Wat zijn de factoren die van invloed zijn op de stroomopwekking van hun eigen fotovoltaïsche krachtcentrales?

- Jul 10, 2018-

1, componentkwaliteit

Vanwege factoren zoals celscheuren, zwarte kern, oxidatie en virtueel solderen, evenals materiële defecten zoals backplane en veroudering van langdurig gebruik, wordt het vermogen van de component beïnvloed tijdens langdurig gebruik, resulterend in een laag stroomverbruik generatie van de module. Het is opmerkelijk dat de kristalstructuur van het monokristal zijn superieure prestaties bepaalt bij het weerstaan van scheuren.

2, PID-effect

Tijdens het langdurige werk van de uitwendige componenten dringt de waterdamp via de achterplaat in het inwendige van de module, waardoor de EVA hydrolyseert. De azijnzuurionen zorgen ervoor dat metaalionen neerslaan in het glas, wat resulteert in een hoge voorspanning tussen de interne schakeling en het frame van de module, resulterend in elektrische degradatie. De hoeveelheid energieopwekking is dramatisch gedaald.

3, zonne-racking component installatie methode

Van de totale hoeveelheid zonnestraling op het hellende oppervlak en het principe van directe verspreiding van zonnestraling, is de totale hoeveelheid zonnestraling Ht op het hellende oppervlak samengesteld uit de hoeveelheid directe zonnestraling Hbt hemelverstrooiende hoeveelheid Hdt en de grond gereflecteerde straling hoeveelheid Hrt, namelijk: Ht = Hbt + Hdt + Hrt. In dezelfde geografische locatie, als gevolg van het verschil in de installatiehoek van de zonnekast, is de cumulatieve hoeveelheid absorptie van zonlicht verschillend en veroorzaakt het cumulatieve verschil in de hoeveelheid straling een verschil in stroomopwekking.
4, weersomstandigheden

Het weer is ook een van de factoren die de energieopwekkingsefficiëntie van de componenten beïnvloeden. In het regenachtige weer en dikkere wolken, wordt de intensiteit van het zonlicht verminderd, het zonnelicht geabsorbeerd door de cel is minder, en de stroomopwekking wordt verminderd. De reactie bij weinig licht van eenkristal is beter dan polykristallijn bij lage bestraling. In het geval dat de conversie-efficiëntie van de zonnecelmodule constant is, wordt de hoeveelheid energie gegenereerd door het fotovoltaïsche systeem bepaald door de stralingsintensiteit van de zon. De hoeveelheid elektriciteit die wordt gegenereerd door een fotovoltaïsche energiecentrale houdt rechtstreeks verband met de hoeveelheid zonnestraling. De stralingsintensiteit en spectrale karakteristieken van de zon veranderen met meteorologische omstandigheden.

5, schaduw blokkeren

Tijdens het werkproces, als gevolg van de gedeeltelijke schaduw van de schaduw en de mate van stofafzetting, zal de vervuiling van vogeluitwerpselen het "hotspot-effect" veroorzaken. Het verstopte deel levert geen energiebesparing en wordt een energie verbruikende belasting in de component en veroorzaakt dat de lokale temperatuur van de component stijgt, en de oververhitte regio kan de EVA ertoe brengen veroudering en vergeling te versnellen, zodat de transmissie van de regio wordt versneld verlaagd, waardoor de hot spot verder verslechtert, wat resulteert in een toename van het falen van de zonnecelmodule.

6, temperatuurcoëfficiënt

De temperatuurcoëfficiënt van de kristallijnen siliciumbatterij is in het algemeen -0,4% tot -0,45% / ° C en de eenkristalstemperatuurcoëfficiënt is kleiner dan polykristallijn. Veranderingen in de omgevingstemperatuur en de warmte die door de componenten wordt gegenereerd tijdens bedrijf, veroorzaken dat de temperatuur van de componenten stijgt, waardoor ook de stroomopwekking van de componenten afneemt.

7, schoon en onderhoud

Als de componenten lange tijd in het veld liggen, vallen stof en ander vuil op het glas en zal een grote hoeveelheid stof of stof gedurende lange tijd bezinken, waardoor de penetratie van zonlicht wordt verzwakt en de oppervlaktetemperatuur van de component stijgen en de efficiëntie van het opwekken van de energie van de component beïnvloeden. Als het oppervlak van de component stoffig is, is het verschil tussen de stroomopwekking vóór het reinigen en de reiniging 5,7%. Als de reiniging niet lang wordt uitgevoerd, kan het verschil in de hoeveelheid vuil die in het oppervlak van het onderdeel wordt gegenereerd, meer dan 10% bedragen.

De bovenstaande analyse heeft alleen invloed op de stroomopwekking van de componenten uit de componenten zelf en externe omgevingsfactoren. Naast de bovengenoemde factoren die van invloed zijn op de energieopwekkingsefficiëntie en energieopwekking, zijn er ook componenten in het werkproces als gevolg van het elektrische systeem en andere factoren. Vermogensverzwakking, vermindering van stroomopwekking, enz., Verbetering van het vervolgproces, technologische verbetering, materiaalontwikkeling en meer gerelateerd onderzoek om de factoren die de opwekking van componentenergie beïnvloeden op te lossen en te verbeteren.