Internationaal Energieagentschap waarschuwt dat groei van hernieuwbare energie te traag is

- Oct 22, 2018-

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) zei dat de wereldwijde behoefte om de acceptatiegraad van hernieuwbare energie te verhogen, vooral in de energiesector, niet in staat zal zijn om de risico's van de klimaatverandering het hoofd te bieden.


In het laatste rapport voorspelt het Internationaal Energieagentschap dat hernieuwbare energie tegen 2023 30% van de totale elektriciteitsopwekking in de wereld zal uitmaken, maar dat elektriciteit hier slechts een deel van is en het aandeel van hernieuwbare energie in de totale wereldwijde vraag naar energie. Slechts 12,4%. De directeur van het Internationaal Energieagentschap, Fatih Birol, zei dat de penetratiegraad van hernieuwbare energie in huishoudelijke verwarming, industrieel transport en andere terreinen te laag is - en deze twee gebieden zijn ook 's werelds grootste energieverbruikers, die momenteel moeten worden opgelost. Een "dode hoek".


"In feite wordt de rol van hernieuwbare energie in verwarming en transport vaak over het hoofd gezien en decarbonisatie op deze gebieden is een hoofdprioriteit voor onze duurzaamheidsdoelstellingen", zegt Birol.


Het IEA zei dat als de overheid de formulering van beleid en regelgeving versterkt en bedrijven en investeerders meer vertrouwen in schone energie geeft, de groei van hernieuwbare energie met 25% zal toenemen. Het IEA is van mening dat China momenteel de snelste wereldwijde inzet van hernieuwbare energie heeft, gevolgd door de Europese Unie.