Is de fotovoltaïsche krachtcentrale verbonden met het net of off-grid?

- Jul 14, 2018-

Wanneer veel mensen een fotovoltaïsche energiecentrale op hun daken gaan plaatsen, hebben ze altijd een probleem: is het netgekoppeld of niet op het net, heb je een batterij nodig? Vandaag vertelt Xiaobian het verschil tussen de twee.

In simpele termen:

De off-grid fotovoltaïsche energiecentrale slaat de opwekking van zonne-energie op in een batterij en converteert deze vervolgens naar een huishoudelijke 220V / 380V-spanning via een omvormer.

De op het elektriciteitsnet aangesloten fotovoltaïsche energiecentrale kan ook uit de naam worden afgeleid. Het verwijst naar de verbinding met het lichtnet. De op het elektriciteitsnet aangesloten fotovoltaïsche energiecentrale heeft geen opslagapparaat voor elektrische energie, dat rechtstreeks wordt omgezet in de spanningsvereisten van het nationale netwerk via de omvormer en is bij voorkeur voor het gezin. Gebruik, huishoudelijke elektriciteit kan worden verkocht aan het land.

Op dit moment ondersteunt nationale beleidsondersteuning de productie van fotovoltaïsche zonne-energie. Huishoudelijke fotovoltaïsche centrales krijgen overheidssubsidies zolang ze elektriciteit opwekken. Als u echter bent verbonden met het netwerk, moet u eerst een aanvraag indienen bij de plaatselijke landelijke netwerkafdeling.

Specifieke verschillen:

Netgekoppelde fotovoltaïsche krachtcentrale


On-grid, is het noodzakelijk om verbinding te maken met het openbare elektriciteitsnet, dat wil zeggen, zonne-energieopwekking, elektriciteitsnet op het huis, en openbaar elektriciteitsnet zijn met elkaar verbonden. Dit is een systeem voor stroomopwekking dat moet vertrouwen op het bestaande elektriciteitsnet om te kunnen werken.

Het bestaat voornamelijk uit zonnepanelen en omvormers. De zonnepanelen worden door de omzetter direct omgezet in 220V / 380V AC en voeden de huishoudelijke apparaten. Wanneer de hoeveelheid opgewekte zonne-energie groter is dan de hoeveelheid elektriciteit die wordt gebruikt door huishoudelijke apparaten, wordt het overtollige elektriciteit geleverd. Als het gaat om het openbare elektriciteitsnet, wanneer de hoeveelheid zonne-energie niet genoeg is voor huishoudelijke apparaten, wordt deze automatisch aangevuld vanuit het elektriciteitsnet. En het hele proces wordt intelligent geregeld en vereist geen handmatige bediening.

Aangezien dit fotovoltaïsche energieopwekkingssysteem geen gebruik van een batterij vereist, bespaart het ook veel kosten. In het bijzonder heeft het nieuwe netwerkgebonden beleid van het land duidelijk verklaard dat huishoudelijke PV-centrales gratis op het elektriciteitsnet kunnen worden aangesloten en dat overtollige elektriciteit kan worden verkocht aan energiebedrijven. Uit het langetermijnperspectief van investeringen, volgens de 25-jarige levensverwachting van huishoudelijke PV-centrales, kunnen de kosten in ongeveer 5 jaar worden terugverdiend en de resterende 20 jaar worden verdiend. Daarom, als u elektriciteitskosten wilt besparen en de stroomvoorziening handig is, kies dan voor het netgekoppelde zonne-energiesysteem, wat de huidige gangbare manier is.

Off-grid fotovoltaïsche energiecentrale


Dit wordt ook een onafhankelijke fotovoltaïsche krachtcentrale genoemd. Het is een systeem voor stroomopwekking dat onafhankelijk werkt zonder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet. Het bestaat voornamelijk uit zonnepanelen, energieopslagbatterijen, laad- en ontlaadcontrollers, omvormers en andere componenten. De elektriciteit die door het zonnepaneel wordt opgewekt, stroomt rechtstreeks in de batterij en wordt opgeslagen. Wanneer het apparaat moet worden gevoed, wordt de gelijkstroom in de batterij door de omvormer omgezet in 220 V AC, wat een herhaalde cyclus van laden en ontladen is. Dit soort stroomopwekkingssysteem wordt veel gebruikt omdat het niet wordt beperkt door het gebied. Het kan worden geïnstalleerd en gebruikt zolang het wordt blootgesteld aan zonlicht. Daarom is het geschikt voor afgelegen en niet-rastergebieden, geïsoleerde eilanden, vissersboten, terreinen voor het fokken van buitenactiviteiten, enz., En kan het ook worden gebruikt als een frequente stroomuitval. Apparatuur voor noodstroomvoorziening in het gebied.

Een dergelijk systeem moet zijn uitgerust met een batterij en neemt 30-50% van de kosten van het energieopwekkingssysteem voor zijn rekening. Bovendien is de levensduur van de batterij doorgaans 3-5 jaar en moet deze achteraf worden vervangen, waardoor de gebruikskosten stijgen. In termen van zuinigheid is het moeilijk om een breed scala aan promotie en gebruik te krijgen, dus het is niet geschikt voor gebruik op plaatsen waar elektriciteit handig is.

Het is echter erg praktisch voor gezinnen in gebieden zonder elektriciteitsnetten of in gebieden met frequente stroomuitval. In het bijzonder, om het verlichtingsprobleem bij stroomuitval op te lossen, kunnen DC-spaarlampen worden gebruikt, wat zeer praktisch is. Daarom zijn off-grid stroomopwekkingssystemen specifiek ontworpen voor gebruik in gebieden zonder elektriciteitsnetten of in gebieden met frequente stroomuitval.