Heeft een energiecentrale thuis PV installeren hebben geen Effect op het menselijk lichaam?

- Jul 22, 2018-

Tegenwoordig, installeert meer en meer gezinnen fotovoltaïsche elektrische centrales. Met de toename van het aantal geïnstalleerde PV-centrales, veel mensen zijn bezorgd over de vraag of er zullen straling in de fotovoltaïsche energiecentrales. Is de installatie van huishoudelijke fotovoltaïsche centrales hebben geen invloed op het menselijk lichaam? Hoe zit het? Neem een blik bij het met Xiaobian.

Heeft een huis PV-elektriciteitscentrale installeren geen effect op het menselijk lichaam?

Heeft een huis PV-elektriciteitscentrale installeren geen effect op het menselijk lichaam?

Hoe is elektromagnetische straling gegenereerd?

Volgens de fundamentele theorie van het elektromagnetisme is er een overeenkomstige verdeling van het elektrisch veld rondom de geladen deeltjes. De verandering van de geladen deeltjes met tijd zal produceren een veranderende elektrisch veld. Omdat er een potentiaalverschil tussen de twee punten met verschillende mogelijkheden rond de geladen deeltjes, ontstaat er een verschil tussen de twee punten. Spanning; Wanneer een groot aantal geladen deeltjes in een richting bewegen, een stroom wordt gevormd, een magnetisch veld wordt gegenereerd rond de huidige en een stroom die met de tijd verandert produceert een veranderende magnetisch veld. Ook een tijd tegenover wisselende magnetisch veld kunnen ook worden gegenereerd een elektrisch veld, dat afwisselend elektrische en magnetische velden zijn gegenereerde afwisselend, loodrecht op elkaar en continu teeltmateriaal in de ruimte, het produceren van elektromagnetische straling. De hoeveelheid energie die elektromagnetische straling hangt af van de frequentie van de frequentie. Hoe hoger de frequentie, hoe groter de energie.

Hoe groot is de elektromagnetische straling van een fotovoltaïsch systeem?

Het fotovoltaïsche systeem bestaat uit fotovoltaïsche onderdelen haakjes, DC kabels, omvormers, AC kabels, power distributie kasten, transformatoren, enz., waarin de haakjes niet betalen, en natuurlijk geen geen elektromagnetische storing zal optreden. Fotovoltaïsche modules en DC kabels, die DC stromingen, hebben geen verandering in richting kunnen alleen het genereren van elektrische velden en magnetische velden niet kunnen genereren. Hoewel de uitvoer transformator is AC, de frequentie is zeer laag, slechts 50Hz, en het gegenereerde magnetisch veld is erg laag. De omvormer is een apparaat dat gelijkstroom in wisselstroom omzet. Er is macht elektronische omzetting binnen. De frequentie is over het algemeen 5-20KHz, dus een wisselend elektrisch veld wordt gegenereerd, zodat elektromagnetische straling wordt ook gegenereerd. De staat heeft strikte normen voor elektromagnetische compatibiliteit van fotovoltaïsche omvormers.

Heeft een huis PV-elektriciteitscentrale installeren geen effect op het menselijk lichaam?

Heeft een huis PV-elektriciteitscentrale installeren geen effect op het menselijk lichaam?

Fotovoltaïsche omvormer EMC-elektromagnetische interferentie oplossing

De elektromagnetische straling van een fotovoltaïsche omvormer is ongeveer hetzelfde als die van een laptop computer, die lager is dan een inductie kookplaat, een haardroger en een koelkast. Dus doe geen moeite.

Als een elektronisch apparaat van macht heeft de PV-omvormer een hoge schakelfrequentie. De string-omvormer meestal bereikt ongeveer 20K, en de huidige is relatief groot. Als geen maatregelen worden genomen, zal er een grote elektromagnetische interferentie. De gebruikelijke methoden zijn afscherming, filtering en aarding. Afscherming kan effectief onderdrukt elektromagnetische interferentie teeltmateriaal door de ruimte. Er zijn twee doelen voor afscherming. Een is het beperken van de interne uitgezonden elektromagnetische energie uit lekken uit de regelzone, en anderzijds om te voorkomen dat externe uitgezonden elektromagnetische energie uit het invoeren van de interne controle-zone. De omvormer is verpakt in een volledig metalen pakket zoals aluminium of ijzer. Filteren is de controle van EMI uitgevoerd inmenging, gewoonlijk ten uitvoer gelegd in drie apparaten: ontkoppeling condensatoren, EMI filters en magnetische onderdelen. De terminals van het input- en output van de omvormer hebben X condensatoren en Y condensatoren, gemeenschappelijke modus smoorspoelen en magnetische onderdelen zoals magnetische kralen en magnetische ringen. Ongeacht de methode die wordt gebruikt om te onderdrukken EMI inmenging, wordt statische elektriciteit uiteindelijk geloosd door aarding, dus de aarding van de omvormer erg belangrijk is. Naast het onderdrukken van EMI inmenging, biedt aarding ook nul potentiële referentiepunten en bescherming van de veiligheid.