Mexico annuleert 15% importtarief op zonnemodules

- Jun 23, 2018-

De Federal Finance and Administrative Court van Mexico heeft vorige week aangekondigd dat het invoertarief van 15% van de zonnepanelen zou worden geannuleerd.
Dit tarief werd in 2015 geïntroduceerd door de Mexicaanse belastingdienst (SAT). De rechtbank accepteerde de oproep van de Mexicaanse zonne-energiebond (Asommex) in oktober 2016 die de belasting als illegaal beschouwde omdat SAT beweerde dat de zonnemodule zelf een generator is, geen onderdeel van het voedingssysteem.

De annulering van dit tarief, samen met de verwachte daling van de prijzen van zonnepanelen, zal de ontwikkeling van Mexico dit jaar en volgend jaar zeer waarschijnlijk bevorderen, en kan zelfs leiden tot de reconstructie van zonne-energieprojecten die in de afgelopen drie jaar zijn geselecteerd van elektrische veilingen maar werden verlaten. .

AsOMMEX Directeur-generaal Israel Hurtado bevestigde dat sommige "niet-winstgevende" projecten nu weer aantrekkelijk kunnen worden. "Naarmate de prijs van componenten daalt, kunnen veel projecten worden geherstructureerd en geherfinancierd." Hij zei dat de kosten van het panel goed zijn voor 50% van de totale kosten van een grootschalig zonne-energieproject, terwijl een prijsvermindering van meer dan 30% het hele project met 15% kan besparen.

Bovendien is Hurtado van mening dat 2018 een recordjaar zal worden voor de fotovoltaïsche industrie en dat de nieuwe geïnstalleerde capaciteit van Mexico 1 GW kan bereiken. De voorspelling van de vereniging voor de komende zes jaar is 6.6 GW, maar Hurtado zei dat dit de mogelijkheid om deze prognose te verhogen niet uitsluit.