Waarom maak je thuis geen klein zonnepaneel?

- Dec 20, 2019-


Het valt niet te ontkennen dat u uw eigen zonnepanelen thuis kunt maken tegen een fractie van de commerciële prijs, maar het is ook een feit dat één zonnepaneel zeker niet genoeg is om te voldoen aan uw binnenlandse stroombehoeften. Je hebt absoluut meer dan één paneel nodig.


De verkoopprijs van een paneel is ongeveer $ 600, terwijl als u besluit er zelf een te maken, dit u niet meer dan $ 200 moet kosten. Een reden voor deze lage kosten is de winst van de tussenpersonen en de andere is de arbeid en tijd die u erin steekt.


Kortom, een paneel bestaat uit een aantal zonnecellen of fotovoltaïsche cellen, zoals ze technisch worden genoemd. Deze cellen zijn ondergebracht in een doos en samen bedraad om stroom te krijgen. Het is niet moeilijk om deze cellen aan te schaffen, omdat ze online beschikbaar zijn. U kunt de kosten van zonnecellen verlagen door ze bij een van de veilingsites te kopen of gebruikte of beschadigde cellen kopen. Deze zijn fysiek niet elektronisch beschadigd en zouden bevredigende resultaten opleveren. Dan heb je wat stukjes triplex, een glasplaat, bij voorkeur plexiglas en enkele eenvoudige handgereedschappen nodig die over het algemeen in elk huishouden verkrijgbaar zijn. U hebt ook een soldeerhulpmiddel nodig om de cellen samen te bedraden.


De output van de zonnepanelen heeft de vorm van gelijkstroom en u moet een omvormer gebruiken om deze in wisselstroom te veranderen om thuis uw elektrische apparaten te bedienen. U kunt een zonnepaneel monteren zonder de hulp van een professional, maar het is goed om afhankelijk te zijn van de diensten van een expert voor het aansluiten op het bedradingssysteem van uw huis.


Er is een overvloed aan zonne-energie en de omzetting van deze energie in elektrische energie bespaart u geld en helpt de omgeving