaal voltooid, kan het niet meer worden aangepast.


Vrijstaande en strip betonnen fundering

Voordelen: de onafhankelijke en stripbetonfundering neemt de versterkte verlengde fundering aan, de constructiemethode is eenvoudig, het geologische aanpassingsvermogen is sterk en de inbeddingsdiepte van de fundering kan relatief ondiep zijn.


Nadelen: Onafhankelijke en stripbetonfunderingen hebben een grote hoeveelheid engineering, vereisen meer arbeid, grote hoeveelheden grondwerkuitgraving en opvulling, lange bouwcycli en grote milieuschade.


Prefab betonnen holle kolomfundering

De geprefabriceerde betonnen holle kolomfundering wordt veel gebruikt in krachtcentrales met slechte geologische omstandigheden, zoals aanvullende waterkrachtcentrales en strandplatformcentrales. Tegelijkertijd wordt het vanwege de hoge fundering ook gebruikt in bergkrachtcentrales en agrarisch-optische hybride krachtcentrales.


4) Steun voor grondcentrale - metalen paal


Metalen paalsteunen worden ook veel gebruikt in grondcentrales. Ze kunnen worden onderverdeeld in spiraalvormige paalfunderingssteunen en impactpaalfunderingssteunen.


Ondersteuning voor spiraalvormige palen

Spiraalvormige paalbeugels kunnen worden onderverdeeld in flensvormige spiraalpaalbeugels en flensloze spiraalpaalbeugels met of zonder flenzen; afhankelijk van de vorm van de zaadlobben, kunnen ze worden verdeeld in doorlopende spiraalvormige beugels met smalle bladen en spiraalvormige beugels met brede bladen.


Spiraalpalen met flenzen kunnen worden gebruikt voor installaties met één of twee stijlen. Spiraalpalen zonder flenzen worden over het algemeen alleen gebruikt voor installaties met dubbele stijlen.


De breedbladige spiraalvormige paalsteun heeft een betere uittrekweerstand dan de smalbladige continue spiraalpaalsteun. Op het gebied van grote wind, moet de breedbladige, op afstand geplaatste spiraalvormige paalsteun prioriteit krijgen.


Ondersteuning voor impactpaalfundering

Slagboom funderingsbeugel, ook wel metaalvezel paalfunderingsbeugel genoemd, wordt voornamelijk door C-paalstaal, H-balk of ander constructiestaal in de grond gedreven met een heiblok. Deze installatiemethode is heel eenvoudig, maar de trekweerstand is slecht.


Voordelen: voor metalen paalfunderingen wordt een heiwagen gebruikt om de stalen palen de grond in te duwen, waarvoor geen gronduitgraving nodig is en milieuvriendelijker is. Het wordt niet beperkt door de seizoenstemperatuur en kan worden toegepast in verschillende klimaatomstandigheden, waaronder de noordelijke winter; De bouwperiode is sterk ingekort, wat migratie en herstel kan vergemakkelijken; de basis is eenvoudig om de hoogte aan te passen tijdens het heiproces.


Nadelen: heien is moeilijk in harde grondgebieden; heien in gebieden met meer grind is waarschijnlijker om de gegalvaniseerde laag te beschadigen; slechte corrosieweerstand in zout-alkalische gebieden.


2, schuin dak bevestigd

Gezien het feit dat het draagvermogen van schuine daken over het algemeen slecht is, worden de meeste componenten op schuine daken direct in tegels geïnstalleerd en zijn de azimut en de helling van componenten over het algemeen hetzelfde als het dak. Afhankelijk van de verschillende hellende daken, kan het worden verdeeld in een pannendak installatiesysteem en een licht stalen dak installatiesysteem.


1) Tegel dak installatiesysteem

Het installatiesysteem voor pannendaken bestaat hoofdzakelijk uit haken, geleiderails, drukblokken en bouten.


2) Licht stalen dak installatiesysteem

Lichte stalen daken, ook wel kleurstalen pannendaken genoemd, worden voornamelijk gebruikt in industriële fabrieken en magazijnen. Afhankelijk van de verschillende soorten gekleurde stalen tegels, kunnen ze worden onderverdeeld in schuine licht stalen daken, rechtopstaande stalen daken en ladder lichte stalen daken.


Lichte stalen daken van het hoektype en lichte stalen daken van het rechte naadtype gebruiken hoofdzakelijk klemmen als verbindingsstukken om rails op het dak te bevestigen. Stalen daken met ladderlicht hebben zelftappende bouten nodig om de connectoren op het dak te bevestigen.


Ongeacht het type dak, moet u de afmetingen "hoekontspanning", "opstaande rand" en "trapezium" in het veld meten bij het selecteren van de connector om ervoor te zorgen dat de connector overeenkomt met het dak. U moet dit ook doen wanneer u de licht stalen dakbeugel van het laddertype installeert. Neem goede waterdichte maatregelen om waterlekkage bij het boutgat te voorkomen.


3. Verstelbare vaste helling

Verstelbare vaste helling betekent dat op het keerpunt van de invalshoek van de zon, de helling van de vaste beugel periodiek aanpast om de directe zonlichtabsorptie te vergroten en de stroomopwekking te verhogen onder de lichte toename van de kosten.