Australië: een plaats voor de zonne-PV-markt

- Dec 11, 2018-

Australische lokale media meldden op 4 december 2018, de Australische statistieken van de Clean Energy Administration tonen aan dat vanaf eind november van dit jaar het aantal huishoudens dat fotovoltaïsche zonnepanelen installeert in Australië meer dan 2 miljoen bedraagt, goed voor een vijfde van het totaal aantal Australische huishoudens.


De stijging van de elektriciteitsprijzen is de belangrijkste reden voor de populariteit van fotovoltaïsche zonnepanelen in Australië, met een hoog aandeel fotovoltaïsche zonnepanelen geïnstalleerd in het zonnige Zuid-Australië en Queensland, met respectievelijk 31% en 30%.


Het hoofd van de Australische Clean Energy Administration zei dat zonnepanelen een hoog rendement op investering hebben en dat huishoudens die zonne-energie gebruiken gemiddeld 540 Australische dollars (ongeveer 2731 yuan) per jaar kunnen besparen. Volgens de Australische nationale elektriciteitsmarkt is een vijfde van de elektriciteit van Australië afkomstig van hernieuwbare energie en zonne-energie is de op een na grootste stroomproductie van Australië geworden na de opwekking van steenkool.


Er wordt gemeld dat Australië de bouw van zonne-energiecentrales opvoert. Niet zo lang geleden meldde de Australian Broadcasting Corporation dat een zonne-energiebedrijf in Queens een aanvraag voor de bouw van een zonne-energiecentrale en energieopslagproject voor batterijen had ingediend bij de Jinpi gemeenteraad van de staat, met een geplande investering van A $ 2 miljard (ongeveer RMB 10,4 miljard) ). De grootste zonne-energiecentrale van Australië. Naar verluidt kunnen na de voltooiing van het project zonnecentrales en batterij-energieopslagapparatuur tegelijkertijd elektriciteit leveren, wat 15% van de elektriciteitsvraag in het zuidoosten van Queensland kan dekken.


China is de grootste bilaterale handelspartner van Australië voor goederen en diensten en de grootste exportmarkt voor energie in Australië. Van 2015 tot 2016 bedroeg de totale energie-export van Australië naar China meer dan A $ 59 miljard, meer dan een kwart van de totale goederenuitvoer van Australië naar verschillende landen. Veranderingen in de structuur en het beleid van de Chinese energiesector zullen ongetwijfeld een impact hebben op de Australische energie-industrie.


Als 's werelds nummer één land op het gebied van verlichtingsbronnen, wordt geschat dat tegen 2050 de zonne-energie van Australië 29% van de elektriciteitsvraag in Australië zal dekken. Daarom, gedreven door verschillende markttrends, zijn de Australische energie- en zonne-energieproducten erg in trek.


Met zijn unieke ontwikkelingsomstandigheden voor schone energie en het energiebeleid van de overheid is Australië een van de snelstgroeiende landen in de wereldwijde energieopslagindustrie geworden. De energieopslagindustrie heeft zelfs aanvankelijke economische voordelen in Australië behaald. De groeiende volwassenheid van energieopslagtechnologie heeft het tot een wereldwijde indicator van schone energietechnologieën gemaakt.