Niet alle daken kunnen met fotovoltaïsche energie worden geladen

- May 24, 2018-

De gewone mensen maken gebruik van de niet-actieve bronnen van het dak, installeren het fotovoltaïsche energiesysteem, verkopen de overtollige elektriciteit aan het nationale net op voorwaarde dat aan de vraag naar eigen elektriciteit wordt voldaan, de elektriciteitskosten worden bespaard, het inkomen wordt verhoogd en uit de energiebesparing en milieubescherming.

Maar niet alle daken zijn geschikt voor het installeren van fotovoltaïsche energiecentrales. Vandaag gaat Xiaobian vertellen welke omstandigheden geschikt zijn voor de bouw.

1. Er is een onafhankelijk dak of een eigendomsrecht op het dak

Gebruikers van fotovoltaïsche stroomopwekkingssystemen moeten onafhankelijke toegang tot het dak hebben. Daarom zijn de bewoners van de villa op het platteland met onafhankelijke daken relatief gemakkelijk te installeren, voor de daken van de gebouwen met meerdere verdiepingen of hoge gebouwen, die tot de openbare ruimte behoren, niet één persoon, en de eigenaren van de hele gebouw hebben het recht om ze samen te gebruiken. Als u een elektriciteitscentrale hierboven wilt bouwen, hebt u de toestemming van de eigenaar van het gebouw nodig. Anders zal de Power Grid Corp, zelfs als deze is geïnstalleerd, niet op het netwerk worden aangesloten.

Twee. Het dak is in goede staat

Er is bijvoorbeeld geen onderdak voor en na, het licht is goed, het dak heeft voldoende lading enzovoorts.

Er zijn veel factoren die beschutting veroorzaken. Het kan tussen vloeren, vegetatie of componenten zijn. Onderschat de schade van de afscherming niet. De componenten zijn lange tijd beschut en hebben invloed op de stroomopwekking van de energiecentrale en de terugverdientijd is langer.

Het probleem van dakbelasting is altijd een probleem geweest dat moet worden overwogen bij het begin van het ontwerp van fotovoltaïsche energiecentrales. Hoe kan het gewicht van zonne-energiecentrales worden berekend op het dak?

Een huishoudelijke zonne-energiecentrale van 3KW vereist bijvoorbeeld 20 zonnepanelen van 150 W, het gewicht van het zonnepaneel is 240 kg, het gewicht van de steiger, de cementbaksteen is ongeveer 210 kg, en de beugel beslaat een oppervlakte van 15 vierkante meter, die de druk van de zonne-energiecentrale naar het dak berekent om 30 kg / vlak te zijn. Huishoudelijke daken dragen over het algemeen meer dan 30 kg, en er is niet veel probleem met het installeren van fotovoltaïsche panelen hierboven.

Het bovenstaande is slechts een schatting van het budget, die kan worden gebruikt als referentie, en de professionele fotovoltaïsche bedrijven of installatiebedrijven zullen ten volle rekening houden met de vaste belasting van het dak, de belasting van de winddruk, de belasting van de sneeuwdruk, de aardbevingenbelasting enzovoort bij het ontwerpen van de energiecentrale. U hoeft zich er dus geen zorgen over te maken.

Lekt het dak op het dak van een fotovoltaïsche elektriciteitscentrale?

Lekkage is inderdaad een probleem dat moet worden opgemerkt bij het installeren van fotovoltaïsche energiecentrales. Over het algemeen zal het normale constructie- en installatieproces het dak niet waterdicht maken, en de extra waterdichte behandeling zal de waterdichtheid verbeteren. De PV-beugel is op de dakondersteunende componenten gemonteerd en verbindt het dak. Het ontwerp past meestal de top-top-methode toe, die de originele waterbestendige dakbedekking niet perforeert of vernietigt, en het geprefabriceerde onderdeel wordt gebruikt voor het persblok en het giet niet ter plaatse. Deze methode vermijdt de harde schade van dakmontage aan dakwaterdichtingslaag.