Hoe op te lossen het probleem van de overspanning van de AC omvormer?

- Jul 20, 2018-

Tegenwoordig, fotovoltaïsche energieopwekking netgekoppelde wordt steeds meer en meer populair, en gewone mensen thuis ziet de fotovoltaïsche elektriciteitscentrale in real-time. Voor de mensen is de fotovoltaïsche Netgekoppeld systeem, met name de netgekoppelde omvormer, echter nog niet zo vertrouwd als de TV-koelkast. Zelfs sommige technici van het bedrijf van de installatie niet de gemeenschappelijke fouten van de omvormer. Snel beslissende onderzoeken.


Wanneer de omvormer feeds terug sommige foutgegevens systeem, zal iedereen dus hulpeloos. Inzicht in de tips voor het oplossen van de fouten van de omvormer is daarom een belangrijke voorwaarde om de normale werking van de omvormer.

In principe de PV-omvormer zelf genereert geen spanning. De spanning wordt weergegeven door de omvormer komt uit de PV-module, genaamd DC spanning, en het andere deel is afkomstig van het raster genoemd AC spanning. Wat te doen als "netgekoppelde omvormer AC overspanning probleem toont".

Volgens de desbetreffende voorschriften, moet de PV netgekoppelde omvormer werken binnen de opgegeven grid spanningsbereik, kan worden gecontroleerd in real-time en gesynchroniseerd met de spanning van het raster. Wanneer de omvormer vaststelt dat de spanning van het raster (wisselstroom) buiten het opgegeven bereik is, moet de omvormer het apparaat om te stoppen met werken ter verzekering van de veiligheid van de apparatuur en de bescherming van de persoonlijke veiligheid van de exploitant worden struikelde.

Volgens jaar "klinische ervaring", wanneer de omvormer AC overspanning heeft, zijn er geen volgende drie situaties:

Case 1: De raster verbinding afstand is te ver, wat resulteert in spanning stijgen

Als de netgekoppelde omvormer te ver weg van het raster verbindingspunt bevinden is, zal het spanningsverschil aan de AC terminal kant van de omvormer toenemen. Wanneer de omvormer op de netgekoppelde spanningsbereik is aangesloten, verschijnt de omvormer de overspanning van het raster. Bovendien, de kabel door de omvormer naar de rasterpunt gebruikt is te lang, te dun, verstrikt of het materiaal is niet in overeenstemming, die tot een toename van het spanningsverschil op de AC-aansluiting van de omvormer leiden zal. Daarom, kabel selectie en rationele lay-out worden gebruikt. zeer belangrijk.

In dit geval, Controleer eerst dat of de afstand van de verbinding raster te lang is, is het het beste om te kiezen van de dichtstbijzijnde raster verbinding regeling; Ten tweede Controleer de kabeldistributie en de kwaliteit van de kabel, selecteert u de methode van de redelijke bedrading en gekwalificeerde AC kabel.

Case 2: Meerdere omvormers focus op één toegangspunt

De binnenlandse elektriciteitsproductie van PV is niet in een lange tijd. Het power supply bureau niet veel heeft meegemaakt bij het selecteren van omvormers voor netkoppeling en soms lijkt het onprofessioneel of ondoordachte. Het is vaak het geval dat meerdere Enkelfasige omvormers zijn aangesloten op de dezelfde fase, die gemakkelijk tot raster spanning onbalans leiden kan, en de net spanning stijgt, waardoor natuurlijk de netgekoppelde spanning te hoog.

Deze situatie is relatief beter op te lossen, moet u overwegen de capaciteit van de netgekoppelde van de projecten op het raster van de drie-fase, Kies Multi-Point raster.

Voorbeeld 3: PV installatie capaciteit in hetzelfde gebied is te groot

Zoals het nationale beleid wordt steeds beter en beter, de uitbreiding van de financiering kanalen van fotovoltaïsche Financiën zijn en veel gewone mensen concurreren om te installeren. Dientengevolge, kan er teveel PV geïnstalleerd vermogen in hetzelfde gebied (de levering vermogensbereik of gebied van een transformator). Het raster belasting verteerbaarheid is onvoldoende. Omdat de elektrische energie die wordt opgewekt door de fotovoltaïsche systeem kan niet worden geconsumeerd in de buurt, en het punt over lange afstanden transmissie niet kan worden gerealiseerd, de natuurlijke raster spanning zal voortdurend stijgen, en de omvormer aan dat tonen zal is de netgekoppelde spanning te hoog.

De oplossing voor deze situatie is:

1. fotovoltaïsche elektriciteitscentrale afstelling

2, transformator capaciteit

3. doen een goede baan van preventie: vooraf onderzoeken het raster om te beoordelen van de nodige netgekoppelde capaciteit (de beste methode)