Wat zijn de meest voorkomende soorten fotovoltaïsche ondersteuning op daken?

- Dec 23, 2019-

Keuze dakbedekking


De meest voorkomende is een plat cementdak en er zijn ook een klein aantal gebogen cementdaken (zoals graanschuren). De meeste platte cementdaken hebben een helling van minder dan 10 graden, wat handig is voor regenwater om naar beneden te glijden.


Cement tegengewicht methode


1.1 Gieten van cement pier op cement dak, dit is de meest voorkomende installatiemethode


Voordelen: stabiel zonder de dakafdichting te beschadigen Nadelen: het kost veel arbeid en tijd, de cementpier heeft meer dan een week uithardings- en uithardingstijd nodig en de beugel kan worden geïnstalleerd nadat de cementpier volledig is uitgehard, waardoor een grote aantal geprefabriceerde vormen (cementgieten).


1.2 Prefab cement contragewicht


Voordelen: Vergeleken met de tijd die nodig is om een cementpier te maken, kan het van tevoren worden ingesteld als een tegengewichtcementsteen, waardoor onderdelen met cement worden begraven.


Stalen structuur link


Er wordt gezegd dat tijdens de "Slag om de Rode Kliffen" Cao Jun ijzeren kettingen gebruikte om de stabiliteit van de schakels van het schip te vergroten. Hetzelfde principe is van toepassing op flenzen aan de onderkant van de pijlers van de beugel en maakt gebruik van gegalvaniseerd staal om verschillende beugelreeksen met elkaar te verbinden, 500KW of zelfs één megawatt. Het bovenstaande is een eenheid. Door het gewicht van de ondersteuningsreeks te gebruiken om de windweerstand te verhogen, hoeven slechts een paar cementpijlers op de daksteun voor zonnepunt te worden gemaakt om de grote steunreeks te bevestigen.


Voordelen: snelle en eenvoudige installatie en eenvoudige verwijdering.

Nadelen: de bouwkosten zijn te hoog en de kosten van de beugel zijn niet minder dan 1 yuan per watt.

drie. Chemische ankerbout

Voor geprefabriceerde vloerwerkplaatsen is de oppervlakte van de eenheid relatief groot. Een 5 cm dikke cementlaag kan op het dak worden gemaakt en vervolgens kunnen de beugels worden bevestigd met chemische ankerbouten, die de waterdichte daklaag niet beschadigen tijdens het boren. Momenteel zijn er slechts enkele projecten in China. Het leven moet getest worden.


Voordelen: verankering zonder expansiekracht; eenvoudige constructie; kostenbesparend.


Four. Installatie van tweecomponenten rubberen pezen voor speciale krachtcentrales


Houd het gewoon vast.


Voordelen: bespaar tijd en moeite; Spaar staanders.


Selectie stalen dakpannendak


Het fabrieksgebouw voor de kleurstalen tegel is eenvoudig te installeren, maar de staaltegel voor huishoudelijk staal heeft een levensduur van ongeveer 10-15 jaar. Het is moeilijk om te reviseren na het installeren van een fotovoltaïsche energiecentrale en er zijn te veel verborgen gevaren. Persoonlijk zijn de meeste binnenlandse elektriciteitscentrales met stalen dakpannen tijdbommen.

Er zijn meestal drie soorten stalen tegels: rechtopstaande zoom, hoektype en laddertype.


Voor rechtopstaande zomen en hoekstalen kleurstalen tegels worden meestal de golftoppen van kleurstalen tegels gebruikt en worden speciale aluminiumlegeringen gebruikt om de steunrails te bevestigen.


De levensduur van stalen tegels is ongeveer 10-15 jaar en het laadvermogen is 15-30kg per vierkant. De meeste worden met tegels geïnstalleerd, een klein deel wordt schuin geplaatst.